Min lilla ängel

Min lilla prins har nu kommit till världen den 18/8-08!
Det blev en Liam Elvis Ingmar Söderek-Henriksson.
Längd 48 cm
Vikt 3200 g
Huvudomfång 33 cm




Dag 3: Socker och bad

Kan meddela att ananasen inte gjorde mer än den tidigare har gjort, gett mig lite mer sammandragningar. Däremot har den här "mensvärksliknande" värken kommit tillbaka och varar riktigt länge. Inte det skönaste precis, men man får väll stå ut.
Här har det inte hänt så mycket. Är ju höggravid så vad kan hända mer än att bebisen kommer? Man har ingen ork för någonting. I stort sätt enda gången som jag varit utanför dörren var igår då jag och Simon for iväg och hämtade vårat fotoalbum och sen drog vi iväg till bilverkstaden för att se om det var någon airbag som behövdes kopplas ut ur bilen eftersom vi ska ha barnstolen där. Det var det inte. Informationen som stod i boken man får med stämde inte alls och sidoairbagen behöver man inte koppla ut. Gjorde ju inte oss någonting för då kunde vi spara in lite pengar där. Annars har jag bara glott på OS. Sett en del av tennisen, riktigt kul att Sverige fick sig ett silver i alla fall! (ok, matchen är inte slut riktigt än, men vilken minut som helst).



Dag 3: Socker och bad
Något som folket på familjeliv har återkommit till flera gånger är att man ska dricka något sött och sen ta ett hett bad. Här blev det att dricka fanta och sen la jag mig ner i badet. Tyvärr tappade jag (!!) flaskan med babyolja i vattnet så att hela jag kände mig som en stor slajmhög, men det gick bra ändå. Man ska ju bli len utav det, så att hela min kropp borde vara len som en babyrumpa idag vid det här laget. Det tråkigaste med att ta ett bad när man är höggravid är att magen inte alls kommer ner i vattnet så mycket som jag vill. Nepps, här sticker den upp som en strandad val och sexighetsskalan på det hela låg väll ungefär på 0,5.
Eftersom detta var gårdagens test så kan jag ge er resultatet nu. Slemproppen har gått. Magen känns som en dynamit som snart ska smälla och "mensvärken" är som sagt ganska så långdragen. Kan det ha berott på badet? Att slemproppen har gått är en bra sak i alla fall, känns som ett steg närmare förlossningen. Nu när jag äntligen vant mig vid smärtan och den stora magen och att jag inte behöver en bebis idag, då går slemproppen. Kanske det är tankens kraft som gjorde det annars. Tål att tänkas på.



Jag har nu gått 94% av tiden.
Jag har gått 37 fulla veckor och 5 dagar (v 37+5).
Jag har 16 dagar kvar till beräknad förlossning.


Dag 2: Färsk ananas

Gårdagens té gav väll inte allt för mycket resultat, kände ingen skillnad med det. Men tänker ändå fortsätta med det eftersom jag har hört att det ska mjuka upp livmodern så att man inte spricker lika mycket vid förlossningen och även hjälpa till vid läkande efter förlossningen. Sen kostade det inte så mycket så att det är inte mycket att gnälla om ;)
Idag har det inte hänt så mycket. Har varit till sjukhuset och skappat patientbricka och köpt ett parkeringstillstånd som räcker i en månad (så man inte behöver betala när man kommer till förlossningen. Blir ändå billigare att köpa tillståndet). Sen åkte jag och Simon till affären och pantade lite burkar och införskaffade lite mat.
Känns lite dumt egentligen. Man har verkligen inte gjort någonting idag. Bara låtit en hel dag glida förbi, till ingen nytta. Men både jag och Simon har varit allt för trötta för att orka göra något, så vi får ha rätt till en latdag.


Dag 2: Färsk ananas
Införskaffat på Maxi för runt 13:-. Har ätit lite ananas tidigare och då fick jag värre sammandragningar. Tänkte att jag skulle testa det igen och se om det ger en effekt den här gången med eller om det bara var en händelse att det skedde sist.



Jag har nu gått 93% av tiden.
Jag har gått 37 fulla veckor och 0 dagar (v 37+0).
Jag har 21 dagar kvar till beräknad förlossning.

Dag 1: Hallonbladsté

Ok. Nu har jag haft ont och varit gravid länge nog. Sitter på familjeliv och läser igenom en massa olika "tips" som folk ger om hur man ska få igång en förlossning. Vissa höjer verkligen tipsen till skyarna, och vissa nekar att någonting ens skulle fungera. Finns ju inga ordentliga tester om det, så att det är svårt att säga vem som egentligen har rätt. Eftersom jag nu har gått så länge så skulle inte min bebis räknas som "för tidigt född", och eftersom jag inte har något bättre för mig så tänkte jag prova på en massa av dom olika tipsen som de ger och delger er sedan om det var något som fungerade eller ej. Kan hända att något fungerar, kan hända att det inte gör det.

Dag 1: Hallonbladsté
Införskaffat idag på Life, 30:-. Påstås att det ska sätta igång sammandragningarna. Vattenkokaren är laddad. Snart dax och se om det fungerar.



Jag har nu gått 92% av tiden.
Jag har gått 36 fulla veckor och 6 dagar (v 36+6).
Jag har 22 dagar kvar till beräknad förlossning.


