Packa, packa, städa...

Nu har jag fem minuter över till att betala räkningar och blogga och sen ska jag fortsätta i min hektiska vardag.
Nu är det bara 3 dagar kvar tills vi flyttar!! 3 dagar tills vi flyttar från vårt trånga boende in till vår fantastiska bostad! Det känns det helt sjukt att vi snart är där, men väldigt roligt och spännande. Så nu så bor vi i flyttlådor kan man kanske säga. Vi har lådor högt och lågt och vi har plockat ut massor av möbler så vi bor väldigt spartanskt just nu. Vi kan väll säga att två tredjedelar av vårt boende har vi redan flyttat ut och sen så är en tredjedel av det som är kvar nerpackat i lådor. Imorgon ska vi tömma Liams rum totalt också så att då får Liam flytta in i vårat sovrum. Men det gör inte så mycket. På torsdag ska vi till Kolmården så att då går en dag bort där och på fredag så flyttar vi ju så att vi kommer nog knappt att märka av det, förutom att det kommer bli väldigt trångt i sängen.

Idag har jag tvättat lite kläder och sen har vi ringt och fixat med elen och sådant som behövs när man ska flytta. Simon jobbar till klockan tre så att jag får försöka styra upp lite här. Det som är skönt är att vi har pratat med dom som ska ta över lägenheten så att vi behöver inte flyttstäda, och det gör ju att vi sparar väldigt mycket tid åt våran nya bostad till helgen. Skönt!

Nu måste jag flytta mig från datorn och ta hand om barn, tvätt och packning igen. Nästa månad kommer vi inte ha något bredband så att jag kommer inte kunna uppdatera bloggen så mycket, men när jag kommer tillbaka ska jag ha med mig nya fina bilder från vår bostad!

Ha en fortsatt trevlig sommar!



Ljudkänslig kille

Snart bara EN vecka kvar till flytt! Ska bli sååå skönt.
Annars går dagarna på som vanligt, inte mycket att rapportera. Det enda som hänt den senaste tiden är att Liam börjat bli väldigt ljudkänslig. Så fort det kommer lite ljud (kan vara allt från att man startar kranen till att det kommer musik på tvn från något barnprogram) så håller han för öronen. Frågar man honom varför han gör det säger han att det gör ont i öronen. Det har hållt på ett tag nu så det känns inte som något han bara hittar på för då brukar han ju sluta med det ganska så snart. Någon som har någon idé om vad det kan vara?

Potträning och flytt

Nu har det varit fullt upp i några dagar. Vi har packat lite och sen så fortsätter potträningen av stora killen här hemma. Det går väldigt bra faktiskt, är riktigt nöjd. Nu har han också bitit sönder alla sina nappar så det blir eventuellt att sluta med napparna också nu när vi ändå inte har några fler så det är fullt upp här.

Nu är det ca 1 ½ vecka kvar tills vi flyttar!! Ska bli riktigt skönt att komma till nya stället! Ska bli skönt att få lägga ut den gröna mattan på altanen, ta ut loungemöblerna vi köpt och sen tända grillen och kunna sitta där och njuta av resten av sommaren.

Nu ska jag kika lite vad jag och Liam ska äta till lunch idag. Får se vad frysen har att erbjuda. Försöker oss på att tömma den så mycket som möjligt inför flytten. Får komponera ihop något spännande till lunch nu då.

Bokläsning

Nu blidde det ensamt. Simon fick jobb idag och jag skulle bli själv hemma med barnen, vilket är lugnt. Sen på middagen så hörde Josefina av sig och frågade om hon fick låna Nemo tills imorgon, bebissugen tant. Tänkte att det kunde vara skönt att få sova en hel natt utan avbrott då Nemo har sovit lite dåligt den senaste tiden så jag packade ihop gossarna och vandrade mot henne. Efter att ha lämnat av Nemo hos henne och våra gossar fått cykla av sig lite så gick jag och Liam och lekte av oss den sista energin i lekparken. Hemma blev jag sedan bjuden på låtsasmat i en koja som bestod av en amningskudde och en filt. Lite senare lovade jag Liam att vi kunde läsa en massa böcker ikväll nu när det bara är vi hemma. Han älskar när man läser för honom så han jublade och laddade upp inför bokläsningen. Vi kröp ner i sängen och jag började läsa om Lilla Hiawatha. Ungefär fem sidor senare så inser jag att killen brevid mig ligger och sover. Jaha, vad gör man nu då? Själv är jag en sån person som nästan får lite ångest av att inte läsa klart en bok eller se klart på en film så jag fortsatte läsa högt för mig själv. Det var ju bra det, för då fick jag läsa om att Lilla Hiawatha blev indianhövding för en dag efter att ha vunnit den stora fisketävlingen!

Lillgammal

Nu är ni lite dåliga med kommentarer igen tycker jag.

