Vad ger 12-timmarssömn mig?

Vill bara kunna sova. Sova för en stund. Sluta ögonen innan klockan två på natten och känna mig utvilad när jag vaknar på morgonen. Vill kunna vakna som min son, med ett leende på läpparna och full av energi. Kanske är det så det skulle vara om jag också fick sova i tolv timmar. Tolv timmars sömn, det är tio timmar mer sömn än vad jag får vissa nätter. Kanske inte konstigt att man inte känner sig som en människa. Känner mig som en maskin som går på reservkrafterna ibland. En femtio år gammal maskin. Inte konstigt att jag glömmer. Glömmer saker som jag borde komma ihåg. Varför kan jag inte glömma det som jag vill glömma helst av allt? Varför kan jag inte sluta ögonen och få bort bilderna från näthinnan? Om jag sover i tolv timmar, kommer jag då vakna full av energi, glad och glömma allt av det som hände den där kvällen? Har försökt att glömma i veckor, när försvinner det? Tankarna virvlar runt. Strömmen vill inte föra de bort. Borde inte gravitationskraften ta ner mig på jorden igen? Känns som att jag fortfarande är vilsen ovan ytan. Om jag sover i tio timmar kommer jag då vara utvilad? Skulle kunna ge allt för att vara utvilad. Åtminstonde en guldpeng.

Frågor till Mr Right...... och glöm inte sexet!

Frågor som är bra att ställa när man letar efter Mr Right.

- Grönsaker eller Kött?

- Hur på landet eller hus i stan?

- 2 barn eller 10?

- Utomlandsresa eller husvagnscamping i Sverige?

- Syn på kroglivet?

- Syn på onyttig mat?

- Syn på bröllop?

Glöm inte heller frågan och vilket sorts sex som går hem hos denna man. För ärligt talat, vem vill gå igenom 50 år med tråkigt sex för att missionären inte är din cup of tea?Därför vill jag vara ett år igen

Ibland blir man lite avundsjuk och skulle vilja tillbaka i stadiet då man var ett år. Vad mycket saker man kunde göra då som man inte kan göra idag har jag kommit fram till.

* Du kan somna vart du vill och när du vill utan att någon tittar snett på dig eller skriker NARKOLEPSI.

* För att få gos, mys och pussar behöver du inte vara speciellt trevlig. Det räcker med att du lägger dig på golvet, tar till krokodiltårarna och kastar armar och ben åt alla håll.

* Allt ser så stort och skönt ut. Kuddarna är stora, täcket stort, kläderna är stora och mjuka...

* Du får vara ute och skita ner dig i lekparken medans alla andra jobbar.

* Du kan pussa och krama på alla du ser och ingen blir svartsjuk och åberopar otrohet.

* Att laga mat och städa gör en "betjänt" åt dig och du behöver aldrig ta tid åt att gå på toaletten.

* Du kan ha på dig rosa mjukisbyxor och röd tröja utan att kompisarna höjer ögonbrynet åt dig.

* Vill du inte bli omkringkörd i en vagn inne på affären så är det bara du skriker så får du vad du vill.

* Allt du vill kan du få genom en sak: Skrik!
- Är du hungrig? Skrik.
- Vill du sova i din säng? Skrik.
- Vill du bytas på? Skrik.
- Är du myssjuk? Skrik.
- Är du uttråkad och vill bli aktiverad? Skrik.

* Du kan smälta hjärtan genom en blick, en salivig puss och en kram. Lättköpt kärlek och behöver inga ord.


Fullt upp

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Började dagen med att tro att det var fredag idag. Detta berodde nog på att Liam skulle till sin pappa en dag tidigare. Så jag blev lite stressad när jag vaknade klockan tjugo över åtta då frukosten på öppna förskolan börjar klockan nio på fredagar. Men så var det ju inte så morgonen vart lugn med en massa mys framför teven istället. Sen vart det lek med duplo m.m. Klockan 11 somnade Liam och sen sov han i 4 hela timmar!! Läääänge för att vara honom. Under den tiden körde jag några tvättmaskiner, någon diskmaskin och plockade lite. När Liam vaknade blev det att packa för sedan kom hans pappa och hämtade honom.
Kvällen hittills har varit barnfri och då har jag hängt tvätt, dammsugit och dammtorkat lite. Sådant som är svårt att göra när man har en son som är lite halvrädd för dammsugaren.
Om en halvtimme kommer sedan pappa och hämtar Smilla. Hon ska vara hos dom över helgen. Så inatt blir det både djur- och barnfritt. Har jag inte varit med om på väääääldigt länge.