Mamma

Hon ringde nyss. Hon är en underlig människa. Under hela min graviditet så har hon inte låtsas om något, och nästan blivit sur när någon frågat något om den. Pappa där emot har varit på små rosa moln och verkligen längtat tills han blir morfar. Sådana totala olikheter dom är, men det kanske är en av anledningarna varför de faktiskt är skilda idag.
Idag ringde mamma igen. Hon brukar ringa ungefär en gång i månaden för att höra hur allting är. Hon ringer från jobbet då eftersom det är gratis för henne, och dom har lugnt den dagen hon ringer så att hon har faktiskt inte så mycket bättre för sig. Den här dagen berättade hon hur hon och Carro hade varit på Antikmässa i Askersund i helgen. Hon pratade på om att det hade varit mycket att se osv. Sen berättar hon (chockerande) att hon hade köpt en gammal barnstol som hon ska måla om som hon kan ha när vi är där och hälsar på sen i framtiden. Även en resesäng hade hon införskaffat, för det var väll en bra idé? Jo, visst var det bra, men en aning förvånande. Hon pratade även på om att hon hade sett en massa gamla träleksaker som hon skulle köpa sen, som barnet kunde ha att leka med när vi kommer dit och hälsar på.
Är ju kul att hon känner att hon vill göra något osv, men det var inte alls vad jag hade förväntat mig.
Hon berättade också att hon hade köpt något åt oss som hon skulle ge när barnet skulle komma, istället för kläder som alla andra brukar komma med. Kanske är det här den nya människan som börjar krypa fram ur sitt hörn? Får se hur länge det håller... Sen ytterligare en gång så meddelade hon att hon ville att barnet skulle komma innan bf, för på bf så ska Carro åka tillbaka hem till sig igen och hon vill ju så gärna se barnet innan det kommer.
Jovisst. Någon som vill hoppa lite på magen medans jag särar på benen så ska vi se om det kommer en liten fis till middagen?


Jag har nu gått 91% av tiden.
Jag har gått 36 fulla veckor och 2 dagar (v 36+2).
Jag har 26 dagar kvar till beräknad förlossning




Gravidtips! Åk iväg till en fotograf och ta kort när du är gravid och innan magen hinner sjunka. Är något som du bara får tillfälle till en gång i livet (för varje barn då) och det kan vara riktigt roligt att komplettera med spädbarnsbilder sen när bebisen väl kommer. Kan vara dyrt, men med tanke på att du bara får ett tillfälle till det så är det helt klart värt det! Spara sedan och visa för er bebis när den blivit större och börjar förstå. Är nog lika roligt att ha för er som för er lilla knodd.

Utmaning

Missade totalt att jag hade blivit utmanad, men fick nu syn på det så att jag tänkte att jag har inget bättre för mig än att göra den. Har man blivit utmanad så har man ;)

Reglerna: Svara på alla frågor. Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar. Be dem läsa din! Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen.(Jag blev utmanad av Rebecca)

Fem saker som finns på din att-göra-lista idag?
* Sova
* Sitta vid datorn
* Vara höggravid
* Äta
* Duscha

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Då var jag 13 år gammal och hade sommarlov. Förmodligen så befann jag mig i Katrinelund vid Hjälmaren vid en kompis sommarstuga. Denna sommar var den sommaren som vi var i "vårt esse" och snodda ciggaretter av kompisens föräldrar som vi sedan smög ut i skogen och rökte upp. För att dölja lukten så sprutade vi parfym i munnen, var inte det godaste men vi trodde att det skulle hjälpa oss att dölja vad vi hade gjort. Riktiga busar var vi, ha ha.

Ställen du bott på?
Längre än ett halvår i sträck: Kumla, Örebro och Vingåker

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
* Köpa ett hus utomlands
* Köpa ett hus i Sverige
* Investera
* Ge en del till familjen, betala av deras lån osv.
* Skänka en del till något välgörande ändamål som jag skulle sätta mig in i


Bilder från fotografen

Var iväg till fotografen igår och valde ut vilka bilder vi vill ha i ett album sen. Ska få hämta albumet nästa vecka, ska bli trevligt. Fanns en del fina bilder att välja mellan, men nu har vi valt ut några stycken i alla fall, och tills albumet kommer hem så har vi fått tillgång till bilderna på datorn. Var hos Ateljé Rapid och tog korten. En riktigt bra fotograf.

På bebisfronten så är det inte så mycket nytt som har hänt. Har gjort iordning en massa i bäbisrummet, och bäddat vaggan som den ska få sova i på dagarna. Ursch, är inte lång tid kvar nu men det känns som om det skulle vara hundra dagar kvar! Hela kroppen smärtar och man orkar verkligen inte med någonting :(
Idag så kommer en kompis och ska bjuda mig på fika. Är väll ungefär det man klarar av att göra nu för tiden. Funderar på om man ska höra av sig till förlossningen angående igånsättning, men jag har sagt att jag får kämpa tills efter helgen i alla fall. Förhoppningsvis så har Lill-Grisen tröttnat på att ligga inne i magen och bestämt sig för att komma ut innan dess :)
Kan ju alltid testa alla saker som ska hjälpa till att sätta igång det hela. Finns ju några stycken saker man kan göra.
* Äta färsk annanas
* Dricka hallonbladsté
* Springa i trappor
* Städa
* Ha massa sex
* Dricka ricinolja
Ja, man kan ju börja där någonstans...









Jag har nu gått 90% av tiden.
Jag har gått 36 fulla veckor och 1 dag (v 36+1).
Jag har 27 dagar kvar till beräknad förlossning