Det blir aldrig som man tänkt sig

Midsommarhelgen har inte alls varit våran helg. Det började i och för sig ganska så bra med midsommarfirandet då vi åkte iväg och kikade på en midsommarstång och lite finklätt folk. Det tråkiga var att vi missade "Små grodorna" vilket Liam ville vara med på, men det fick han ta igen sen. För senare så åkte vi vidare till några släktingar och åt lite mat, fikade och sen gick vi till midsommarstången för att dansa där. En av de första låtarna de sjäng var "Små grodorna" så Liam var överlycklig, tyvärr öppnade sig himlen strax efter detta så vi fick springa allt vad vi hade till bilen eftersom vi också hade glömt regnskydd till barnvagnen. Så vi hoppade in i bilen och snart efter det vart vädret lite bättre (så som det alltid brukar vara när man sätter sig i skydd va?).

Efter detta åkte vi snart hemåt och där började allt skit. Grannarna under oss såg att vi kom bärandes på två sovande barn men ändå bestämde dom sig för att ha fest och dra upp ljudet och basen på max och sedan stå och dunka någonting i taket (vårat golv) enbart för att störa oss, detta för att dom fick böta en gång när störningsjouren kom ut pga oss. Så barnen var rädda och inte kunde sova och vi var förbannade. Sedan (efter ett telefonsamtal en av dom gjorde som vi råkade höra) upptäckte vi också att våra grannar inte riktigt är som dom ska vara och vi känner inte riktigt att det känns bra för oss att vara kvar här.
Där slutade inte allt utan vi ringde ju störningsjouren men dom kom inte ut förrän grannarna skulle på krogen. Då vart det lugnt en stund. Sen kom de såklart hem klockan halv fyra igen för att ha efterfest. Då väckte de Liam så han fick lägga sig mellan oss i vår säng och där låg han rädd i i alla fall en halvtimme innan jag lyckades få honom att somna om igen. Fy fan för dessa idioter rent utsagt!

Dagen efter började det bra när vi skulle åka med att först upptäcka att grannarna har spritt en massa pantflaskar utanför porten och sedan att vi hade fått böter för att Simon hade glömt att lägga upp parkeringslappen.
Sen for vi iväg och var borta hela dagen. Vi blev erbjudna att sova hos pappa en natt men bestämde oss för att först åka och titta om grannarna hade fest den kvällen med och hade de inte det skulle vi sova hos pappa. Som tur var så hade dom inte det och kvällen/natten vart lugn.
Dagen efter kom vi ut till bilen och upptäckte ännu en parkeringsbot för att Simon glömt lägga upp parkeringslappen. Fan, fan. Nu har vi i alla fall satt dubbelhäftande tejp så nu kan vi inte glömma lappen!

Nu har vi blivit erbjudna att få ta ett rum hos Simons bror, mamma och pappa. Skulle vara hur skönt som helst att få bo där tills det är dax att flytta (ca en månad) eftersom grannarna inte verkar riktigt kloka men tyvärr är Simons bror kattallergiker så vi kan inte ta med oss katterna. Får se vad som händer nu. Hade varit skönt att hitta kattvakt tills vi flyttar så att vi kan få komma härifrån snart. Mest för barnens skull. Så är det någon som känner för att ställa upp där ute så säg gärna till!

Nu ska jag försöka äta lite medan Nemo fortfarande sover. Liam är iväg till dagis, sista veckan nu.

Fittmänniskor

Är förbannad och trött idag. Har världens mest själviska och omogna grannar så jag kunde inte somna förrän kl halv fem, fem inatt. Något trött just nu, och hungrig. Den ena saken kan jag ändra med att ha beställt hem pizza, humöret ska jag försöka få upp igen med lite legospel på xboxen och sen får jag förhoppningsvis sova så att man orkar med morgondagen!

Tack pappa och Maria som erbjuder sovplats om våra grannar hade varit skit idag med! Får hoppas att vi klarar oss nu.

Skriver mer en annan dag. Nu ska jag äääääta!


