Nu ska bebishullet bort

Har tittat i kalendern och såg att imorgon är det redan februari. Det är lite förbryllande då snön inte riktigt fallit som andra år och därför känns det inte ens som att vintern riktigt har kommit och snart ska det alltså bli vår! När det blir vår så blir det varmt och då blir det ju så att man kastar av sig lite av kläderna vilket både känns på gott och ont. Skönt att man inte behöver klä på sig flera lager med kläder och känna sig som en michelingubbe men på ont att man ännu inte vårt bort bebishullet eller vinterfettet som sitter som en hinna över kroppen. Nu är det alltså dax att börja tänka på hur man ska se ut i sommarkläderna och börja tänka på vad man äter igen. Bort ska en del av kolhydraterna från maten och fram med mer frukt och grönt. Kikar runt lite bland gamla recept och även nya för att känna att den där kicken ska komma, kicken då man känner att det här ska bli roligt och inte alls att det ska bli jobbigt eller så. Eller jobbigt är det väll inte heller men nog har man gjort roligare saker. Sen ska man kombinera livet som mamma och livet som någon som vill förlora lite vikt och få till bra mat som funkar för alla, vilket betyder att man får laga till lite annat också till småbarnen.

Nu är äntligen vår lägenhet klar! Eller ja, ett par lister i köket som ska upp men annars så är det klart!! Bara att börja packa upp alla saker som man haft liggandes i kartonger och överallt där de inte ska ligga och ner ska det packas verktyg och annat smått och gott. Snart har vi vår lägenhet som vi har längtat efter, hur skönt som helst. Så idag blir det att bara plocka, plocka, plocka... eller ja, så mycket plockande som två små barn tillåter än att göra.



Sjukling är jag

Nu mår jag äntligen så pass bra att jag kan skriva ett nytt inlägg, dock genom iphonen så ni får hålla till godo med eventuella stavfel osv.

Den här veckan har jag legat hemma och varit halvdöd i sjukdom. Har fått någon hosta som tärt på halsen så jag inte kunnat prata. Sen har jag haft feber och gallsten. Härlig blandning, eller inte. Simon fick vara hemma en dag och ta hand om Nemo och nästa dag valde jag att vara hemma själv med Nemo men att gå med Liam till dagis var lite för stort projekt för en sjukling som jag så Liams fabror kom faktiskt hit och hjälpte mig att ta honom till och från dagis. Tack J!

Nu sitter vi allihopa inne på Liams rum. Liam leker med en helikopter han fick i julklapp och Nemo kikar i böcker. Det är nu det slår än hur stora mina killar har blivit. Man får inte ens blinka för då missar man något framsteg. Det är också kul att se hur roligt dom har med varandra nu. När dom undersöker samma leksak och Liam gör något ljud med munnen så Nemo kiknar av skratt, riktigt härligt att se. Kul för Liam också aom älskar att spela clown och har nu en fantastisk publik som aldrig tröttnar på upptågen.

Nu ska jag sluta prata om hur underbara mina barn är. Just nu är dom i alla fall underbara. När Liam visar sin trots och när Nemo vägrar sova så börjar tanken om en "bortskänkes annons" på Blocket ta form i mitt huvud. Men till slut så somnar dom så sött och då kan man nästan inte slita blicken från dom igen. Då är de alldeles alldeles underbara.


Vit chokladmousse med hallongelé

Tänkte dela med mig av en god dessert som jag gjorde till nyår. Tyvärr vart jag tvungen att rätta till dom igen då jag hade lite för bråttom när jag skulle lägga på andra omgången och trodde att det hade svalnat tillräckligt, men tji fick jag. Men då har man ju lärt sig det så tänk på att verkligen röra hallongelén så att den svalnar ordentligt innan ni lägger på!


Vit chokladmousse med hallongelé

130 g vit choklad
3 dl vispgrädde
1 gelatinblad
3 äggulor
½ ägg
3 msk strösocker
½ tsk vaniljsocker


Smält chokladen över vattenbad.
Vispa grädden fast.
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
Vispa äggulor, ägg och socker fluffigt.
Ta upp och smält gelatinbladet i 1 msk vatten i en kastrull.
Häll gelatinet i äggsmeten.
Blanda ner chokladen i äggsmeten och vänd sist i grädden.
Lägg upp moussen i glas och låt stå minst 2 timmar i kylen.

