Hunger

Vad hungrig jag är!! Kylskåpet gapar tomt från mat, vi har inte haft något tillfälle att storhandla mat än. Blev att beställa hem en kebabrulle från onlinepizza.se så nu är det den jag väntar på.
Idag har vi varit iväg till ögonmottagningen med Liam. Det gick ganska så bra och Liam var på bra humör. Det är ju svårt att veta om han ser dåligt osv då Liam är så liten så att dom inte kunde få något utlåtande om han såg ett hjärta, en fyrkant osv men dom trodde inte det. Dom trodde det var en infektion eller något eksem han hade fått på ögat så att nu har vi fått ytterligare en ögonsalva vi ska använda och om en vecka blir det återbesök igen. Hoppas det hjälper den här gången! Då har det gått 3 veckor som vi har bråkat med Liam om ögonsalver och ögonkontroller.
Känns bra också att dom på ögonmottagningen sa att ögonfluss alltid rinner eller varar eller något och dom på vårdcentralen sa att det inte alls behövde göra det. Känns som att man litar mer på ögonmottagningen i det fallet.

Julbaket igår blev helt ok faktiskt. Gjorde några kokosbitar bland annat som var jättegoda. Smakade lite som Co-co, smälter lite i munnen. Ska försöka hinna med en till omgång av jordnötsbräck och ytterligare en omgång av kokosbitarna och sen ska det också göras tryfflar och ischoklad innan julafton är här. Funderar på om man ska göra vit ischoklad för omväxlingsskull.

Nej nu ska jag ta hand om Bamse och Vargen. De är lite överallt och ingenstans just nu.

Bamse, Vargen och underbara läkare som faktiskt existerar

Nu är helgen förbi och det har hänt lite saker här hemma. Jag ska ställa mig med julbaket snart så att det blir en snabb uppdatering om det viktigaste.

Igår fick vi hem våra små kattungar. Eller, det skulle egentligen bara ha varit en kattunge som vi hade tänkt döpa till Stitch men sen var det en annan kattunge som stod utan ägare. Den som egentligen skulle ha den lille hade backat ut i sista stund så istället fick vi förfrågan om vi inte skulle ha den med. Vi tänkte att det är inte så mycket jobbigare med två kattungar och sen har de nytta av varandra så då fick den lurvbollen följa med hem till oss med så nu har de fått namnen Bamse och Vargen.

 

Andra uppdateringen är ännu en uppdatering om Liams öga. Idag har vi varit till vårdcentralen igen och ÄNTLIGEN träffat en läkare som inte bara lyssnade på vad jag hade att säga utan även TRODDE på vad jag sa. När jag sa att Liam inte tyckte om ljus så sa hon inte bara "Nej men han har inga problem med ljus" utan istället testade hon honom och såg att han faktiskt har problem med ljus! När jag sa att Liam hade ont och att det inte rann något från ögat sa hon inte "Det är nog ögonfluss eftersom han är förkyld" utan TITTADE faktiskt på ögat och frågade om han har börjat skela lite på ögat också (Äntligen! För det är också ett problem) och tyckte att det är något som vi borde kolla upp. Hon skrev inte ut någon ögonsalva eller något med rådet om att vi ska vänta en vecka till utan istället kontaktade hon ögonmottagningen och fixade en remiss för Liam dit. Idag känner jag att det är en ganska så bra dag faktiskt. Vi fick träffa en läkare som var trevlig och som lyssnade och faktiskt gjorde några tester och för första gången så kändes det som att någon tog oss på allvar. Det känns verkligen hur skönt som helst! Nu hoppas jag bara att ögonmottagningen ska göra detsamma. Har fått tid kl 10.00 imorgon, om dom inte ringer till Simons mobil och säger att vi kan komma redan ikväll.

Nu till julbaket. Julcheesecake och jordnötsbräck är bara ett par av sakerna som står på dagens meny. Nu ska det bakas av!

 


Internet och jag

Jag blir så trött på mig själv och min nyfikenhet! När jag sitter på internet så har jag lätt att glida in på olika shoppingsidor "bara för att titta". Sen blir jag så arg när jag hittar något eftersom jag inte tänkt att köpa något. Sen börjar man överväga om man ska köpa det eller inte, om man har råd osv. Ibland så klickar jag för och bara beställer hem det och ibland så får jag svälja det och klicka ner sidan.
Nu har jag hittat en supersöt klänning som jag skulle vilja ha på nyårsafton! Den kostar ca 650:- och nej, jag kommer inte köpa den. Men den är otroligt söt! Söt så att man får hål i tänderna till och med. Jag som brukar tycka att det är jättesvårt att hitta fina mammakläder som inte ser tantiga ut hittar nu massor av saker. Perfekt när jag nyligen fått lägga ner 3500:- på saker som jag inte räknat med. Tokig blir man på sig själv. Tokig blir man på internet.

Men internet kan vara bra ibland med. Toppen att hitta julklappar på. Där hittar man massor av saker som man annars inte skulle hitta i affären och presenten känns mer genomtänkt och rolig eftersom det inte är så många som har just en sån heller. Perfekt också när man är gravid och inte kan strosa runt i affärer hur som helst, eller när det är dåligt väder och man helt enkelt inte orkar.

Stress

Ska vi stressa ikapp idag? Stressa är det enda som jag har gjort idag känns det som, och sen heeelt i onödan. Såna dagar gillas inte! Först stressade jag upp imorse med en toktrött son för han skulle börja dagis kl 8. Han var inte speciellt pigg på att få gå upp vid 7.15 men han var så illa tvungen. Lika morgontrött som mamma. Men nu har jag faktiskt klarat morgonen riktigt bra och känt redan kl 7 att jag är ganska så pigg när jag vaknar till liv, tyvärr ligger man då kvar i sängen och slöar lite eftersom Liam inte vaknat till liv än och då blir man sen trött igen.
Varför har jag stressat idag då? Jo, jag lämnade Liam på dagis kl 8. Bestämde igår att min pappa skulle komma och hämta mig och skjutsa mig till jobbet då. Efter en massa händelser (varav en handlade om att min pappa glömt av mig) så landade jag inte på jobbet förrän runt 10.15! Klockan 11 hade jag möte på FC. Stressade igenom städning av toaletterna för att sen bli skjutsad till FC i sista minuten. Ilar iväg dit och nepps, nu var mötet inställt pga för dåligt deltagande! Hatar när dom inte kan meddela sånt! Då hade jag stressat igenom morgonen helt i onödan. Stod kvar på FC i en halvtimme och talade med personalen där och sen gick jag hem. Kändes lite tomt och konstigt eftersom jag inte kan ta mig till Karla för vattengymnastiken idag så jag har inte haft några planer förrän klockan blir 16 då jag ska hämta hem Liam igen. Ska försöka mig på lite städning, om min rygg pallar det. Får dra åt mitt "foglossningsbälte" lite extra och bara köra rak rygg och böjda knän... hm...