Missade tider

Idag har jag insett att jag har missat två inbokade tider, det går bra nu. Men egentligen är det inte mitt fel (inte det första i alla fall). Den första tiden var en inbokad tid vi hade för vaccination för Nemo igår. Egentligen skulle han vaccinerats förra veckan men eftersom han haft en massa strul med slem som fastnar i halsen så han inte får luft osv så ville hon att vi skulle ringa och prata med barnkliniken innan vaccinationen och så bokade vi in en tid igår. I början på den här veckan kom jag på att vi skulle iväg dit och kikade i den "gröna boken" för att se vilken tid det var och till min förvåning stod det att det var nästa vecka han skulle iväg och vaccineras! Jaha, då är det väll jag som har fel tänkte jag och hade helt glömt av den där tiden förrän nu då hon från bvc ringde till oss och frågade vart vi hade varit igår. Hon förstod då att hon hade skrivit fel när hon skrev ner tiden till mig och så fick vi en ny tid till kommande vecka.
Sen var det en annan tid som jag missade nu. Har haft ett möte på torsdagar som jag gått på men förra torsdagen så blev det inställt och bokades om till idag men när jag skrev ner tiden för bvc så såg jag att det där mötet skulle hållas idag och då skulle jag varit där 10 min innan. Nemo låg och sov och jag har inte bytt om så att det var bara att ringa och förklara läget. Japps, det går bra nu.

Igår kväll kissade Nemo förresten igenom IGEN. Den här gången fick Libero smaka på Simons vrede och sen sprang han iväg och hämtade ett paket Pampers som blivit kvar i bilen. Länge leve Pampers!

Imorse när Liam skulle till dagis var han supersöt. Först sa han hej då till mig och sen så pussade han Nemo hej då och avslutade med:
- Var snäll nu, inte bråka! Inte bitas!
Gullunge!

Fy f*n för detta blöjmärke!

J***a Libero!!!!!
Varför säger folk att dom blöjorna är bra? Har dom aldrig testat Pampers?
Nu är det andra barnet jag försöker med Liberos blöjor och det funkar inte alls! Blöjorna blir kissiga vääääldigt fort och behöver bytas på en gång för annars går det igenom. På bara några få dagar har Nemo kissat igenom fyra plagg i alla fall, just för att blöjorna blivit för blöta. Det är inte så att vi inte byter blöjor på honom så tro inte det, men nog f*n ska man kunna låta barnet sova middag eller på natten utan att behöva väcka barnet för blöjbyte? Ska inte blöjor klara av det eller är Libero några "pottträneblöjor" som är till för att man ska trilskas med pottan istället när barnet känner sig nerkissat?


All hat åt Libero!

Lite ledsamt

Nu är helgen förbi och det har varit fullt upp. I fredags var Simon hos en kompis och jag var hemma med barnen och i lördags var jag ute med Simons bros sambo och några till, det var väldigt roligt. Sen i söndags jobbade Simon på dagen så då vart det att ta hand om barnen igen, men de var ganska så snälla i alla fall. Där emellan (om det finns något "där emellan" man kan skryta om) så har vi packat flyttkartonger. I söndags eftermiddag åkte vi också till vår bostadsrätt och fick mäta lite och sånt. Det var mycket större än vad vi hade i minnet, inte illa. Mätte också våran altan som vi ska lägga på en matta på och den var ca 20 kvm2 stor! Det kommer bli fint på somrarna att sitta och grilla och ta ett glas vin på.

Nu är det inte många dagar kvar för Liam att gå på dagis och det känns lite ledsamt när man tänker på det. Vi har trivts som sjutton med hans fröknar och allt och nu så ska han snart sluta för att få börja på ett helt annat dagis (jag vet att "dagis" inte är rätta termen men så säger jag). Bara den här månaden ut och sen är det slut, ledsamt.

Nu ska jag leta på min bankdosa som Liam lekte med här om dagen och sen blir det att hämta hem min stora kille från dagis.

Ha en bra dag allesammans!

Jerry Maguire

Ungen i Jerry Maguire gör att man väljer att slå på ettan och kika på filmen för hundronde gången. En av de sötaste som Hollywood har skapat!Allt bara klaffar

Idag har varit en ganska så bra dag för den här lilla familjen. Hade bara Liam kommit ur sin trotsålder och Nemo varit lite mindre gnällig pga tänderna hade jag kunnat säga perfekt, men perfektion är väll inte allt man vill uppnå?
Allt runt omkring oss just nu funkar hur bra som helst. Simon har fått ett nytt jobb, vi ska snart flytta till vår fantastiska bostadsrätt och sen är det en till sak som verkar gå på räls det med. Kan inte vara annat än nöjd och glad över tillvaron just nu.
Det känns bra också att Simon har insett att han kanske är mer eftertraktad än vad han tidigare trott. Han har sökt två olika sorters chefspositioner som han varit på intervju för och idag fick han reda på att han har fått det ena jobbet och det andra ringde strax efteråt och sa att dom ville ha ännu en intervju med honom. Dom var väldigt intresserade och han var en av de två sista som var kvar. Men han valde det första för att det är det han tror kommer bli bäst i längden och det tror jag med.
Fick också reda på igår att Liam har kommit in på det dagiset vi ville sen när vi flyttar. Hade han inte kommit in där hade vi nog fått vänta med inskolningen men nu har han fått en plats där vilket är toppen.
Som sagt, allt klaffar för oss just nu. Väldigt, väldigt sällan man kan säga så.Grattis!