 

 

Hallongelé

2 gelatinblad
1 dl vatten
1½ dl kall koncentrerad hallonsaft


Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
Värm upp vattnet och smält gelatinbladen i det.
Rör ner saften och rör tills blandningen svalnat ganska mycket.
Häll försiktigt blandningen på den vita chokladmoussen
Det är viktigt att gelatinblandningen är ganska sval så att den inte smälter moussen!
Låt alltsammans stelna i kyl ytterligare 2 timmar.

 

 

Dekorera gärna med hallon på toppen av gelén, det bryter av sötman lite. På nyår så skar jag upp färska jordgubbar och la på samt hade på frysta hallon, funkade utmärkt det med trots att jag egentligen var ute efter färska hallon som var tvärslut överallt.

 

Denna dessert går också utmärkt att förbereda dagen innan gästerna kommer. Perfekt för den som inte vill stressa med allt på samma dag. Dock var det det som jag gjorde på nyårsafton vilket var dumt eftersom jag då inte hann göra en ny omgång av desserten. Men jag lyckades dock med att rädda alla utom en vilket min käre sambo propsade på att han skulle ha. Det var ju egentligen bara utseendet som skillde så strunt samma. Såg snyggt ut med lite bär ovanpå ändå.

 


Liam mitt hjärta

Liam har ju dragit några roliga kommentarer som jag lika gärna kan dela med mig av här med, som den småbarnsmamman jag är.


När pappas fru Maria kom hit så sa han till henne:
- Jag har letat ÖVERALLT efter dig!
Gullunge!

Senare så ville jag att Liam skulle gå på pottan men han protesterade för han var absolut inte kissnödig. Försökte då med att han kunde visa Maria sin potta och då suckar han och stönar och säger:
- Okeeeej då... En liiiiiten stund då.
Pruttunge! Sen när han kom in på toaletten så insåg han att han i alla fall borde kissa.

Liam gjorde något som jag inte tyckte om och sa åt honom att han skulle sluta med det och då fick jag till svar:
- Det kan du glömma, lilla du.
Kände att jag verkligen hade respekten.

Vi sitter i bilen då Liam pekar på ett barn och säger.
- Titta en pojke!
- Nej det är nog en tjej, rättar Simon honom.
- Jag gillar tjejer... Mamma är tjej.
Mammahjärtat smälte i baksätet.



Hur ser folket på mattan till Elle-galan ut egentligen?

Gick in på facebook och såg en länk till Aftonbladet och bilder från när gästerna anlänger till Elle-galan och jag kan förstå hennes reaktion, hur ser folk ut egentligen?!?

Jag börjat titta och tycker att det fanns väll lite sött. Men ju längre jag bläddrar desto räddare blir jag att klänningarna ska hoppa ur datorn och anfalla mig a´la The Ring. De är det mest skrämmande jag sätt på länge! Varför sätter folk på sig sånt och hur kommer det sig att dom tror att de ser skitbra ut när de ställer sig på mattan för att fotograferas? Om tio år kommer en del av dom sitta i nån modern tv-soffa och titta tillbaka på kort från denna tid och då ta fram bilder från Elle-galan och vid det fallet (hoppas jag i alla fall) så kommer de inse sitt misstag och skratta åt hur dom faktiskt såg ut. Jag har själv en massa snygga bilder från förr då man idag tänker "Hur tänkte jag där? Kjol över byxor, var det verkligen sååå snyggt? Skjorta under Marwintröja? Njae. Och hur var det med dom där Buffaloskorna egentligen?". Jag tror egentligen inte man kan undkomma det men man behöver ju inte göra det värre med att ställa sig på en matta och possera i kläder som ser ut att vara hämtade från en skräckfilm redan idag. Vart går gränsen mellan mode och skräck? Ok att smaken är som baken men när jag tror att kläderna ska anfalla mig får Jag åtminstonde bli rädd för vartåt det barkar?

Men jag måste ge lite cred till Gynning som såg bedårande ut i klänningen med den fina magen till, och väldigt lycklig såg hon också ut! Lena Phs klänning var också väldigt söt men andra gången jag tittade på bilderna så slog det mig, Vart är armarna? Hon har ställt sig i den konstigaste posen så att det ser ut som att hon har förlorat armarna. Lite illa valt att stå just så men jag förlåter henne då hon varken har platåskor eller överdrivet mönster på klänningen. Man kan ju inte få allt här i livet.

Elektriker och otur... igen eller hur var det nu?

