Avatar och Alice i Underlandet

När man sitter vid internet och surfar planlöst runt på vågorna så möter man på en massa kommentarer från folk om allt eller inget. Idag så var det detta jag gjorde strax innan jag ställde mig i duschen och hamnade vid ett forum där dom diskuterade filmen Avatar. De flesta tyckte att den var snyggt gjort, att den var bra (vissa sa till och med att det var bästa filmen de sett) och några diskuterade om hur vida Avataren var söt eller inte. När jag sedan stod i duschen funderade jag ett tag på dessa kommentarer och kom fram till att jag inte alls vet hur jag ska förhålla mig till denna film.
Första gången jag såg den så somnade jag en stund mitt i. Att knappt ha ätit något under dagen tillsammans med brist på cola på bion och dålig sömn natten innan var tydligen ingen bra kombination. När jag sedan vaknade upp så visste jag inte alls vad som hade hänt, vad som hände och jag satt och gäspade och gav all min energi till att försöka hålla ögonen öppna. När jag gick från bion så tyckte jag den var bra men jag kunde inte riktigt minnas vad den handlade om. Men detta gjorde att jag gav den en till chans med bättre förberedande. Filmen kändes som en modern Pocahontas och jag tyckte den var bra och väldigt snyggt gjort. Jag har dock lite svårt för när saker och ting blir för moderna ibland och kände när dom tog sitt hår för att ladda upp sig vid träd på ett sätt som lyser USB om det att dom nog har gått lite för långt. Men den var ändå bra. Men nu när jag hör om att en tvåa på denna film är på väg så känner jag att jag faktiskt fortfarande är lite mätt på Avatar och funderar på hur man ska kunna göra en fortsättning på denna film på ett bra sätt. Finns det något bra sätt? Borde inte vissa filmer bara bli just en film och sen får sin egen fantasi sköta resten om vad som händer resterande av huvudrollernas liv?

En annan film som fått väldigt blandade recensioner är Tim Burtons Alica i Underlandet. Detta är en film som jag gick in för utan några som helst förväntningar vilket också gjorde att jag tyckte den var bra. Jag vet i och för sig inte hur det hade gått om jag hade haft förväntningar på den men efter erfarenheter så har jag fått gått besviken från biografen. Jag har hört att en del av dom som inte tyckte om Alice i Underlandet har trott att filmen ska vara precis som de gamla barnböckerna, men så är inte fallet. Det är inte heller första gången som folk ger dåliga recensioner av just den anledningen så jag förstår inte varför folk inte lär sig att man inte kan ta en bok och göra den till film precis efter hur du har fantiserat och tänkt kring historien. Speciellt inte i historien om Alice då den faktiskt handlar om när Alice kommer tillbaka till Underlandet och inte om första gången hon hittar dit.
Någon som jag faktiskt har en liten kärlek till är han som spelar The Mad Hatter
, mr Johnny Depp. Min kärlek till honom handlar mest om min kärlek till hans talang. Det är inte alla som kan ta till sig den blandingen av roller som han har gjort. En bror till en autistisk kille (Gilbert Grape), en full pirat (Pirates of the Caribbean) och en galen hattmakare (Alice i Underlandet). Lagom mycket kärlek till din talang Johnny får ge ett avslut på detta inlägg.

Energi

Orkar inte idag. Inte alls. Skjuter på saker till morgondagen bara för att jag inte orkar med dagen.
Imorgon kommer Liam hem till mig igen. Saknar min plutt. Han ger mig ork igen, i några dagar i alla fall och sen börjar han suga musten ur en lagom tills fredagen igen. Myskillen.
Ost och kex

Känns lite som en krasch just nu, men det är bara att resa på sig och borsta smutsen från kläderna.
Den här veckan är bara inne på sin andra dag men jag känner mig redan helt slut. Känns som att jag har gjort hur mycket som helst den här veckan fast jag egentligen inte alls gjort så mycket. Känslomässigt sliten kanske.

Igår var det i alla fall en underbar dag. Hv71 slog broders clownlag i hockey och jag fick se dom vinna samtidigt som jag smaskade på ost, kex och vindruvor och drack skumpa. Underbart! Är inne i en riktig "ost och kexperiod". Har kommit fram till att det är riktigt mumsigt med en lite svagare ost på ett salt kex, något man helt glömmer av.

Nu ska jag ut med Smilla. Ursch för regnet som bestämmer sig för att falla ner till marken och ta bort en del av vårkänslorna man kände här om dagen.

Jag borde...