Den här veckan har jag mest varit hemma. Varit lite halvdålig och sen så har jag potttränat Liam och det går hur bra som helst. Han har inte gjort någonting i kallingarna på flera dagar så det går över förväntan.
Har insett en sak till om Liam, han börjar bli väldigt lillgammal! Ibland så säger han kommentarer så man själv måste skaka lite på huvudet och fundera på om man har hört rätt. Vet inte varifrån han får allt heller, men han härmar väll oss mer än vad vi tror. Sen är han väldigt lillgammal i sättet som han är med Nemo. Som när Nemo blir ledsen så går Liam fram och klappar på honom och säger "Lilla gubben". Hur söt som helst, och omtänksam.

Nu ska jag surfa vidare i djungeln medan jag fortfarande har tid.

2 veckor kvar till flytt!!


Redan juli

Oj, hur blev det söndag så här fort? Dagarna springer verkligen iväg. Vi är redan i juli månad och här känns det knappt som om sommaren har börjat, trots att det har varit en hel del fina dagar. Kanske är det för att vi har fullt upp med flytt och allt vad det nu är att man tappar bort lite att leva i nuet. Just nu känns det mer som om man lever i augusti än juli, men men. Får se och hoppas att vi får lite tid över till att göra några av dom sakerna vi planerat för sommaren. En av dom i alla fall. Kanske en tripp till Kolmården, för det har vi gjort en gång varje sommar med Liam så det skulle vara trevligt att göra det i år med. I år har även min pappa och hans fru sagt att dom gärna vill följa med så vi får hoppas på bra väder och sen boka in en tid för det skulle vara roligt.

Nu när Nemo äntligen sover lite (han har haft lite svårt att sova den sista tiden) så ska jag försöka ta och lägga över lite bilder från kameran och fixa lite. Håller tummarna för att han sover lite till!

Nu har vi fått korten!

Nu är jag i extas. Har fått hem bilderna från den senaste fotograferingen och de var lika fina som alltid. Så nu ska vi välja ut en bild till Hej baby och sen ser jag framför mig en del andra saker jag ska göra med bilderna (bland annat skapa en ny header hit när jag får tid till övers).
Annars idag har jag och barnen varit i lekparken med Axelina och hennes son. Supertrevligt och tiden går ju betydligt mycket fortare när man träffar lite fler människor. Ju fler vi är tillsammans ju gladare vi blir...












Tokbarn och brandbilar

Nu har jag varit lite inaktiv här igen men ni kanske förstår att det kan bli lite så nu när det är sommar?
Idag har jag och barnen träffat Josefina och hennes barn. Först lite bus och fika hemma hos dom, sen blev det bad i Tegnérparken och till sist blev det en pizza hemma hos dom och sen kom Simon hem från jobbet. En skön heldag med barnen med andra ord.

Liams nya favoritmening är "har jag sagt". Vet inte varifrån han har fått det. Samtidigt använder han hans andra favoritord "måste" ganska så flitigt. Här är två tillfällen då det har använts:

Igår gjorde jag mat åt mig och Liam. Efter att jag ätit upp skulle jag ta bort min tallrik (Liam hade ätit ytterst lite då) så säger Liam:
- Tack för maten!
- Lite mer kan du väll äta?
- Nej! Tack för maten har jag sagt!
Tokbarn!

En kväll för ett par veckor sen ville Liam inte alls sova. Han var uppe flera gånger och hade olika ärenden som han skulle göra. När jag lagt honom för tionde gången i rad säger Liam:
- Jag ska städa!
- Nej du ska inte städa nu, städa får du göra imorgon.
- Men jag MÅSTE städa!
Är nog första och enda gången som jag kommer få höra den meningen.

En annan sak som är lite roligt med min underbara son är när han leker med brandbilar och han ska låta som en brandbil. Han har missuppfattat lite med det där om hur en brandbil låter för han brukar alltid ljuda:
- Brand-bil, brand-bil, brand-bil.

Sol, sommar och sömntabletter.

Idag är jag verkligen heeeeelt slut!
Eftersom jag har väldigt svårt att somna på nätterna så har en läkare skrivit ut sömntabletter så jag ska bli tröttare osv. Jättebra tänkte jag och hade förberett mig på en skön natts sömn igår. Jag tog tabletterna som jag skulle och jag blev tröttare av dom, tyvärr fick Nemo sin 3 månaders spruta igår och var lugn tills det blev natt då han höll igång hela natten istället! Blev en ordentlig krock det där. Nemo som höll igång och ville att jag skulle sova och sömntabletterna som värkade och ville att jag skulle sova. Någonstans där befinner jag mig. Riktigt trött men har en son som inte alls vill. Får se vad helgen har att erbjuda i sömnväg sen.

Veckan som varit har ju bjudit på en massa härlig sol. Sköööönt! Det har resulterat i en massa bad i en plaskis här i närheten tillsammans med barnen och ibland även bästa Josefina och hennes barn. Det är så uderbar nu är det är så
bra väder så man slipper sitta instängd hemma i lägenheten.

Nej nu är det helg och dax att ta tag i lite helgbestyr. Är det någon som har lust att vara barnvakt en timme torsdag nästa vecka mellan kl 11-12 så får ni jättegärna höra av er!

Ha en toppendag!