Jag älskar vår elektriker! Det finns ingen bättre och mer kompetent människa på denna jord. Han har varit här 5 gånger för något som kanske behövdes 2 gånger för. Han skulle flytta en knapp och sen så skulle han sätta dit rätt knapp. Svårt svårt.. tydligen. Det krävs tydligen att man i trappuppgången måste ta ner handtaget för att byta ut knappen som sitter brevid dörren i hallen. Sånt tror man inte när man inte jobbar med det. Då tror man att man bara måste vara på och peta där man ska byta ut osv men tji fick vi... Eller så är gubben bara lite inkompetent och egentligen borde ha gått i pension vid det här laget, men men. Jag behöver ju inte vara orolig för att vara utan vuxet sällskap på dagarna i alla fall, då elektrikern springer här om vart annat. När han sedan gick för dagen sa han att han skulle komma tillbaka nästa dag. Dagen efter ringde han och sa att han var fullbokad och skulle komma tillbaka dagen där på och sen har jag inte hört något mer från honom. Vid det här laget blir jag inte speciellt förvånad.

Nu har vi börjat riva ner köket. Det ska bli riktigt skönt att få nytt kök och jag tycker att vi fick en fantastisk start på det hela. Fick hem sakerna och satte ihop de ganska så fort då vi valde att sätta ihop allt och sen plocka ner köket när allt är ihopsatt. So far so good. Men med vår otur kan ju ingenting bara få bli bra så att när vi börjar riva ner en täcklist så inser vi att det går ett väldigt stort rör bakom täcklisten så att våra skåp är nu för höga. Perfekt att vi satt ihop alla skåp för då får vi inte heller byta ut de mot mindre. Jaha, hur gör vi nu då? Då är det bra att vi har Sveriges bästa plåtslagare i släkten så vi fick ringa hit honom och nu jobbar han på att försöka få upp röret på något bra sätt närmare taket så att vi sen kan höja skåpen lite och eventuellt kommer vi få sänka skåpen ett par centimeter men det är bättre än något annat. Imorgon får vi fortsätta med vårt projekt. Spännande att se hur långt vi kommer och hur allt kommer gå när vi väl satt igång. Hur dyrt kommer det bli i slutändan? Mycket spännande att se.

Och något som är unikt med min blogg som jag tänker på nu när jag ännu en gång lägger ett inlägg där är min mapp "När allt går fel" där en del av alla fel som händer i vår familj, all otur ligger. En del kan man skratta åt, andra skaka på huvudet åt och vissa vill man helst bara grina åt. Min alldeles unika mapp. Håll till godo!


Shopping

Den här helgen har gått lite i shoppingens tecken, men inga kläder har då handlats hem utan enbart inredning. Idag vart det några turer runt omkring för att spana in saker som ska införskaffas när vi byter ut köket i veckan. Imorgon blir turen iväg för att hämta hem nya köket, superkul.
Idag har vi avrundat dagen med lite tacos, barnmys och sen blir det lite tv-spel. Förutom inredning har vi köpt lite sådant nöje också, kan behövas.

God kväll och God natt allihop!


Noooooo

Så hade jag varit superduktig och skrivit ett långt inlägg tidigare idag och så funkade det inte att lägga upp. Får göra om det nån annan dag.

Dagens lärdom:
Det är inte skönt att skära chilifrukter och sen stoppa in linser i ögonen. Borde jag kunnat räkna ut med rumpan.


Jag älskar dig unge men...

Har precis lagt ungarna och är hungrig som ett troll. Fixar snabbt ihop något som jag kan äta. När allt är klart och jag börjar lägga på mat på första gaffeln så hör jag någon böla uppe i sovrummet. Liam. Jaha, då var det bara att ställa ifrån sig maten, utan att ens ha smakat på den. Går upp till Liams rum, hungrigare än någonsin. Öppnar dörren och där inne ligger han och ler som en liten solstråle. Då hade han låtsasbölat för att jag ska komma upp till honom för han vill diskutera presenter och grejer till hans födelsedag - vilket är i AUGUSTI. Jag älskar dig unge men ibland kan du väll bara SOVA?


Nytt år, nya möjligheter!

Nu är det nytt år och nya möjligheter att göra bra saker som man gillar och förgyller ens vardag. Sen har man nya möjligheter att planera in ett nytt år fullspäckat med roligheter. Själv har jag refan börjat planera och det kommer nog bli ett ganska så händelserikt år i år.

Vilka var de stora händelserna från förra året?
- Nemo föddes.
- Jag och Simon förlovade oss.
- Vi köpte bostadsrätt.
- Vi flyttade in i bostadsrätten.
Några av sakerna.

Får uppdatera mer sen. Har en trött liten kille som krypit fram och nu står och småskriker vid fötterna på mig.