För att göra en kort uppdatering om Liams öga så är det fortfarande trött och "hängigt". Får hoppas att det blir bättre tills på måndag. Nu är det ögonsalvan som vi kör med för fullt.

Måste bara skriva en sista sak som jag tyckte var lite roligt. I datorn har jag lite som en "blogg" om vad som händer med Pyret och vad som händer i graviditeten vecka för vecka. Gjorde även detta med Liam och det är lite roligt att jämföra lite. Efter att jag idag hade fyllt i hur den senaste veckan varit så kikade jag in vad som stod i "bloggen" för Liam och det roliga var att det stog SAMMA SAK. Jag mådde likadant då som jag gör nu och känner bebisen på samma sätt. Lite kul att den står så lika precis på veckan med tanke på att graviditeterna i sig annars är väldigt olika och jag känner att den här graviditeten är lite värre och jag mår sämre än vad jag gjorde när jag väntade Liam, även om inte graviditeten med Liam var en dans på rosor.

Vecka 23 och ryggont delux

Du är i vecka 23.
Du har gått 22 fulla veckor och 0 fulla dagar (v22+0).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 6:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 28 mar 2011
Du har 125 dagar kvar till beräknad förlossning.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

---

Graviditeten tickar på, ganska så fort ändå men inte riktigt så fort som jag vill! Jag känner att den här tiden är lite av den roligaste tiden på graviditeten, men samtidigt den jobbigaste för min kropp... hittills. Roligast är för att sparkarna bara bliv starkare och starkare för varje dag som går och att omgivningen nu kan känna ordentliga sparkar om de lägger handen på min mage. Sen tycker jag det är mysigt med alla bm-besök som kommer nu. Jobbigast är för att ryggen tar mer och mer stryk ju tyngre man blir. Just nu är min rygg en katastrof! Men mycket beror nog på att jag förra torsdagen inte kunde gå på vattengymnastiken eftersom jag lagom fick öroninflammation då, den här veckan jobbar Simon kväll och kan inte skjutsa så då blir det inget nu heller. Cykla vågar jag inte och gå gör att jag bara får ont och massor av sammandragningar, sen hinner jag inte hämta Liam från dagis då. Lite jobbigt men det får man ta. Det jobbigaste med ryggen är kanske att man inte kan sitta ordentligt och att min julstädning som jag tänkt ta denna veckan inte blir av. Gör allt för ont! Idag ska jag och Liam dock försöka oss på att laga pepparkakor för första gången, bara ungskrutten vill somna någon gång!
Han är toktrött men helt enkelt VÄGRAR att sova just nu. La mig en stund brevid honom (det brukar gå lättare) men det gjorde så sjukt ont i ryggen och jag hittade inte någon ställning som passade mig. Tror att jag gjorde mer skada än nytta av mitt vridande och vändande i sängen. Lyckades också med bedriften att ha av Liams älskade käpphäst i mitt vridande. Ungar och att ha käpphästar som ska sova med än i sängen!! Får se om det går att göra något åt sen.

Jag satt och funderade igår på min ekonomi och varför jag har så mycket mindre pengar nu än vad jag tänkt, och kom på varför. Min och Liams mediciner har INTE varit billigt!! 170:- fick jag betala för det sista besöket på jourvårdcentralen när jag fick öroninflammation. Sen har jag köpt Citadon mot huvudvärk och Kåepenin mot öroninflammationen. Liam har fått nässpray och tre, ja TRE olika sorters ögondroppar/ögonsalva varav den billigaste kostade runt hundringen. Lägger man alla dessa summor ovanpå varandra så är det mycket pengar för än som inte har några. Runt tusenlappen är vi nog uppe i, tusen kronor som skulle gått till barnvagn och babyskydd. Så inte bara att vi fick köpa en madrass som vi inte räknat med utan också en massa mediciner som vi inte heller har räknat med. Tror inte att Pyret får åka bil när den kommer ut för vi har inte råd med det.

Nu ska jag försöka lägga Liam IGEN. Somnar han inte så blir det inget pepparkaksbak eftersom han måste vara piggare för det. Han har också lyckats med att tappa bort den enda nappen som han verkar ha här hemma så att önska mig lycka till!

Dagisfoton

Nu har vi äntligen varit iväg till en läkare som förstod att det faktiskt inte var ögonfluss Liam har! Tack så mycket, äntligen! Antingen har han en vagel (som inte syns?) eller så har han fått någon ytlig skada. Har i alla fall fått recept på några ögondroppar eller om det var ögonsalva som är starkare än det han tidigare har fått så om en vecka är han förhoppningsvis bra igen.
Någonting som slog mig idag igen är att ingen läkare som vi möter på presenterar sig längre. Funderar på om de inte har tid och att det är nedskärningar som gör det hela eller varför man inte har vett att göra det. Idag hade vi ännu en läkare som inte presenterade sig och som var lite lagom nonchalant, men han var bättre än hon på jourvårdcentralen.
Det jag också tycker är lite komiskt är hur läkaren alltid vet bättre än oss föräldrar. När jag säger att Liam säger att han får ont av ljus och att han helst inte vill ha ljus i ögonen för att han verkar ha besvär av det så säger läkaren att det inte alls är så. På dagis berättade dom att Liam hade fått ha ett värmeljus framför sig, men det ville han tydligen inte ha. Var det för att det var varmt eller? Annars brukar det ju gå hur bra som helst. Men eftersom läkaren säger att så inte är fallet så är det väll dagis som ljuger...

Lite mer sol i min vardag (förutom att vi fick en tid över huvud taget till vc) var att Liams foton från dagis har kommit. Fina killen! Nu ska jag bara vänta på att Simon slutar jobba och efter att vi sedan varit och handlat lite så ska vi försöka välja ut vilka bilder som är bäst. Kommer bli svårt.Imorgon ska jag och Liam förmodligen baka pepparkakor. Får se hur det går, men det går säkert bra. Liam är en klippa i köket när man ska laga mat så att pepparkaksbak borde väll gå som en dans?Första gången jag såg dig

Hittade en dikt som jag skrev när en kompis förlorade sin son för några år sedan. Kom att tänka på den nu så jag tänkte delge mig av den. Inte den finaste kanske, men den betyder något.