Grattis till Simon för det nya jobbet!! Det går bra nu!

Grattis till Nemo för sina två första tänder. Endast tre månader gammal så börjar han tandsamlingen.

Återgår till mitt liv i dreggelhav och barntrots och återkommer när jag får mer tid.

Underbar kommentar

Fick en underbar kommentar från vår granne idag när jag var på väg och skulle hämta Liam från dagis. Hon berättade att hon sett mig flera gånger med Nemo och hon tycker att det ser så härligt ut att jag alltid bär runt på honom och inte använder vagnen som alla andra gör. Hon tyckte att det var så bra gjort av mig.
Hade knappt hjärta att säga att Nemo nu börjar bli så tung att min rygg pajar så att jag snart måste använda mig av vagnen på heltid och inte bara när jag går lite längre bitar. Men det var en söt kommentar tyckte jag!Idag blir Nemo 3 månader också! Världens bästa och finaste lilla bebis börjar bli stor. Det märks att det inte är lång tid kvar innan han kan sitta upp för han gör goda försök nu och blir sur när han måste ligga ner.

Santa Marias Garlic and pepper


Kommer nu puffa för en helt underbar krydda. Luktar och smakar väldigt gott. Perfekt att ha på kött som kyckling, ja allt!

Kryddan kommer från Santa Maria och heter Garlic and pepper. Som ni kanske förstår efter min senaste puff så älskar jag vitlök! Den här har en inte för stark vitlökssmak men inte för svag heller. Man kan krydda på med gott samvete och maten smakar perfekt. 

Någon annan som har en annan vara som ni vill puffa lite för? Kom gärna med ett tips så får jag köpa och sen kanske jag kan puffa för den varan nästa gång. Alltid kul att testa på något nytt!

De ensamma kvällarna

Nu har halva "vardagsveckan" gått, men det känns som att veckan precis har börjat. Men det är skönt ändå för Simon har jobbat de två kvällarna som han tänkt den här veckan så resten av veckan får jag hjälp med barnen och sällskap på kvällarna (förutom fredag då han förmodligen ska iväg till en kompis och dricka lite öl).
Även om det är mer jobb och tråkigt att inte ha vuxet sällskap de kvällar som Simon jobbar så går det bra ändå. Visst är man mycket tröttare på kvällarna och har inte samma ork att hitta på något men Liam är oftast lätt att ha och göra med och krånglar oftast inte alls när han ska lägga sig så det är skönt. Den som det är jobbigast med är i så fall Nemo som är inne i en period av extremt närhetsbehov och vill att man ska bära på honom hela tiden. Mysigt men varken skönt för rygg eller armar och mycket svårare att laga mat och äta när han hela tiden ska vara i famnen. Har försökt att ha honom i famnen tills han somnat och sen lägga ner honom men i kanske 6 fall av 10 så vaknar han och vill att jag ska ta upp honom igen, då hade det varit skönt med en extra famn att lasta över i när man behöver.

Tänkte egentligen försöka få i mig någon frukost idag men råkade komma in på en kanal där de var mitt uppe i en penisoperation så jag vet inte hur hungrig jag är längre. En sladdrande snopp på operationsbordet får än inte direkt att storma till köket.

Baddräkt funnen

Jag skrev ju förresten för ett tag sen om att jag sökte en baddräkt i 50-talsmodell. Nu har jag äntligen hittat en baddräkt som hade ungefär den formen som jag ville ha men inte rätt färg. Köpte den ändå eftersom den endast kostade 150:- och så får jag söka vidare om jag hittar någon som jag egentligen vill ha. Samtidigt så vet jag inte hur mycket badande och solande det blir i år. Här omkring finns det inte så många ställen man vill åka till och snart flyttar vi ju så att vi kommer ha fullt upp med det under den tiden. Kanske kan nöja mig med den jag hittat så länge. Den såg ändå helt ok ut!

