Är han en avlägsen släkting till minime?

Ännu en helg har gått, och vi har tjuvstartat inför julen. Igår införskaffade vi en julskinka som vi tillagade så att till kvällsmat blev det julskinkesmörgås och julmust. Mumsigt värre. Vi tänker att det är bäst att äta julskinka nu när det äntligen säljs, man har ju bara ungefär en månad/år att göra det. Annars så har vi inte gjort så mycket i helgen. I fredags var vi hemma hos morfar och fikade, sen for vi ut till hällabrottet och åt mat för att sedan åka till pappa och fika. Lördagen så åkte vi till pappa och letade lite julsaker och sen for vi hem till mamma som bjöd på mat. Mumsigt värre.

Kikade igenom bilderna på Liam nyss och hittade en bild som jag glömt av lite. Tidigare har vi fått höra (speciellt av Simons bror) att Liam liknar minime och denna bild gör det hela inte bättre. Titta och tyck till, är vår lilla son en liten släkting av "släkten minime"?


Stress eller väl förberedd?

"Snart är det jul, här i vårt hus... la la la la...."
En vecka kvar till första advent. Har ni börjat med julklapparna än? Har ni bockat av vilka ni ska skicka julkort till? Har ni hunnit planerat i julafton i minsta detalj i minsta minut? Vet ni hur ni ska kompensera de som ni inte hinner träffa på julafton? Eller hinner och hinner, enligt dom ni missar är det nog bara eran lathet som står i vägen. Ja, jul är ändå en riktigt mysig, lugn och harmonisk tid på året....
Jag har faktiskt börjat med julklapparna, jag har även börjat bocka av vilka vi ska skicka julkort till i år och julafton är planerad så långt att vi vet på ett ungefär vart vi ska vara. I år gäller det att vara föreberedd så att jag inte missar hela julen på grund av stress. Dagarna och veckorna runt jul ska jag inte virra runt som en stressad höna utan jag ska kliva på i min egen takt, på den förhoppningsvis snöiga trottoaren, skjutandes på en barnvagn med en lugnt sovande bebis i. Låter ganska så bra i mina öron.
Glöggen har jag också börjat avsmaka redan. Listat ut favoriten till i år. Favoriten är Luciaglöggen med chokladsmak. Perfekt. Min jul kommer förhoppningsvis vara en kopp chokladglögg i soffan vid ett bord med tända ljus. Brevid mig har jag min sambo som sitter och smuttar på en kopp Luciaglögg han med, och framför mig tittar jag på vår lille son när han sitter i sin gunga, fascinerandes av djuren som hänger ovanför honom. Det är min jul det. Förhoppningsvis.Varning för Sportzone...

Det är så svårt det här med blogg, i alla fall för mig. Jag vet inte om ni andra har det som jag men varje dag då jag inte sitter vid datorn så tänker jag att nästa gång jag ska skriva i min blogg så ska jag skriva det och det och det. Sen när jag väl kommer till datorn, loggar in på min blogg så blir det helt plötsligt tomt. Blankt som ett tomt papper. Jag sätter fingrarna mot tangenterna och försöker komma på en början, men alla förslag jag kommer på låter exakt lika tråkigt. När jag väl suttit en stund så får jag svaga minnesbilder om vad det hela skulle handla om, det jag tänkte skriva, men ack så tråkigt det låter i mitt huvud. Måste jag verkligen skriva ner det? Vad tänkte jag på? Japp så fortsätter det. Sen efter jag har skrivit klart något meningslöst och sparat det så kommer jag sedan på vad jag skulle ha skrivit egentligen, men då är jag för trött för att skriva om allt från början. Om du har orkat läst så här långt i min blogg så ska jag snart beskriva vad som händer i mitt liv. Jag lovar, jag ska inte tala om mitt tomma huvud i all evighet, jag har annat att skriva om också. Men nu har ni en förklaring till varför det jag skriver kan låta så otroligt tråkigt ibland.. eller ofta.. Det är ju upp till betraktaren att avgöra. Alltså Du.

Eftersom lördagen bestod av vuxendricka och slutade allt för pinsamt så väljer jag att helt hoppa över den dagen och berätta om måndagen istället. Det finns gränser ibland även för mig.
I måndags var det dax för min lilla kille att ta vaccinationssprutan. Det gick väldigt bra. Han skrek inte så mycket, till mammas lättnad. Däremot på natten började han bli grinig och fick snart feber. Tisdagen var en enda lång varm feber för min lilla gosse, men lite alvedon gjorde det hela lite lättare och bättre.