"Första gången jag såg dig, dina händer var så små.
Du var det vackraste jag sett, och jag älska dina tår.
Trodde aldrig att jag någonsin skulle kunna känna så här,
Inte känslan för en som fick plats i min ena hand, känslan kär.
Underbara, mjuka hy.
Vackra, bruna ögon.
Önskade bara att du kunde finnas kvar lite längre.
I min famn.
I min hand.
I min värld."Äntligen ögonkontroll

Äntligen! Nu har vi äntligen fått en tid till vårdcentralen för Liam. Det har nu gått en vecka med rött och irriterat öga som inte varar eller spridit sig till andra ögat. Nu kanske (om vi har tur) hittar dom någon annan anledning till varför ögat ser ut som det gör. Han är jättesvullen och varken ögonsalva eller ögondroppar har hjälpt så man har ju känt sig lite maktlös när han kommer och säger att han har ont. Plutten. Hoppas bara på att vi får någon bra läkare den här gången, någon som faktiskt har god hand om barn! Sen hoppas jag också på att dom inte utesluter allt förutom ögonfluss bara för att han är förkyld, man KAN faktiskt vara förkyld och ha fått någonting i ögat samtidigt!

Helgen har känts lite upp och ner. I fredags vart det tacos i Hällabrottet. Dom har börjat med buffé där var fjärde fredag och det är ju trevligt. Hela Simons familj brukar dyka upp och Liam får leka av sig lite med de andra barnen och träffa kusinerna. Tyvärr var jag väll kanske inte på topp. Jag var trött efter dålig sömn och en kropp som motarbetar mig. Sen blir man självklart lite nere när man tänker på allt som hänt A och T. Kan verkligen inte vara lätt för dom just nu. Svårt att inte tänka på det då.
I lördags åkte vi till Hällabrottet igen, fast av en annan anledning. Vi hade bestämt oss för att hjälpa Jonas och Erika med husrenovering. Simon fick riva tak och jag hjälpte Erika med tvättning och målning av väggar. Skönt att få något att göra, och min kropp mådde faktiskt bättre än på länge den dagen.
Igår var det bara familjemys. Böt inte om från myskläderna på hela dagen, det var härligt. Jag, Simon och Liam låg i soffan och tittade på animerad film och mös. Liam fick också känna på magen när bebisen sparkade, men han tyckte tydligen inte det var så roligt utan att det var lite läskigt. Kan förstå honom då han inte riktigt vet vad det handlar om.

Nu ska jag börja göra mig i ordning och om ca 3 timmar ska vi befinna oss på vårdcentralen. Allt hopp till det just nu!

Förresten, ni som haft öroninflammation tidigare. Hur lång tid dröjer det innan man inte känner av örat direkt något längre? Imorgon är sista dagen med pencillin och jag kan fortfarande inte ligga hur jag vill i sängen då det trycker på örat samt att det gör lite ont då och då och hela tiden känns obehagligt. Är det normalt?

Kroppen från helvetet

Min kropp motarbetar mig totalt! Tror att den verkligen vill att jag ska lida!
Först ger den mig satans ryggvärk som jag får gå på vattengymnastik för. Sen är det dax för huvudvärken från helvetet som jag inte klara utan att knapra Citadon. För att göra det ännu värre så ger den mig öroninflammation, för det har jag ju aldrig haft förut så det är väll bäst att ge mig det nu när jag inte har något annat (?!?). Och ovanpå allt detta verkar det som att antingen har illamåendet kommit tillbaka eller så tål jag inte pencillinet som jag fick igår för nu mår jag konstant illa och mina Sea band hjälper inte. Har spytt både igår och idag. Hatar.

Trots min kropp så går tankarna också till A och T som förlorade deras lilla ängel Markus igår! Tänker på er!! <3


Uppdatering om läkaren

Glömde skriva i förra inlägget att läkaren också sa att Liam inte alls hade ont i ögat eftersom han då hade sagt "Aj" när hon försökte bända upp ögat.
Vi förklarade att Liam sällan säger att han har ont utan är väldigt tålig av sig och att vi tyckte att han ryggade tillbaka när vi kom i närheten av ögat räckte som bevis på att han inte tyckte om det. Sen så har han sagt till oss hemma att han har ont, men vi föräldrar kanske ljuger om det med?

Idiot till läkare!!!

Idag är jag lite sur. Tänker på gårdagens besök på jourvårdcentralen, och det var inte ett lyckat möte så att säga!
Vi skulle åka dit eftersom jag har fått öroninflammation och Liam har problem med sitt ena öga som är jätterött. Ögat har varit det sen i måndags, och trots ögonsalva så har det inte blivit något bättre. Simon tyckte också att han har sett något smuts i ögat men det är svårt att se och ta bort för oss. Ögat har inte heller runnit eller varat någonting utan är bara trött och irriterat och ger obehag för vår lille son.

Först hade i alla fall jag fått tid att få komma in. Möter en ganska så otrevlig läkare som knappt presenterar sig. När hon hämtar mig i väntrummet så känns det som att hon springer iväg till rummet där vi ska sitta (hon vänder sig inte ens om för att möta min blick) och sätter sig genast på sin stol. Själv så vankar man där bakom och går in i rummet och det första hon gör är inte att presentera sig utan att snäsa åt mig att jag ska stänga dörren.
Efter att jag satt mig ner så förklarar jag varför jag är där, men innan hon ens kollar mitt öra så frågar hon om jag äter några mediciner. Säger då att jag äter Citadon vilket följer till att jag får ett förhör till varför jag äter Citadon och inte Alvedon. Jag får sitta och försvara mig angående detta (trots att det inte ens är därför som jag är där!) och hon tystnar inte förrän hon fick reda på att det var neurologen på USÖ som har skrivit ut det åt mig. Man kunde nästan tro att hon trodde att jag självmedicinerade, hur jag nu ska kunna göra det när jag inte har tillgång till att få tag på något sådant!
Slutligen tittar hon till mitt onda öra och konstaterar öroninflammation... Tackar. Sen får jag gå.