Lilla tisdagslistan

Även om det är tisdag idag så känner jag att jag är så glad över en massa saker så att jag vill göra Lilla tisdagslistan! Så här kommer den:


Idag tisdag är jag glad för att...
  • Jag har världens underbaraste familj!
  • Vi har lyckan att ha hittat en sån bra fotograf som kan fotografera våra lyckligaste stunder.
  • Vi ska snaaaart flytta in till vår bostadsrätt!!!
  • Simon kanske får ett av de två jobben han ska på intervju för och då kanske hitta ett jobb som passar honom bättre, som han trivs med och som ger lite mer pengar än hans nuvarande.
  • Har en toppenpappa som ställer upp och hjälper till med saker som man ibland kan be höva hjälp med.....

Förutom att det har blivit fel med min deklaration så att trots att jag har deklarerat så fick jag igår papper från skatteverket om att jag inte har gjort det så att jag nu måste göra om allt från början så skuttar jag lite på moln. Är bara glad eftersom det för ovanlighetens skull verkar som att nånting går bra för vår lilla familj och jag känner att vi förtjänar det nu!

Fredag

Går in och skriver en snabb liten uppdatering här innan det blir helg.
Nu har vi äntligen lyckats få tag på fotografen och bokat tid för fotografering med Nemo. Ska bli kul att se hur det blir. Ska dit redan på måndag och jag har verkligen ingen aning om vad någon av oss ska ha på sig, men det blir ett senare problem.

Idag har jag varit hemma ensam med barnen. Simon har jobbat hela dagen och slutar om 10 minuter. Då ska han ta över här hemma och jag ska äntligen få lämna lägenheten för en liten stund. Känner att jag är i stort behov av ett miljöombyte just nu.

Nej nu ska jag mysa med mina barn den sista kvarten.Morgonstund

Morgonstund har guld i mun... eller hur var det nu? Denna morgon vaknade man med ryggont, trötthet och allmänt stel kropp. Orsaken är två små killar som ville sova i vår säng inatt. Först kom Liam in på natten och ville sova hos oss så han la sig i mitten. Senare under natten vaknade Nemo till liv och ville ha mat och närhet så då var det bara att försöka tränga in honom mellan mig och Liam. Vad gör man inte för sina barn?

Oj nu regnar det! Måste springa och stänga fönster och ballkongdörr. Ha det!

Hej då på dig med!

Igår var jag förresten till jobbet igen. Tanken var ju att det här skulle bli min sista vecka som jag jobbar men nu är det ändrat så jag kommer i alla fall jobba till augusti.
Innan jag gick till jobbet så lämnade jag självklart av Liam på sitt dagis. Jag stod och höll Nemo i famnen och pratade med Liams dagisfröken. Hon hälsade på Nemo som hon brukar göra och vi bubblar i någon minut innan jag ska gå.
- Hej då, säger hon då högt och glatt.
Det var då jag blev lite förvirrad av att vara en trött två barns mamma. Det var nog en blandning av att jag brukar få säga till Liam att han ska säga hej då när vi är någonstans och att jag dagarna bubblar på med Nemo när vi sitter hemma för jag vänder mig till Nemo och säger på allra finaste bebisspråk:
- Haj då saj...  (hej då säg)
Vände sedan på klacken och gick. Vuxna som komunicerar genom sina barn (och speciellt på bebisspråk!) måste vara det pinsammaste som finns!

Morgonrutin eller så

Vissa mornar går ingenting som det ska och vissa mornar så går allt som det ska. Idag var nog en blandning. Egentligen gick väll ingenting som det ska men på något sätt hade vi god tid på oss att göra allt så allt gick som det skulle ändå.

Jag somnade som vanligt om efter att ha stängt av min första väckarklocka. Som tur är så har jag börjat ställa en till och den vaknar jag ibland lättare av, men idag var inte en sån dag. Eller visst, jag vaknade, men jag somnade om lika kvickt igen. Som tur var (uj uj, tur är inte ett vanligt ord i den här familjen!) så vaknade jag till liv inte allt för lång tid igen. Klockan var runt halv åtta så jag hade bara sovit en kvart extra! Jag kikade till vänster om mig där mina två små killar låg och sov. Liam hade kommit upp på morgonen och kastat pappa ur säng och Nemo vaknade i stort sätt i samma veva och ville bli överburen till vår säng. Men nu sov de som små stockar.
Jag kilade upp för att göra i ordning mig själv först och främst. Kastar ner helveteskatten från bordet och går in i vardagsrummet där vi just nu har våra garderober. Vem finner jag inte i sovandes i soffan om inte Simon! Mannen som skulle börja klockan sex på morgonen. Blev att kasta honom ur soffan (oj vad han blir omkringkastat) och efter att han snabbt tagit på sig kläder och skyndat iväg kunde jag göra mig själv i ordning.
När jag var klar smög jag in till killarna igen. Där gjorde jag i ordning Liam för dagis och gav honom en flaska välling som han fick ta medan han tittade på Barnkanalen. Välling är också det enda som går riktigt bra för honom att dricka på morgonen så han har alltid den rutinen. Jag är inte heller någon frukostätare så han har väll ärvt det från mig.
Efter det blev det tandborstning, göra i ordning Nemo och sen ta på oss kläderna och lämna för dagis. Vi kom 10 minuter före utsatt tid och jag kände mig nöjd och glad.

