Mathysteri

Sitter nu och tittar på Hells Kitchen och blir så där lagom sugen på mat. Det är mycket mat som ser väldigt gott ut och som man aldrig testat på förut. Jag tycker ju det är roligt att stå i köket och exprimentera så detta är lite som att visa upp en tänd ciggarett till en röksugen. Men det är kul att se. Det känns lite som att mat är det nya bland folket. Man ska kunna laga mat och man ska vara finsmakare ut i fingerspetsarna, trots att många egentligen skulle vara lika nöjda över en pizza som en hummer. Men jag tycker i alla fall att det är roligt. Mat är roligt.
 
Imorgon blir det att lämna barnen på dagis och åka till jobbet. Jag jobbar till klockan åtta imorgon kväll så är det någon som vill något så får ni höra av er efter det. Ska bli skönt att få komma iväg, nu har jag suttit hemma i några dagar igen.
 
 

Jobb, jobb...

Tiden går fort när man har roligt, eller när man har mycket att göra. Julen sprang ju bara förbi och den var sådär lagom mysig, rolig och härlig. Det enda jag hade velat ändra med julen är att jag ville ha mer tid för den. Julafton var över på två sekunder och man hade inte så mycket tid över till allt i verkligheten som man tyckte att man hade i huvudet. Men den var fin i alla fall och ungarna fick allt dom önskade sig. Eller ja, dom önskade sig ju ingenting men efter varje paket som Liam öppnade så utbrast han "Åh det här har jag ALLTID önskat mig" så jag tror han fick det han önskade sig, ha ha. Nemo var till och med så gammal i år att han verkade förstå innebörden av ett paket. Det var något man öppnade och innuti låg det något man kunde leka med. Enkel matematik för honom.
Julafton var visserligen lite stressig men ändå ett skönt break eftersom jag hade jobbat dagarna innan. Sen vart det några jobbdagar till och även en jobbnatt som gick finfin innan det var dax för nyårsafton. Detta firades med tre rätters middag med vänner och deras barn. Sen vart det fyrverkerier, drickande av guldvatten (ja, vatten med riktigt guld i!) och när barnen somnat så åkte frukten och chokladfontänen fram. Tolvslaget firades in med lite bubbel och kärlek. En lugn nyårsafton men ändå väldigt trevlig. Det blir lite annorlundare när man har små barn med sig.
 
Den här veckan har jag börjat på mitt andra jobb. Har ju bara jobbat två dagar och nu är jag ledig idag och imorgon (om jag inte hör något annat från något av mina arbeten) och sen jobbar jag fredag till måndag. Det är lite att försöka tänka på och komma ihåg när man börjar på en helt ny arbetsplats men jag tror det kommer gå bra. Det är ganska så stor skillnad mellan mina arbeten. Det ena är lugnt och innefattar mer vardagsaktiga saker och det andra är det lite mer stress och tunga lyft i men det är roligt. Det är skönt att ha något att göra igen och ungarna älskar att gå på förskolan så att det känns väldigt bra att få komma igång och arbeta igen.
 
Nu ska jag försöka hinna med lite saker som man aldrig hinner med annars och sen så ska jag laga till en köttfärspaj för nu är det inte lång tid innan S kommer hem från jobbet.