Nästa tur är Liam. Tyvärr hamnar vi hos samma läkare. Denna gång är den Simon som får höra att han måste stänga dörren på ett mindre snälllt sätt. När vi kommer in och sätter oss så förklara vi situationen och varför vi aboslut inte tror att det är ögonfluss. Vi säger också att Liam har svårt för ljus och verkar tycka det är obehagligt och gör lite ont. När undersökningen börjar är man då van att läkaren som tittar till barn går fram och försöker kontakt så att barnet inte blir skrämt. Inte den här läkaren! Hon går fram och trycker upp en stark ficklampa i ögat på honom vilket han självklart reagerar med att bli lite skrämd och kniper ihop ögat så mycket han kan. Sen försöker hon tvångsöppna ögat och säger sen (efter att ha sett en liten liten glipa från Liams öga) att han är röd men att det verkar inte vara något skräp. Förstår inte alls hur hon kan se detta då hon inte ens fått se HELA ögat! Sen säger hon att eftersom han är lite förkyld (ja, det är ju förkylningstider och var och varannan unge har förkylning) så måste det vara ögonfluss. Trots att ögat inte har blivit bättre med ögonsalva sen i måndags och inget var eller rinnande kommer från det, och trots att det inte smittad över till andra ögat (som det brukar göra vid ögonfluss) så gör hon bedömningen att det är ögonfluss för att han är lite förkyld!?! Så man kan alltså enligt henne inte vara förkyld och kanske ha något skräp i ögat eller någonting annat samtidigt? Jisses.
När undersökningen är klar försöker Liam själv ta på sig overallen och allt och sen kastar han sig mot utgången trots att hon inte ens pratat klart. Bra att hon inte skrämde barnet som skulle undersökas!

Går därifrån utan att känna mig speciellt nöjd. Är nöjd över att jag fått recept för medicin till mitt öra så det förhoppningsvis blir bättre, sen har vi också receptet till ögondroppar som vi inte har någon som helst aning om vi kommer trycka i ögat var tredje timme helt i onödan. Tack så mycket för trevligt bemötande också! *morr*

Inte vår vecka alls!

Forsättning om gårdagen...

Jag har haft ont i ryggen en tid, och sängen vi har har absolut inte hjälpt mig. Vi har en 160 madrass och en sängstomme till denna. Det dummaste man kan ha enligt mig då jag vill ha mjukare madrass än Simon, och speciellt nu när man är gravid. Att köpa två nya madrasser kostar massor av pengar, pengar som vi istället behöver lägga på babyskydd och syskonvagn. Men när jag var hemma hos pappa sist så såg jag att han hade två mjuka madrasser ståendes i hans extarum. Frågade honom hur breda dom var och han sa att de var 80 cm breda. Toppen! Vi kom då överens om att jag skulle ta den ena av dom madrasserna i extrarummet och Simon skulle få ta pappas madrass som också är 80 cm bred. Pappa vill ha mjukare madrass och kunde då byta med den kvarvarande madrassen i extrarummet. Vår madrass som vi då har hemma skulle vi ställa in i extrarummet, perfekt lösning för alla.
Igår skulle vi göra slag i saken.
Vi började med att åka till Hällabrottet för att hämta ett bilsläp. Väl där kom vi på att vår 160 madrass förmodligen inte kommer upp för pappas trappa. Ringde pappa och kom överens om att vi istället skulle ta min gamla 110 madrass som står i Hällabrottet och ställa i pappas hus, hämta madrasserna hos pappa och sen köra hem dom till oss och ta 160 madrassen till Hällabrottet. Mycket krångel men det skulle det vara värt. Allt gick bra enda tills vi kom hem till oss med madrasserna och skulle lägga ner dom i sängstommen. Då märkte vi att de inte alls passade! Den ena madrassen var 80 cm men den madrassen som jag skulle ha var 90 cm, alltså 10 cm för stort! Den stora och tunga 160 madrassen stod redan nere i släpet och ingen orkade släpa upp den igen. Så vi hade inget val. Fick låta madrasserna stå och åka iväg med den stora madrassen till Hällabrottet.
Nu till vårat dilemma igen. Vi hade ingen hel säng, HAR ingen hel säng! 80 madrassen kan vi fortfarande låna och ha användning av men nu får vi ändå ta av "bebispengarna" och åka till IKEA och köpa en madrass till mig. Köper vi en madrass vill vi gärna köpa en madrass som vi ska ha ett tag framöver. Har kikat tidigare och den bästa för min rygg kostar ca 2,500:-. Så nu i eftermiddag måste vi åka dit och köpa en madrass så vi har något att sova på inatt!

Hur gick det igår när vi skulle sova då? 90 madrassen låg redan i sängstommen så jag och Simon valde att försöka sova i den. Det gick bra, tills kl 6.00 imorse då sängen brakade ihop lite. Fick till slut upp den ordentligt, Simon drog till jobbet men jag kunde inte somna om, rädd att den ska braka ihop igen. Klockan halv 7 vaknade Liam till. Han som alltid vill sova en timme till i vår säng ville jag absolut inte ha i den ostabila sängen som vi har, så istället fick jag lägga mig med min stora mage i Liams säng. Liam sov vidare ett tag till och en annan var alldeles för pigg för att sova, men samtidigt alldeles för trött för att orka gå upp.

Förutom IKEA ikväll måste vi ringa jourvårdcentralen. Liams misstänkta ögonfluss är ingen ögonfluss och vårdcentralen hade inga tider och tycker vi ska ringa till jouren. Själv har jag (utöver huvudvärken och ryggen) en misstänkt öroninflammation och måste se över det. Gör tokont just nu! Blir ingen vattengymnastik för mig idag och får hoppas att den nya madrassen kommer göra mirakel för min rygg... Toppenvecka för oss!

(sen är dvd-dosan borta också så nu kan vi inte kika på film helller... yes)
Påminner mig om mamman i "Alla älskar Raymond"

Först ska jag berätta något som förgyllde min gårdag lite, bara för att jag tyckte det hela var så komiskt.
Var tillbaka till jobbet igår efter ett par veckors sjukskrivning. Hade förväntat mig att det skulle vara jätteskitigt (vilket det var) eftersom den som städat istället för mig bara grovstädat så allt annat var ju tjock av 3 veckors damm osv. Det hade jag förväntat mig så det var ingenting, men till det komiska jag upptäckte och fick reda på. Jag var iväg förra veckan och då såg jag att den som städat istället för mig inte tvättat ur och hängt upp torrmoppen på tork efter sig. Detta är ganska så viktigt då det samlar en massa bakterier att låta det vara samt att den hinner torka till nästa gång man ska ha moppen och då drar den åt sig mer smuts. Skrev en snäll lapp (ja, chefen (min pappa) läste också och godkände lappen och tyckte det var en bra idé) och la brevid moppen. Jag vet att den som städade istället för mig inte har någon erfarenhet kring städning så detta är inget jag räknade med att hon skulle veta och då är det ju bra med "lappsystemet". Detta blev hon tydligen jättearg på när hon kom tillbaka gången efter. Att jag hade skrivit en lapp var ju förfärligt!! Att jag inte hade ringt osv. Nu har jag städat på flera olika ställen och där skriver ALLA små lappar till varandra, INGEN ringer till varandra. Pappa sa också att dom skriver lappar till varandra på deras kontor och det är aldrig någon som tar illa upp.