Kommer hem och har fortfarande det där nöjda och glada humöret. Öppnar ballkongdörren och inser att dörren svällt efter gårdagens skyfall men låter mig inte ändra humöret. Sen sätter jag mig vid datorn och det tar som vanligt ca hundra år innan jag kommer in på internet men låter mig ändå inte knäckas. Loggar in på tv4 play för att kika på de htg-avsnitt jag missat men då funkar det inte! Inga program vill laddas!! Jag känner genast hur mitt humör blir sämre. Jag ammar Nemo och sen somnar han om igen och nu sitter jag här och surar. Att någonting så litet kan förstöra en morgon!

Ursch och blä! Är det inte lunch snart så man får äta? Någon äcklig frukost känner jag inte alls för och jag är hungrig!

Krupp

Den här helgen och dessa lediga dagar är nu förbi och det har inte varit helt i hälsans tecken. Vi fick åka in en av dagarna till akuten med Nemo för han hade krupp (något som så små barn inte ska få). Så deras farmor kom hit klockan fem på morgonen och hämtade Liam och sen åkte vi till akuten. Där tog de temp, vägde och gjorde en massa annat innan han först fick andas in medicin och sen fick han kortison som skulle räcka i några dagar. Idag är Nemo fortfarande hes och så men annars mår han bättre *peppar peppar*.

Annars i helgen så har vi mest varit ute och njutit av den härliga solen och sommarvärmen som kommit till Sverige. Vår lilla familj var också en dag ute efter någon bra lekplats att spendera ett par timmar på vilket resulterade i att vi hittade den perfekta lekplatsen som vi bestämt oss för att besöka många fler gånger.

Nu ska jag nog sjunka ner i soffan här hemma och ta hand om Nemo som inte alls verkar vara på humör. Han har börjat få lite dåligt kvällshumör men vi är nöjda ändå för han sover riktigt bra på nätterna istället. I går somnade han runt kl 23 och sov sen till 8.40 imorse. Lyx för smånbarnsföräldrar? Yes!


Svenska flaggor

"Du gamla du fria du fjäll höga nord..."
Idag är det Sveriges nationaldag. Kan inte säga att jag firat det nämnvärt men kanske ni andra har gjort det runt omkring i Sverige. Kanske har ni hissat flaggor runt om i världen? Hade vi själva säkert gjort om vi ägt en flagga men nu bor vi i en flagglös lägenhet så vi får kika på de fina blågula flaggorna som ni andra hissar upp.
Just när man pratar om flaggning så har jag insett att jag inte alls har koll på "flaggregler". Har ni det? Har ni lika dålig koll som jag så kan jag berätta dom för dig nu.

  • 1 mars - 31 oktober hissas flaggan klockan 8, resten av året hissas den klockan 9. Flaggan halas då vid solnedgången, dock senast klockan 21. Men det finns ingen lag som säger att du inte kan ha flaggan hissad längre utan detta är enbart regler som rekomenderas. Dessa regler gäller dock inte för vimpel som får vara hissad dygnet runt!
  • Vid dödsfall hissas flaggan på halvstångpå döds- och begravningsdagen. Då hissas den först i topp för att sedan omedelbart halas till 1/3 av stångens längd. När jordfästningen sedan ägt rum hissas flaggan i topp och halas sedan omedelbart eller på sker det på ovan angiven tid.
  • En våt och fuktig flagga ska inte vikas ihop utan ska först få torkas. Flaggan ska vikas med den blå duken utåt eftersom den gula färgen lättare blir smutsig.

Men nu plockar vi ner flaggorna igen och väntar till den 26:e juni då de ännu en gång får hissas och beundras.