Imorgon kommer Liam runt halv 7. Då blir det lek och sedan frukost klockan nio. Där fortsätter leken fram tills Liam blir trött och då går vi hem och lägger honom.
Klockan fyra kommer Simon och hämtar Liam igen och sen ska jag sätta mig på tåget mot Stockholm där jag ska få träffa min prinsessa igen! Blir nog vin- och pratkväll. Mys!

Nej nu ska jag boka biljetter inför morgondagen. Ha en trevlig helg!


Lögner.... igen och igen och igen och igen och igen....

Hur ofta ska man behöva få vara med? Få vara invidar i andras lögner, fångad lite i spindelnätet. Hur ofta? Inte första eller andra gången, varken tredje eller fjärde heller för den delen. Men när tar det slut och varför jus ja? Är för trött på det för att orka bli irriterad längre. För trött för att orka bry mig. Jag hade släppt allt och börjat ta folk in på livet igen och bara på en vecka så får jag två lögner upp i ansiktet på en gång. Det känns ju.... eum... tröttsamt.

Till helgen blir det Stockholm i alla fall. Ska träffa min lilla prinsessa på fredag. Dricka vin och snacka skit. Sakna.
Blir barnledig redan imorgon. Man blir handikappad av att ha barn när det är dax att städa.

Nu vaknar lillprinsen till liv. 3 timmars sömn vart det idag i alla fall. Skönt.

Överraskande oärliga människa

Varför kan folk bara inte vara ärliga?
Överraskande nyheter väntade mig idag... väldigt överraskande... Vad hände egentligen?
Vissa människor är mer oärliga än andra. Vissa som man tror ska vara ärliga. Dom man hade hoppats på lite mer. Känns lite dumt nu, nu när jag berättade vissa saker för dig. Saker som ingen annan vet. Sen kan du inte ens vara lite ärlig tillbaka. Tack så mycket. Känns ju bra... Känner inget behov av att prata med dig längre, klarar mig bra ändå. Önskar bara att jag inte berättade det där. Just den saken har satt ärr i själen på mig och jag vill inte att du ska veta det längre, inte vara så nära min själ längre...
Du vet säkert vem du är. Känner du för att förklara dig så vet du vart du kan vända dig.

1 av 6

Sverige förlorade i fotbollen.
Har inte hört av Dig idag heller, ovanligt.. nej.
Skrikigt barn hela dagen.
Nit på trisslotten.
Yoghurt hela byxorna.
Men jag och syster hittade i alla fall brors present ganska så fort....

Fest och kurs

Nu har ännu en helg glidit förbi. Går det inte lite för fort?
I fredags befann jag mig på Larsvägens mitt. Eller ja, den dunklare mitten. Det var fest hemma hos Axelina och Tomas. Jag och Axa tillsammans med en massa grabbar, finns väll ingen anledning att klaga? Blev lite Wiispelande och lite mera alkohol. Var tänkt att det skulle bli hyfsat nyktert och ganska så tidigt. Blev lite onyktrare än vad jag hade tänkt mig och lite senare. Skulle nämligen upp på lördagen för att gå på en kurs som Röda korset hade på familjecentralen. Fick lära oss om HLR på vuxna, barn och bebisar samt hur man gör när någon satt i halsen, skurit sig, när de är chockade eller fått brännskador. Vi fick uppdatera om hur man ska göra när man gör framstupa sidoläge och när man ska använda sig av detta. Var väldigt nyttigt och intressant. Känner mig lite av en expert nu så nu är det bara ni sätter maten i halsen och tuppar av hej vilt, jag kan! ha ha...


På lördagen kom det över lite folk hem till mig för förfest. Sen vart det en taxi in till Harrys. Väldigt kul hade jag och tiden bara flög iväg. Blev en hel del dansande och intagande av alkohol. Härligt.
Nu ska jag in på min internetbank och kika om jag fått några pengar från försäkringskassan än samt gå till försäkringskassans sida och begära lite fler mammadagar. Kan ju vara skönt att ha det gjort nu när man kommer ihåg.