Det var iofs detta inte som var det komiska utan det som kommer sen. Jag var där och städade lite förra veckan och ställde flaskor och plockade upp toalettpappret m.m. som fortfarande stod på golvet i hyllorna där de skulle stå. Personen som jobbade istället för mig skulle bara jobba 4 timmar till dagen efter och sen var det slut för henne. När hon kom till jobbet hade hon tydligen blivit förbannad för att jag hade flyttat på flaskorna (och ställt dom där jag brukar ställa dom. Jag = Ordinarie personal. Alltså, detta var min arbetsplats och inte hennes). Hon skulle ju jobba där i 4 timmar så jag förstår varför hon då var tvungen att flytta om flaskor tills jag kom veckan efter + att flytta om allt papper jag ställt upp i hyllorna. Det kändes som att hon gjorde detta för att göra mig sur eller något, vilket jag aboslut inte blev! Jag skrattade faktiskt åt saken eftersom det påminner mig lite om mamman i "Alla älskar Raymond". Att ställa om en arbetsplats för att man ska jobba i 4 timmar är som att möblera om hemma hos någon för att du ska dit och fika i några timmar, något som mamman i "Alla älskar Raymond" skulle kunna göra! Ha ha. Jag fick visserligen dubbelt arbete då eftersom jag var tvungen att ställa om pappret IGEN eftersom nästa ranson papper som kom igår inte fick plats där hon hade ställt dom (där av anledningen varför jag ställde det som jag gjorde gången innan). Men jag gjorde det faktiskt med ett leende på läpparna. Såg Marie (mamman jag pratade om) med krulligt hår och hur hon ska bossa runt. Ja, den som jobbade innan gjorde nog detta för att göra mig sur för vem ställer annars om ALLT för att jobba i 4 timmar. Tyvärr gjorde hon det ju helt i onödan. Men tack ändå, fick mig ett gott skratt och berättade även detta för en annan som höll med mig. Situationen är väldigt komisk!

Skriver vidare sen om min dag som inte var lika komisk.. Hem till gården kallar!

Lek & Bus

Efter att ha vaknat upp ur dimman försöker jag mig nu på att få till ett inlägg här inne.
Idag var Liam lite krånglig att lägga så det slutade med att jag kröp upp i sängen brevid honom och vips så somnade jag och vaknade ca 40 min senare. så kan det gå, men Liam sov i alla fall när jag vaknade så mitt uppdrag är ju slutfört, ha ha.
Igår när vi hämtade lillkillen från dagis så berättade dom att Liam hade kliat sig i ögat hela dagen. Simon hade sett att han hade något i ögat (som var rött) men svårt att göra något åt när han är så liten. Istället åkte dom iväg och köpte med sin ögonsalva hem som vi tänkte testa. Detta fick lite blandat resultat. Liam vägrade att titta efter att han fått salvan utan satte sig i soffan och åt popcorn (lite muta) med slutna ögon. Tyckte också att han blev mer svullen runt ögonen (han var lite röd i andra med så gav i båda) efter att fått salvan än innan. Att ge salvan var inte heller det lättaste så jag bävar lite inför ikväll då vi ska försöka oss med det hela igen. Så har ni några bra tips på hur man ska göra så mottages det tacksamt!

Helgen har ju gått förbi också. Oj vad tiden går fort! I lördags blev det ett besök på Lek & Buslanden, men tror det blir sista besöket innan Pyret kommer till världen i alla fall. Kändes en hel del i magen och man är ju inte jättesmidig när man är där borta. Men eftersom jag inte hade sååå ont i ryggen i lördags och huvudet klarades upp med en tablett så valde jag att testa att åka dit i alla fall. Liam totalälskar det ju så det var ju roligt för honom, och roligt för oss också att få se hur han klättrar runt överallt och skrattar konstant.
I söndags var det fars dag. Simon hade redan fått sin fars dag present så att det var mest mysdag för honom. Tidigare i veckan hade han fått ett miniatyrbiljardspel. Spelet var riktigt fint och såg rejält ut faktiskt och han blev glad över det. Istället för att lägga hela dagen på Simons firande så åkte vi istället till Hällabrottet där hela familjen var samlad. Där bjöds det på mat och tårta, och för andra dagen i rad vräkte Liam i sig choklad (!?!), något som han inte alls tyckt om tidigare. Efteråt åkte vi till min pappa och hälsade på. Där åt Liam ännu mer chocklad och lekte av sig lite. Själv så spanade jag in deras sängar och vi kom överens om att vi skulle lånbytas sängar ett tag framöver eftersom vår säng är alldeles för hård för mig, så för min del var det en riktigt bra dag med. I veckan nu ska vi försöka fixa det, får försöka hitta någon som kan hjälpa till att bära bara. Tänkte fråga Simons ena bror som har köpt hus nu om han kunde hjälpa till, då kunde vi åka dit och hjälpa dom lite med renovering på lördag. Hela deras hus bestod ju av träpanel och det tyckte dom tydligen inte var så snyggt så det ska bort. Förstårligt kanske.

Inne i v 22 nu också.. Tiden går verkligen kusligt fort, men det är skönt. Fort är bra!
Räknar man med att jag ska få det datumet jag tror är det bara 17 veckor kvar. 17 veckor att tvätta bebiskläder, skruva ihop vaggan och längta...

Om man hade hus...

Idag när jag vaknade så kände jag mig lite lyckligare och gladare än vanligt. När jag kikade ut såg jag nämligen massor av snö som föll ner från himlen! Tycker att det är sååå mysigt med snö. Jag vet att det inte kommer ligga kvar någon längre stund utan snart försvinna men bara att få se snön falla ner från himlen är glädje.
Jag och Liam har dock suttit inne hela dagen och har inte varit ute något och njutit av snön. Här brukar vi vänta till eftermiddagen innan vi går ut eftersom det är skönare att vänta tills Liam sovit middag och är utvilad än att han ska gå runt och vara trött och grinig. Tyvärr så var han inte lika lätt att lägga idag som igår. Igår kom han till mig och kröp upp i mitt knä och började snyfta och sa att han ville sova. Det var som om han trodde att han inte fick sova! Självklart ska min lille pojke få sova om han vill det, så jag lag honom i sängen och det kanske tog 30 sekunder innan ögonen slöts och han började småsnarka i sängen. Idag tog det en timme innan jag bestämde mig för att lägga mig på golvet vid honom. Dock inte det skönaste jag varit med om då min rygg är totalt pajj och det hårda golvet hjälpte inte direkt. Sen tog det ungefär en halvtimme innan han slöt ögonen, men när han väl gjorde det var det skönt. Höll nästan på att ge upp men jag vet hur han blir ikväll i så fall och det är INTE roligt!

