Nostalgi

Nu har min lilla älskling blivit stor, 5 månader för att vara nästan exakt. I måndags var det dax för sprutan igen. Gullet var jätteduktig och skrek just ingenting, i stort sett bara grimaserade lite, däremot har han haft hög feber enda sen dess. Stackaren. Så det har inte blivit mycket sömn här. Brevid en i sängen ligger en skrikande, kokhet, svettig bebis och bara vill ha uppmärksamhet och som inte riktigt förstår vad som händer i den lille kroppen. Mammahjärtat bara smälter.

I fredags var det lite roligare. Medans pappa Simon var ute på krogen och far runt så åkte jag hem till Linda och hennes lilla son Alvin. Där drack vi lite vin och käkade mumsigt god mat! Sen när småbarnen sov så pratade vi nostalgi och hon visade sina läckradojjor från sexan som var mycket poppis då, ha ha. Mycket läckra var dom i alla fall, eller inte....

Jag med Lindas dojjor efter lite vin :)

Någon som hört talas om "torrdrunkning"?

Oj, redan onsdag och bara en dag kvar till "lillfredag". Lillfredag känns det som på torsdagar eftersom Simon är ledig på fredagar och vi då får en dag extra till helgen tillsammans. Mysigt värre.
Förra helgen, på lördagen, sov Liam borta utan mamma och pappa för första gången. Jag tror det var värre för mig än det var för honom, ha ha. Det kändes väldigt konstigt att inte ha honom hos mig, speciellt på natten. Liam sov hemma hos mormor och Micke. Det gick väldigt bra och han sov väldigt duktigt på natten och somnade om ganska så snart de få gångerna han vaknade (en gång för att han ville ha nappen och en gång för att han var hungrig). Men på ett sätt var det skönt också att han sov där. Då fick jag och Simon lite tid för oss själva och kunde göra saker som man inte riktigt kan när man har en liten plutt med sig hela tiden. Vi började med att åka iväg och käka på en indisk restaurang borta vid Rubeckskolan. Var riktigt gott. Fick kyckling, scampi, fläskfilé och smörfisk. Hur mumsigt som helst! Efter det gick vi på "Allt flyter". Hade två gratisbiljetter till den, vilket var helt perfekt. Filmen var bättre än vad både jag och Simon trodde att den skulle vara. Alltid roligt när halvknubbiga medelåldersmän drar på sig baddräkter och tror att de ska vinna VM, ha ha. Efter bion for vi hem och tappade upp ett hett, skummigt bad och öppnade en flaska skumpa. Var riktigt mysigt. Dagen efter sov vi till klockan halv 2 då mamma ringde och kikade när vi skulle komma. Var länge sen som man sov så länge!

För att byta samtalsämne.. Här om dagen så kikade jag en liten stund på "Oprah" en stund då de talade om något som kallas för "torrdykning". Det var ett viktigt ämne men något som jag aldrig tidigare hört talas om. Någon av er om det som hört om det tidigare? Det handlar om att barn, speciellt små barn, kan drunkna ett par timmar EFTER dom har badat. Hörde någon siffra om ungefär 15% av alla som drunknar så handlar det om torrdrunkning, är därför det känns lite som att man vill berätta om det till er där ute med barn som snart ska ut i vattnet.
Varför drunknar barnet? Jo, när dom inte lärt sig att man inte kan andas i vattnet kan de försöka sig på det och då få vatten ner i lungorna, men inte tillräckligt för att drunkna då. Efteråt så ligger vattnet kvar där och tar plats vilket gör att det inte får plats tillräckligt med syre vilket sedan gör att de kan "drunkna" av det.
Symptom: Barnet blir trött och kan bete sig annorlunda mot förut eftersom hjärnan inte får tillräckligt med syre. Så verkar erat barn väldigt trött efteråt och gör saker som den annars aldrig gör så ska ni fundera på att åka in till sjukhuset då de kan ge barnet extra syre m.m.
Hemskt, men något som tydligen händer lite titt som tätt.

Nu kommer min lilla kille snart vakna till liv, och min syster ska snart åka till skolan (hon sov här inatt).

Ha det bra alla där ute!

Välkommen 2009!

Jag har funderat på det här med nyårslöften. Varje år försöker jag komma på något roligt nyårslöfte, inte något som ger mig avsmak som "gå ner i vikt" eller "sluta röka". I år har jag samma som tidigare år, jag ska försöka att testa en ny ätbar sak i månaden. Detta kan vara allt från frukt till något på pizzamenyn, bara jag inte ätit just den saken tidigare. Det är lite roligt och jag tar det inte på blodigt allvar så att jag får inte någon ångest av det, vilket känns ganska så viktigt. För i ärlighetens namn, Vem vill starta året med att bädda en säng åt ångesten?
Men jag har också kommit på andra saker som känns roligare än "nyårslöften" jag satsar på "nyårsmål". Ett mål att jag ska försöka göra något i år, kanske resa, flytta till ny längehet osv. Har inte riktigt kommit fram vilket mål jag har än, men jag vill gärna komma på något för det känns ganska så tomt på något sätt att tänka tanken att jag skulle vara en helt mållös person. Kanske ett av målen ska vara att ge Liam en trevlig första födelsedag. Det kan ju vara ett litet roligt mål som inte kräver allt för mycket, för i ärlighetens namn så fyller han faktiskt bara ett år och blir glad bara han får tugga på lite hushålsspapper.

Nyårsaftonen var trevlig. Vara hemma hos mamma och hennes gubbe Micke. Där firade vi tillsammans med hans två barn och min lillebror. Vi åt väldigt god mat, supergoda marinerade kött- och kycklingbitar, sallad och hasselbackspotatis. Mumma. Vid tolvlaget gick vi fram till torget och skålade i champange vid tolvslaget och tittade på fyrverkerierna. Var jättemysigt. Lillkillen låg nerbäddad i vagnen och sov med gröna hörselskydd över mössan. Hade glömt bort att köpa hörselskydd själva så vi fick låna av Liams ettåriga kusin Lukas istället. Var jättebra eftersom Liam inte  vaknade av ljuden från fyrverkerierna så antar jag att dom fungerade toppen. Bäst att skydda de små öronen.


Grattis till Rebecka och Robert som förlovade sig på nyårsafton! Ni passar ihop som smöret på mackan och grädde i såsen!