Måste även berätta och varna för Sportzone i Örebro, gymmet vid järntorget. Jag och min sambo försökte för lite över ett år sedan att komma i form och kanske få en lite smalare kropp (detta fungerade inte för mig, hur mycket jag än försökte. Sedan fick jag väll förklaringen varför "magen" inte försvann med plusset på stickan). Vi hittade på Sportzone som hade nya maskiner och verkade väldigt bra. Vi skrev på papper efter att dom som jobbade där suttit och lovordat gymmet. Än så länge allt väl. Det gick väldigt lätt att gå med i gymmet men sen var det genast problematiskt att försöka ta sig ur. Pappret vi hade skrivit på var bindande på ett år, något som dom inte hade berättat muntligt för oss utan som stod någonstans i kontraktet vi skrev på. Sambon fick betala mer i månaden än jag (konstigt eller ?). Sen när jag försökte gå ur första gången (!) så var jag tvungen att boka tid för att skriva min namnteckning på ett papper som skulle göra att jag godkände att jag inte ville vara kvar. Just ja, jag skulle även komma med en anledning varför jag inte ville vara kvar. Varför?? Denna tid hade dom på dagen, senaste tiden var runt 15.00. Alltså, har du inget jobb som accepterar att du går ifrån för att gå ur ett gym så är du fast. Andra gången jag försökte, ett par månader senare så gick det hur bra som helst att komma i stort sätt när som helst.
OBS! Att vara gravid och att du inte FÅR träna för barnmorskan är ingen anledning att sluta tidigare på ett gym!
Efter vi hade skrivit på pappret så fick vi reda på att de skulle dra pengar för ytterligare en månad. Varför? Det är ju inte som en lägenhet som man måste flytta ur. Det kunde väll bara sluta gälla på en gång?
Sen efter allt detta så ringer chefen till Sportzone sedan till min sambo och säger att dom tydligen inte dragit pengar från honom via autogiro som de skrivit på att de skulle göra. Så nu lagom till jul ska sambon betala tillbaka 5000:- till Sportzone. Chefen sa att sambon även kunde betala kontant för att det inte ska krångla.... Tror han allvarligt på det själv?

Nej här samlas fettet på kroppen. När det väl är dax att göra något åt det så tar jag mina pengar till något annat gym. Detta gäller även mina och sambons vänner. Tack för dåligt bemötande Sportzone!


Nu när man har blivit "vuxen" så är det väll bäst att göra såna här test...

Vad är din mentala ålder?


[x] Vet hur man kokar kaffe
[ ] Tvättar kläder själv
[x] Kan laga mat själv
[ ] Tycker att politik är spännande
[ ] Mina föräldrar och morföräldrar är intressantare än mina vänner
Total: 2


[ ] Går i skolan alla veckodagar (förutom helg)
[ ] Har en penna med mig överallt
[x] Har aldrig fått kvarsittning
[x] Har sett talkshows
[x] Vet vad nonchalant betyder utan att slå upp det
[x]Dricker kaffe/té minst en gång i veckan

Total: 4


[x]Vet hur man startar en diskmaskin
[x] Kan räkna till tio på ett annat språk
[x] När jag säger att jag ska göra något, så gör jag det
[x] Föräldrarna litar på mig
[x] Kan klippa gräset
[x] Kan få vuxna att skratta utan att säga något dumt
[ ] Kommer ihåg att vattna blommorna
[ ] Pluggar när jag borde
[x] Lyssnar och tar till mig på lektioner

Total: 7


[x] Kan stava till skicklighet utan att slå upp det
[x] Kan städa upp efter mig själv
[ ] Det första jag gör när jag vaknar är att dricka en cola light
[ ]Kan gå till affären utan att köpa något jag inte behöver
[x]Förstår skämt första gången jag hör dom
[x] Kan skriva snabbt på tangentbordet

Total: 4

[x] Har kommit på att vädret ändras varje timme
[x] Kan se på någon hett utan att tänka på sex
[ ] Har kommit på att man måste vara 20 för att få ett jobb och tas på allvar
[x] Kan läsa ut en bok

Total : 3

Min mentala ålder : 20


Vinalkis i helgen

I helgen har jag varit vinalkis. Trots att man är en sleten spädbarnsmorsa så har vi idag moderniteter som bröstpump och NAN1 (ersättning) som gör det hela enkelt de dagar man känner att man vill ta lite vin eller något annat. Perfekt. Sen har jag också en sambo som hjälper till att ge den lille flaskan, inte flaskan i benämning vinflaska utan flaskan i benämning nappflaska. Så för att gå tillbaka till min totalt ointressanta helg så drack jag rosé och fanta tills det vinglade till i huvudet. Ni som såg det senaste programmet av Bonde söker fru vet förmodligen varifrån jag fick den idén. Efter första glaset var det svårt att säga om det var gott eller inte men smaken var annorlunda. Efter andra glaset känner jag att det var faktiskt helt okej. Efter tredje glaset tänker jag att det kanske vore bra att fundera på att äta något eftersom jag inte hade ätit ett dugg den dagen. Efter fjärde glaset befann sig mitt huvud på en båt som for hit och dit. Perfekt att jag är bra på att hålla balansen!
Detta var fredagen. På lördagen så firade jag och Simon fars dag eftersom vi tyckte att det räckte att fira Simons pappa på söndagen. Detta gjorde vi genom att jag bakade taccopaj och så drack vi ur vårat bag in box vin som vi så stiligt köpte. Var riktigt mumsigt. Lite för mumsigt kanske. Men jag kör på samma ordspråk denna dag, ibland får man. Liam låg ju och sov i stort sett hela helgen så att det kändes knappt som om man var mamma denna helg. Presenten hade Simon redan fått, flera dagar tidigare. Vi är lite dåliga på att hålla saker och ting hemligt ibland, ha ha..
Det är ju perfekt att man inte blir bakis eftersom vi på söndagen åkte till Hällabrottet och firade Simons pappa. Vet inte hur man hade klarat av fyra barn och hundra vuxna (så det känns ibland när man åker dit eftersom Simon har fem bröder) om man hade haft bakfylla denna dag.

Nej nu står hjärnan still så nu får jag sluta skriva....