I eftermiddag ska vi ta en tur till Marieberg. Tänkte kika om jag hittade någon kjol som jag kan ha till leggings (hittade ett par supersköna och fina sockor på Ullared som jag vill kunna använda också). Har inga höga förhoppningar på att hitta någon då utbudet för oss gravida absolut inte är stort men jag håller fingrarna i kors. Sen blir det en snabbtur till IKEA och köpa lite smått och gott och sen eventuellt en tur till Hällabrottet och kika på Jonas och Erikas hus som de fick i sin ägo igår.
Jag vill också ha någon som kan låna ut pengar till handpenningen! Pappa har sagt att han hade gjort det om inte deras hus redan hade varit så belånat och S mammas och pappas pelletspanna gick ju sönder så det gick en massa pengar där.
Tänk om man hade haft handpenningen och hade möjlighet att köpa ett hus. Då hade man köpt ett hus med lite renovering på badrum och kök så att man kunde fixa det och sen låna upp huset så att man kunde betala tillbaka handpenningen efter det. Då hade man inte haft några trappor att släpa barn upp och ner i med dålig rygg, man hade haft utrymme och man hade haft en trädgård där man kunde rulla snögubbar på vintern eller ställa upp en babypool på sommaren. Finns massor man skulle vilja göra om man hade hus och mycket som skulle hjälpa än i vardagen om man hade det. Allt skulle vara lite lättare då.

Liam i nya kläder från Ullared.Julklappstips för hela familjen

Nu börjar ju julen närma sig och då är det snart dax att börja fundera på vad familjen ska få i julklapp. Satt själv och funderade här och sprang på denna sida så jag tänkte att jag kan dela med mig av lite tips så ni slipper tänka på det själva! Snäll jag är va? :)

Pappa
Det självklara valet för en pappa som tar tid på sig på toaletten.


Mamma
Fina formar när det är dax för mamma att baka pipparkakor... eller jag menar pepparkakor.


Lillebror
Perfekt julklapp till lillebror när han ska ut och leka snöbollskrig.
Denna manick kan krama massor av snöbollar på kort tid.

Lillasyster
En julklapp som både är gosig och som man kan lära sig något av.
Här har vi gosedjur som symboliserar t.ex. Hjärtmask, Hepatit C eller varför inte Klamydia?

Mormor
Ett vackert duschdrapperi piggar upp mormors hem på ett kick.
Släktens alkoholist
Finns det någon i er släkt som det kanske brukar slinka ner en eller en annan
flaska alkoholhaltigt för mycket i? Då är det här julklappen för honom/henne!
Här kan ni ge bort en uppskattad flaska, men samtidigt en flaska som kanske aldrig
någonsin kommer bli uppdrucken. Runt flaskan har du självklart satt fast en liten apparat
som gör att man måste tänka till ordentligt för att komma in till flaskan utan att ha sönder
den. Ganska så smart va?Hoppas ni blev nöjda med julklappstipsen, och om ni vill ha adressen där ni kan få hem alla så är det www.coolstuff.se som gäller. Ta det nu lugnt i jul och stressa inte upp er! Ha det lite trevligt istället!Så mycket kostar kärlek

Du är på dag 140 av 280. (50%)

Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 6 fulla dagar (v19+6).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 28 mar 2011
Du har 140 dagar kvar till beräknad förlossning.

---

Har det redan gått så fort? Nu har exakt halva graviditeten gått och imorgon går jag in i v 21. Helt sjukt! Tycker tiden har gått jättefort, samtidigt som det känns som att det är en evighet kvar tills det är dax för bebisen att kika ut. Får hoppas på att den kommer lite tidigare, vill ju ha den här nu!

I helgen har det blivit ett besök till Ullared. Ska försöka ta lite kort på lite av sakerna och lägga ut sen. Hittade massor av fina saker. Hittade kläder till Liam och till Pyret, 2 overaller till Pyret som den ska ha i början och lite leksaker till båda två. Liams julklappar blir ett "Fiskespel", ett stort Bamsegolvpussel, ett knopppussel, en leksaksdammsugare och en miniskateboard. En leksak fick han redan igår och det var en käpphäst som han blev helt totalt överlycklig för. Han har gått runt här hemma och lekt att sopborsten är en häst så vi trodde nästan att den skulle gå hem. Inatt har han sovit med den i sängen och även nu när han skulle sova middag så skulle självklart hästen ligga brevid. Sötnosen. Ibland kan det vara roligt att köpa lite kärlek, speciellt om den bara kostar 50:-!
Bästa köpet måste jag ändå säga är en jättefin vagga som vi hittade. Hur fin som helst för nästan "inga pengar alls". Den ska bebisen få sova i den första tiden. Den var ganska så stor så Pyret kan nog sova i den ända tills den kan sitta upp själv för då kanske den kan klättra över kanten och det är ju lite farligt. Men den var rymlig och fin i alla fall.
Hittade så otroligt mycket där borta (kom hem med 10 påsar + lite annat som inte fick plats i påsarna) så vi är mer än nöjda. Sen gjorde jag inte av med alls så mycket pengar som jag trodde att jag skulle göra så att nu har jag lite pengar kvar att lägga på barnvagn, babysitter, gåstol, babyskydd och en liten platttv som vi ska ha i sovrummet eftersom den nuvarande teven måste tas bort när vaggan ska in där.

Nu ska jag sätta igång och göra lite mat åt mig och Liam. Idag blir det makaroner och köttfärsås. Mums.


Liam ligger och sover middag med sina 2 favoriter, hästen och hunden.

 Ultraljud

Du är på dag 137 av 280. (48,9%).

Du är i vecka 20.
Du har gått 19 fulla veckor och 3 fulla dagar (v19+3).
Du är i 5:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).

Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Mån 28 mar 2011
Du har 143 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kroppen:
Det börjar synas att du är gravid även utanpå kläderna. På vissa börjar naveln sticka ut en aning.

Vissa lider av halsbränna och förstoppning, vilket är helt naturligt. Det orsakas av att musklerna runt tarmarna och magmunnen inte är lika strama som förut. Motion, rätt kost och att hoppa över kaffe och stark mat kan underlätta. Man får också lättare hål i tänderna och ibland svullet eller blödande tandkött.


