Premiär! Speedway today...

Sol sol sol, finns det något underbarare? Idag blir det första omgången med Speedway! Heja Indianerna! Blir premiär för min lilla kille. Har införskaffat stora solglasögon för att skydda ögonen mot flygande småsten och hörselkåpor för att skydda hans små öron. Ska bli riktigt kul att komma iväg igen. Är lite mysighetsfaktor att sitta i det gröna och äta nygrillade hamburgare samtidigt som man håller ögonen på banan där de susar runt med sina motordrivna fordon. Kan man spendera en vårkväll på bättre sätt?

Nu för att uppdatera lite om vad som hänt de senaste dagarna. I fredags var min kusin här med henne kille. Det vart en del öl, Malibu och vin. Satt och pratade och spelade spel, var riktigt roligt. Det slutade i alla fall med att minst två personer verkligen ragglade i sängen, och de var båda av det manliga könet, ha ha.
I lördags blev det lugnt. Pappa och lillebror kom förbi på en fika. Kvällen blev tv-mys.
Söndagen åkte vi först till Hällabrottet för en snabbvisit och sedan till Pålsbodamarken. Därifrån fick vi hem oss en massa gott och sedan åkte vi till Simons bror Robert som fyllde år. Blev kycklingburgare och tårta. Mumsigt.
Igår var jag och Liam till babycafét och efteråt gick vi hem till Axelina, Tomas och Lukas. Blev lite fika tills Simon slutade jobba då vi gick iväg till Maxi och shoppade. På kvällen blev det sedan grillad flintastek. Underbart gott.

Nej nu har lillskiten vaknat. O.a.o.

Fredag fredag

Äntligen fredag! Yeeey.. Och fint väder är det ute också. Kanske borde köpa mig en trisslott och hoppas på vinst, har nämligen haft en sån bra dag så att det känns som att en trisslott borde ge mig någonting.
Idag efter klockan 17 ska jag till systemet och köpa lite vin. Efter det blir det nog Maxi för att köpa något gott att lägga på grillen och sen blir det antingen ikväll eller imorgonkväll som jag ska träffa min kusin och dricka lite vin och ha trevligt. Träffa vuxna människor känns lite som vardagslyx numera. Men jag klagar absolut inte, älskar verkligen att vara hemma med Liam. Underbarare människa får man leta efter.

Har inte så mycket att skriva om just nu men hoppas ni alla får en lika bra dag som jag!

Hur ska man hinna?

Igår var det dax för bvc igen. Det är roligt att Liam växer men samtidigt går det nästan lite för fort. Vart tog tiden vägen då man bara kunde ligga ner och mysa? När ska man hinna med att lära honom att gå och allt annat som ska hinnas lära ut? Nu fick vi i alla fall reda på att Liam kan äta i stort sätt allt utom spenat. Det låter bra eftersom det då är lättare att låta honom äta samma mat som vi äter. Salt och mjölkprodukter har varit det som jag tycker är jobbigast att hålla honom borta från då vi äter saker som innehåller det hela tiden, men nu behöver man inte leka matpolis på samma sätt längre. Mycket skönt. Sen fick vi en massa papper om vilka blommor som man helst inte ska ha hemma för att han kan komma åt dom och äta av dom, vissa är väldigt giftiga. Fick även reda på att det räcker med en tesked maskindiskmedel för att döda ett litet barn. Visst visste man att det var farligt, men SÅ farligt?!? Nej, nu har man bråttom att läsa igenom papper och scanna lägenheten efter faror, men det ska nog gå bra. Bara man hinner.

Gud vad jag saknar värme och sommar just nu. Vill ha sol, sol, sol och ledighet. Kanske en varm sjö man kan ligga vid och bara mysa tillsammans med dom man tycker om. Skulle inte det vara härligt? Får nöja mig med att speedwayen kör igång nästa vecka, ska bli kul det. Bara det blir fint väder så..

Vi syns på google!

