Älskar att vara mamma

Idag har mamma och lillebror varit på besök i Baronhills. Blev lite fika och lite prat om allt och inget. Var trevligt. Härligt med lite sällskap också eftersom det får dagen att gå lite fortare. Är ganska så trist de dagarna man bara sitter hemma själv och tråkar. Då är det trevligt med babycafét på måndagar och babymassagen på torsdagar. I måndags var Axelina med till babycafét med hennes lille son Lukas. Träffade då på hon som har hand om massagekursen. Hon berättade för Axelina att hon gärna fick ta med sig Lukas och följa med mig till massagen på torsdag om hon ville eftersom våran grupp inte är komplett just nu. Perfekt. Så på torsdag ska vi dit och efteråt harvi bestämt att vi ska knalla fram på stan. Ska bli trevligt.

Måste säga att jag älskar att vara mamma. Finns inget bättre. Hur mysigt som helst och jag kan lapa bebisdoft hela dagarna. Kan det bli bättre?

Och han växer och han växer och han växer och...

Oj vad min lille pojke har blivit stor. Igår plockade jag bland hans kläder och han hade växt ur en del plagg och en del var på gränsen. Man blir så larvig då han växt ur ett par plagg. Man blir nästan tårögd och tänker "Men den här hade han ju när han kom hem från bb. Hur kan han ha växt ur den?". Undrar... ha ha..
Igår vart det även ett besök hos Axelina och hennes lille son Lukas. Lukas är endast fyra dagar gammal och bor bara med någon minuts gångavstånd. Det är perfekt. Nu när vi träffas och våra små killar får träffa varandra så händer det ju egentligen inte så mycket. Det får möjlighet att ligga brevid varandra på ett täcke och kika lite på teven. Ibland lyckas de sprattla så att de når varandras händer och det ser riktigt mysigt ut när de ligger och håller handen faktiskt.

Idag ska jag iväg och träffa Mariana. Blir en fika. Ska bli jättekul, har inte träffat henne sen jag var gravid. Nu när man kommit in i vardagen med Liam så känns det som att det var en evighet sen man var det. Den vardagen känns väldigt långt borta.. Imorgon ska jag iväg och träffa en annan tös som ligger på sjukhus. Hon fick sitt barn för ca tre veckor sedan. Hur söt som helst, och han är sååå liten. Han är i och för sig lika liten som Liam var när han kom till världen men det känns helt overkligt när man håller i Liam och inser att han faktiskt har växt massor på de här två månaderna.

Kan tyvärr inte stoppa min lilla pöjk från att växa. Så istället får man som mamma titta på det växande barnet som faktiskt både ler och jollrar en massa och hålla i de små babykläderna som han inte längre kan ha. Min lilla pojke har blivit stor.

Lukas och Liam

Spädbarnsmassage

Gud vad fort dagarna går nu när man har något att göra! Den här helgen har det varit fullt upp. I lördags fyllde lillebror femton år så då var vi hos pappa och åt kyckling. Var mumma. På kvällen så kom Jonas och Erika och spelade Buzz och åt pizza med oss. Mycket trevligt. Sen den här veckan så har vi varit och kikat på hus och sen så har jag träffat Axelina. Var på barnvagnspromenad med henne och med hennes lilla son Lukas som är fyra dagar äldre än Liam. Är alltid kul att byta lite bebissnack om bajsblöjor och sovtider, ha ha.

Idag var jag iväg på något riktigt mysigt med min lilla korv. Var iväg till familjecentralen och gick på spädbarnsmassage. Det var tända ljus och lite lugn musik och sen hade vi en tant som stod och visade på en docka hur vi skulle göra. Kan varmt rekomenderas till dom som får chansen! Ska hålla på fem gånger. Idag gick vi igenom fötterna och benen. Var jättemysigt och Liam verkade tycka att det var hur kul som helst. Var en bra tid på dygnet för honom (klockan halv elva). Det är då som han är igång och söker ögonkontakt, ler och pratar på som mest. Mitt lilla mysmongo.

Nu har vi även fått korten från fotografen. Blev jättefina. Tänkte att jag kan lägga upp några bilder här. Annars så kan ni alltid gå in på
www.bellasoderek.bilddagboken.se och klicka under den 10:e oktober så får ni upp lite bilder.

Har kommit fram till en sak när man har varit ute på barnvagnspromenaderna. Vi bor ändå i ett litet "bullerbyområde". Är hur mysigt som helst. Alla som man träffar på på promenaderna i området har oftast med sig ett barn eller en barnvagn och alla hälsar på varandra glatt. Det är som att vi förstår varandra så väl bara för att vi har barn. Vi vet hur det är att inte enbart ha oss själva att tänka på och hur påfrestande det kan vara för psyket. Men samtidigt så vet vi om hur mysigt det är och hur mycket man får tillbaka. Det är som om man blir medlem i en hemlig klubb när man fått barn. En klubb enbart för föräldrar. Det hade varit roligt med ett hemligt tecken till varandra när vi möts, och inte bara den där nicken med det sneda leendet. Att dom inte berättade om den klubben på föräldragruppen, ha ha.. Skönt är det också när man är ute att man har ett litet "skogsparti" i närheten. Där är det väldigt lugnt och tyst och det luktar naturligt gott av granbarr och blöt mossa. Man kan inte låta bli att tänka på hur bra man faktiskt bor det när det är dax för Liam att komma ut och leka, då han blir lite större. Ska bli väldigt roligt i alla fall. Man längtar lite till det, samtidigt som man önskar att han kunde vara så här liten och mysig för alltid. Så liten att han inte kan rymma från mammas pussar...          


           

Fotografering och barnledighet

Gud vad dålig jag har varit på att vara här inne och skriva den senaste tiden. Det är så när man är spädbarnsmamma, man har fullt upp om dagarna. Speciellt nu när min lille kille har blivit förkyld. Stackaren. Det blir en del gråt när näsan täpper till så att han inte får luft. Näsdroppar är något som borde finnas i varje småbarnsfamiljs hushåll!

Idag var vi iväg till fotografen som tog våra gravidbilder. Vart lite familjebilder och lite bilder på lille Liam. Gick hur bra som helst. Han var på ganska så bra humör och var pigg under hela fotograferingen. Mer kan man inte önska av en 7 veckors :)  Om en vecka skulle vi nog få bilderna så vi väntar med spänning och hoppas på att dom här bilderna kommer bli lika lyckade som dom förra!

Förra helgen var den första kvällen som jag verkligen var helt barnledig i flera timmar. Kändes väldigt konstigt att inte ha Liam hos mig, men det gick bra. Jag var ute och firade med min lillasyster som både hunnit bli 18 och tagit körkort. Var hemma hos mig och drack lite med ett gäng på 7 pers och sen drog vi till Satin. Onykter blev man och bakfyllan klarade man sig ifrån, kunde inte bli bättre.

Den här helgen blir det lugnt. Ikväll blir det film, popcorn och läsk och imorgon ska vi först hem till pappa och fira min lillebrors femtonårsdag och sen på kvällen kommer Jonas och Erika och ska spela Buzz med oss och käka pizza. Det ska bli trevligt :)

Nej nu är det dax att sätta igång popcornmaskinen! Lovar att jag ska försöka bättre mig med bloggandet!