Fostret:
Fostret växer mycket under den här tiden och är cirka 25 centimeter långt och väger runt 250 gram.

Huden utvecklar nu ett gelélikande lager som kallas vernix, det skyddar huden från fostervattnet. Under mjölktänderna bildas de permanenta tänderna.


---

Jaha, ska det brörja synas utanpå kläderna nu att jag är gravid? Det ska bli spännande, ha ha.
Idag har vi varit iväg på RUL (rutinultraljud). Det är alltid lika roligt att se den lilla krabaten sprattla. Pyret var frisk och vi fick ett nytt datum för bf (beräknad födelse). Förut hade vi 1:a april som datum men nu har vi blivit flyttade till den 28:e mars. Jättekul! Fast jag tror ju så klart att den kommer komma den 20:e mars så att för mig spelade det ingen större roll, ha ha. Men det är kul att man har gått lite längre än vad vi tidigare trodde. Så istället för att gå in i v 20 imorgon så är jag redan i v 20 (det gick fort!).

Nu är det fredag igen. Fick världens mysigaste uppvaknande, det enda felet var att klockan bara var ca halv 7 på morgonen och jag inte behövde gå upp. Liam kröp upp i sängen när Simon var på toaletten och gjorde i ordning sig. Där la han sig under tecken och smekte mig på ryggen och viskade "Mamma, mamma". Hur mysigt som helst! Ibland är barn verkligen underbara! Tydligen hade han varit på bra humör när han kom till dagis, om dock lite trött. Då hade en av fröknarna gått fram till honom och sa att hon ville att "goseliam" skulle komma. Då kröp han upp hos henne och lutade huvudet mot hennes axel. Världens mysigaste kille!

För att återgå till vad helgen har att erbjuda. Idag hade vi egentligen planerat in att äta tacos i Hällabrottet, men detta var en virrig gubbe som hade sagt till oss att det var ikväll när det tydligen är om två veckor det är. Istället för att åka iväg och äta tacos får vi laga till vår egen här hemma. Men först ska vi eventuellt ut till Hällabrottet och hämta en sak som jag ska låna inför morgondagen. Då kommer pappa, Maria och bror hit och ska bli bjudna på lunch. På eftermiddag/kvällen blir det sedan att skjutsa in Liam till farmor där han ska sova. På söndag så blir det att vara uppe med tuppen för då tar jag, Simon, Simons bror Jonas och hans sambo Erika och packar in oss i en bil och åker iväg till Ullared!

Nu ska jag dammsuga lite, om min rygg vill det vill säga. Trevlig helg på er!

Listan

Idag är man trött. Riktigt trött. Men man får försöka köra på ändå och plocka lite här hemma. Vill gärna bli klar med allt till helgen då schemat är ganska så fullproppat, men sånt är bara roligt! Nu med hjälp av Sea band + Citodon så kan jag ju faktiskt nästan leva ett normalt liv igen, härligt.

Har suttit och fundera lite på vad man ska skriva ner på inköpslistan som ska med till Ullared. Pratade med Erika och hon hade skrivit ner en massa saker så jag behöver inte känna mig dum när jag drar fram min, men just nu så innehåller den bara 9 saker. Kommer nog på fler sen.

Nu ska jag låta maten sjunka ner lite i magen och så hörde jag hur posten nyss damp ner i inkastet, håller tummarna för något roligt.

Hittade denna sak ockå som visar min bebis i det skedet jag är i nu, roligt:Piller, utvecklingssamtal och alkadspyor

Du är i vecka 19.
Du har gått 18 fulla veckor och 3 fulla dagar (v18+3).
Du är i 4:e kalendermånaden.
Du är i 5:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Fre 1 apr 2011
Du har 150 dagar kvar till beräknad förlossning.

Fostret: Små, ljusa hårstrån så kallade lanugohår täcker kroppen och till och med undersidan av fötterna. Det fina fjunet kan finnas kvar på vissa delar av kroppen efter födseln, t.ex på ovansidan av öronen. Ögonbrynen och ögonfransarna börjar markeras och på barnets fingertoppar finns helt unika fingeravtryck. Benen har nu kommit ifatt och är i rätt proportion till kroppen. Barnet ser ut som en färdig människa, i miniatyr.


---

Oj, snart har halva graviditeten gått och det har gått jättefort. Tror det känns som att det går mycket fortare nu när man har Liam att lägga all energi och tid på och behöver inte sitta hemma och rulla tummarna.
Tänkte uppdatera lite om hur läget är med mitt huvud osv. Förra tisdagen så hade jag fått en läkartid på min vårdcentral. Älskar min läkare lite. Hon är trevlig och jag träffade henne flera gånger när jag väntade Liam så hon vet vad jag tidigare har genomgått och det känns bra. Det känns som man är i bra händer när man kommer dit och man känner sig trygg. Hon tar än på allvar och sånt känns riktigt bra.
Där fick jag göra lite prover och hon vart lite orolig över vissa saker som inte tyder på "vanlig graviditetshuvudvärk" så jag fick en remiss till neurologen dit hon ville att jag skulle ta mig samma dag. Tur att man hade Felix som barnvakt den dagen så jag åkte bara hem och åt och sen for iväg till sjukhuset. Där fick jag vara enda tills kvällen. Var lite jobbigt och speciellt tråkigt när man är där så många timmar helt själv, inte någon man känner med sig. Men det gick bra ändå. Tyvärr när man är gravid kan dom ju inte göra så mycket tester då de inte kan röntga än eftersom strålningen inte är bra för bebisen så jag fick göra i stort sätt samma tester som jag hade gjort tidigare under dagen. Dessa tester fick jag göra två gånger så efter 3 gånger med samma tester visste de fortfarande inte riktigt vad det kunde vara men jag fick i alla fall med mig Citodon hem som jag skulle testa att ta. Det krånglade lite så de kunde inte ge mig recept på en gång utan fick några tabletter i handen och fick dagen efter hämta ut på Apoteket. Det gjorde ingenting men när dom gav mig tabletterna och beskrivningen om dom på sjukhuset kan man ju tycka att dom kan meddela hur tätt inpå man får ta tabletterna + att säga till att dom verkligen, verkligen inte rekomenderar att man kör bil när man tagit dessa. Detta sa dom ingenting om, och dom som inte har någon aning om jag har körkort eller inte. Kändes lagom tryggt.
Tabletterna funkar i alla fall ok. Tar bort ca 80% av huvudvärken så nu känner jag mig nästan som en normal människa igen!