Morgonen började med en glad liten kille som satt och ropade efter mamma i spjälsängen. Gick in för att hämta honom och då hade han tömt ut allt som låg i sängen och kastat ner det på golvet, men lika glad var han för det. Stoppade i sonen lite gröt och gjorde oss i ordning och lämnade honom sedan på dagis. Gick ut med hunden och tänkte på alla saker som jag borde göra men bestämde mig för en paus (för jag hade ju gjort så mycket). Satte mig vid datorn och tiden flög förbi och klockan blev 12 och då lagades det lite mat. Funderade ännu en gång på att bland annat plocka upp röran i köket men valde att äta först...
Efter maten blev det tv och sen var klockan helt plötsligt två och det var dax att hämta sonen från dagis. Hämtade honom och han har kommit in i en riktigt trotsålder och var lagom grinig. Tackar. Gick hem och gav honom en flaska välling och satte på Nicke Nyfiken åt honom. Somnade till i soffan och vaknade av att Linda ringde. Pratade på med henne, la på, tänkte att jag borde ta hand om röran snart...
Klockan fem kom Simon förbi med lite saker som han hade köpt åt Liam från mig. Tågbana i trä och hink och spade. Barnen blir lyrisk och kastar sig på sakerna och vill inte alls krama pappa varken hej eller hej då. Jag tänker att jag tar röran i köket när han har somnat...
Lägger Liam, bestämmer mig för att teven är något jag behöver efter denna hektiska dag. Vilade lite, gick ut med hunden, satte på pastavatten och nu är klockan snart nio och jag funderar på att jag ska försöka ta röran i köket snart... ikväll... om jag hinner vill säga.

Vår vår vår

Underbara vårväder!
Idag har jag varit ute och rört på mig en massa känns det som + att jag har fått i mig en kaffe latte tillsammans med Christian och min lilla vilde. Det var mycket trevligt.

Den här veckan har Liam visat en av sina sämsta sidor och varit i någon form av trotsålder. Grinigt litet monster är vad han har varit varenda dag. Som tur var har han sovit väldigt bra på nätterna vilket har underlättat en massa. Man behöver lite nattsömn så att man ska orka med små terrorister på dagarna. Snart är det i alla fall fredag och då åker han till sin pappa igen och så får jag hoppas att han gått tillbaka till sitt rätta jag när han kommer tillbaka nästa gång.

Imorgon har det gått en hel vecka sen jag skickade ett sms senast. Måste säga att det gått mycket lättare än vad jag tidigare trott, så lätt att jag nästan skulle kunna ta en vecka till. Har även gått två dagar utan en enda krona på mobilen. Trodde att det också skulle vara jobbigt men jag har inte märkt det så mycket mer än att jag vågar låta Liam hålla på med min mobil utan större observation eftersom han ändå inte kan ringa någon.

Nej nu ska jag försöka klara av mina kvällsbestyr. Ha en trevlig kväll!

Bokat

Jobbet inför sommaren bokat.
Dejt ikväll bokat.
Något att göra inför morgondagen bokat.
Fredagsnöje bokat.
Lördagsmys bokat.
Tror jag har det mesta avklarat för tillfället.

Ur dimman

Har nu börjat vakna upp ur dimman. Pratade i telefonen till strax före klockan sju imorse så det är konstigt att man inte är segare. Några glas coca-cola och allt är helt ok ändå.
Nu blir det duschen, sen Hällabrottet och imorgon ska jag till mitt gamla sommarjobb och prata med en ny chef där om eventuellt jobb inför denna sommar. Önska mig lycka till!

Påsk

Kanske det inte är ett kommande magplask jag hoppat ut för, kanske det här är något som faktiskt funkar i längden. Att man inte bara kunde titta in i framtiden och se hur allt kommer att se ut, det här är nästan lite nerpirrande.. ha ha.
Har haft en supermysig påsk måste jag säga. I fredags var jag ute med min underbara Felix och lyckades bli lite för full. Drack nog mer än vad jag trodde. Sen har jag faktiskt bara haft nykter myshelg, alltså en dag, ha ha.. Idag ska jag snart hem till Linda och dricka lite vin. Pratade lite tele med S först och råkade då hamna framför datorn lite längre än vad jag trodde. Men nej nu ska jag sätta rumpan på cykeln och börja trampa. Har dock inte bestämt mig för om jag ska ta med min lilla lurv framme i cykelkorgen eller inte. Jag bestämde ju med S att jag skulle ringa när jag kom hem inatt så då kanske jag lika gärna kan ringa om jag går ut med henne när jag kommer hem istället... många tankar...
Nej nu ska jag trampa iväg innan Linda ringer igen.

Kram på er alla <3