Nu har man äntligen lite tid över till bloggandet och onödigt internernetsurfande. Perfekt.
Idag har jag varit inne på en sida där det stod om en tjej som fick reda på bb att pappan till hennes barn inte heter som han sagt att han gör eller är så gammal som han sagt. Helt sjukt. Efter det fick jag reda på en sida där man kan gå in och söka på förnamn, efternamn, ort eller dyl. Då kan man få reda på en massa saker om människor och för en liten summa får man reda på ännu mer. Helt sjukt. Var då tvungen att söka på mitt eget namn för att se vad man kunde få reda på om mig. Detta fick jag då fram: Hela mitt namn, Adress, 8 nummer av mitt personnummer, civilstånd, hur många dagar jag är (8 734 dagar), hur många dagar det är till min nästa födelsedag (32 dagar) och vilken dag jag föddes på (en tisdag).
Efter detta gick jag och googlade mitt namn. Fick då upp: Vilka kompisar jag har på facebook, att jag tänt ljus för en bortgången för flera månader sen, min bilddagbok och även hittade jag mig och Liam då vi var med i BoInsikt då han var 5 månader gammal.
Känns lite kusligt hur mycket man kan få reda på. Sen vet jag att jag är ganska så åthållsam med information om mig som jag ger ut på internet, hur är det med andra människor egentligen.

En sökning på min lillasyster på google gav mig: Att hon har skrivit på en lista för Rädda Vanilla Coke tillsammans med min bror, hittade en söt vimmelbild av henne och hennes vänner, ännu fler vimmelbilder på henne (kan snart kartlägga hennes uteliv tror jag) och förmodligen ännu mer om jag hade ork att titta igenom alla sidorna.

Vad tycker ni om Storebror ser er? Har ni googlat erat namn någon gång för att se vad ni fått fram? Ska nog börja med. Är roligt att få reda på en del måste erkännas... Men hur roligt tycker dom som jag googlar det är?


Gnällkärring, ja.

Jag har börjat tänka, och detta leder aldrig till något bra. Kanske är det så att jag är lite gnällig av mig. Kanske är det så att jag har lättare att se det negativa innan det positiva? Förra veckan kom jag fram till att jag ska försöka mig på en hel vecka då jag inte ska gnälla. Jag tyckte att det var mycket det men sen läste jag i Aftonbladet några dagar senare att folk gör så fast en hel månad och det låter ju lite väl mycket för mig. Men en vecka ska jag ta mig till. Tänkte då först att jag skulle ta den här veckan, men då insåg jag att min syster kommer komma hem till Örebrotrakten och att vi kommer träffa en massa släktingar för att det är påsk och då måste man faktiskt få gnälla. Började då fundera på nästa vecka istället men har då kommit på att eftersom folk är lediga på mådag så kommer jag säkerligen stöta ihop med folk som jag måste gnälla på. Vissa går faktiskt inte att undvika! Människor som alltid kommer minst en halvtimme sent till allt, till och med på begravningar (!?!) så måste man faktiskt få gnälla på dom i bilen på vägen hem. Det hela är oundvikligt. Men kanske veckan efter det, om jag inte kommer fram till att det kommer vara något "gnällmoment" under veckan. Men kanske är det så att jag gnäller för att jag är en riktig närking i grund och botten. En riktig gnälling.

Såg också filmen "Yesman" här om dagen och har kommit fram till ännu en sak. Jag borde ta en vecka då jag säger ja till det mesta. Inte allt, men det som jag kan säga ja till. Kanske jag kommer ut och möter världen med nya ögon. Måste prova på.
En annan film som har fått mig att uppskatta mina hundar mer är filmen "Marley and me". Underbar film. Slutet låter inte ett öga vara torrt.

Och en sista sak jag har kommit fram till, som jag vetat hela tiden men som jag tänkte berätta nu eftersom jag aldrig tror att jag riktigt sagt det. Jag uppskattar sååå att få chansen att få uppleva att vara mamma. Innan Liam så tror jag inte riktigt att jag vetat om vad kärlek är. Hur det är att älska någon fullkomligt gränslöst. Är man på dåligt humör så behöver man bara titta på honom för att bli alldeles varm inombords och le för sig själv. Den här veckan har han varit på riktigt bushumör också och jag måste säga att det är svårt att titta in i dom där stora, blå ögonen och säga åt honom på skarpen utan att ansiktet skiner upp på än. Han är ju för söt. Men övning ger färdighet. När det väl behövs så har jag förmodligen övat mig att inte visa hur mycket jag älskar denna varelse. Hur glad han gör mig trots att han går mig på nerverna ibland.