Förra tisdagen var vi också på utvecklingssamtal. Det gick jättebra (hade inte räknat med något annat). Dom hade verkligen ingenting negativt att säga utan ösde beröm över vår lilla pojke. Sen så tyckte dom att det var så roligt när han apar efter andra och att han är så kramig och gosig som han är. Hörde även senare i veckan hur en annan fröken sa att Liam var deras lilla "gospojke" på dagis. Känns bra att höra!

I helgen har det varit barnvälsignelse också. Detta är något man gör om man tillhör pingstkyrkan och inte Svenska kyrkan eftersom man inte döps i pingstkyrkan. Tanken var att vi skulle vara där klockan 3 och före det skulle vi smita in hos S mamma och äta lite mat. Klockan 2 satte vi oss i bilen och tänkte åka. Tyvärr hade Liam dragit i sig välling precis innan och när S drog åt bilbältet och backade bilen så kom en alkadspya som hette duga från Liam. Han spydde ner ALLA sina kläder, skor.. ALLT + halva S och sen även så lämnade han några cm flytande spya i bilbarnstolen. Var bara att släpa upp ungen. Tvätta av honom och byta kläder på han och pappa och sen fick vi hämta min bilbarnstol från källaren och lägga en filt över den gamla så att lukten inte skulle sprida sig. Vi han på sekunden in i kyrkan innan det hela började. Lite stressigt må jag säga, men det är väll så det är att ha barn. Var bara glad just då över att vi än så länge bara har ETT barn som valde att spy just då + att jag klarade mig helt och hållet då man inte har så mycket finare kläder när man är gravid.

Nu ska jag plocka lite här hemma. Skönt att kunna städa lite nu igen så att man slipper ligga hemma i soffan och se allt samlas på hög. Stressfaktor...

Blåsa på krogen?!?

Innan jag stiger upp ur sängen tycker jag att det är skönt att ta fram min iphone och kika igenom vad Aftonbladet, och ibland även vad NA har att erbjuda i nyhetsflöde. Det som mest fastnade innanför min hjärnbalk är det som stod i det senare alternativet. Där fanns en artikel om att det pratas om att man ska börja med att få blåsa i alkomätare innan man får komma in på krogen för att det inte ska bli så mycket bråk osv. Dom vill dra ner på alkoholen och fyllan. Visst låter det bra! Folk som inte blir riktigt lika fulla kanske inte bråkar lika mycket på krogen, smart. Men hur smarta är dom när dom tror att dom drar ner fyllan ett ställe där dom mer än gärna säljer sin öl, cider och gärna ställer upp de små shotglasen så vi får betala för den hutlöst dyra alkoholen? Jag fick genast en känsla av att det mer är krogarna som ska tjäna pengar på detta. Genom att ta in nyktrare folk på krogen så dricker dom desto mer där inne. Perfekt för dom.

Men om vi säger att dom nu inför detta, blir verkligen bråken mindre? Det tror jag inte. Först får folk stå och köa i alldeles för långa köer och bli irriterade (att alla som ska in ska blåsa innan tar tid så jag räknar med längre köer). På sommaren är det säkert ok men under en kylig vinterkväll eller en regnig höstdag tror jag inte att folk är lika roade. Sen när man kommer fram och du har druckit så kanske du inte kommer in, och hur många som har gått på krogen har inte sett hur förbannade vissa blir när dom inte får komma in på det stället de stått och köat till? Alltså, fler avvisande och fler bråk.

Dom som sen kommer in har förmodligen med sig lite mer pengar eftersom de vet att om de vill ha något innanför västen kommer de också få betala för det. Eftersom det är mindre folk på krogen (ja, alla har inte råd att betala så mycket, vill inte vara nyktra på krogen och en del har ju blivit avvisade) så är det ju självklart roligare med något som flyter ner för strupen. Jag vet att det finns dom som redan gör av med MASSOR av pengar varje gång de går på krogen så att dom skulle vara nyktrare tror jag inte på. Har också fått för mig att dessa personer är dom som oftast hamnar i bråk på krogen sen också, vilket alltså inte hjälper om de får blåsa utanför eftersom de ändå har pengarna att dricka sig fulla och sen hamna i bråk när de väl kommer in. Men visst, det finns inte så många att bråka med då så att urvalet är ju inte lika stor och du som annars aldrig hamnar i bråk på krogen kanske blir mer utsatt. (?)

Nu tänker vi på dom som står där utanför en stund. Du har blivit avvisad på krogen för att du är för full och blir lite förbannad. Kanske du försöker på ännu ett ställe och blir avvisad där med och sen blir ännu mer arg. Du knallar runt på stan, arg och förbannad och möter andra i din situation, lika arga och förbannade. För har man haft en rolig förfest så är ju inte hemmet något av det första och roligaste man kommer på att göra. Nu tänker vi på dessa människor och vilka människor det är man läser om i tidningarna som har hamnat i bråk framme på stan. Är det oftast inte dessa människor? Är det alltså smart att skicka ut fler fulla och förbannade människor på stan som kan orsaka misshandel och skadegörelse? Kan man kontrollera alla dessa människor lika bra som man kan göra om fler får komma in på krogen där det faktiskt finns vakter som kan ta tag i det hela på en gång och kontakta polisen där ifrån? Jag vet inte riktigt det.

Men visst, att blåsa på krogen är inte helt tokigt heller tycker jag. Men inte att ALLA ska få blåsa. Där emot så kan dom som uppträder för fulla få blåsa en gång innan de får komma in eller bli avvisade eller kanske rent utav invänta polisen och fyllecellen på en gång. DÅ är det bra. Man har ju hört och sett flera som har blivit avvisade från krogen för att dom råkat trampa lite snett utanför och blivit nekade inträde för att dom "varit för fulla" när de i själva verket kanske är helnyktra och kört dit! Själv råkade jag ut för att dom tvekade att släppa in mig för ett par år sen men sen såg de att jag faktiskt var gravid (!?!) och kanske inte var så full ändå.. Ja, ibland är det nog bra att man har en alkomätare att kika upp vilka som är reko och vilka som har druckit på tok för mycket. Men att testa ALLA är för mig bara en dum idé.

Så vad tycker ni där ute? Är jag helt ute och cyklar?
(För att förklara mer om vad det hela handlar om så är det inte en lag på att man ska införa alkomätare på krogen utan något som uteställena själva får avgöra om de vill ha eller inte. Men politiker osv har gett grönt ljus för att detta inom en ganska så snar framtid ska kunna införas.)