Tack!

Tack Annika för att du finns idag! Liam började morgonen med att kila ner till köket och äta tre yoghurtar innan han gick upp och väckte mig och lillebror. Hög på energi, överenergisk. Framför mig såg jag en lång dag och tankar om hur jag ska kunna stimulera hans lilla kropp och hjärna for genom huvudet, men inte länge till. Snart plingade det till i min telefon och det var Annika som hade skickat ett sms. Hon har själv tre guldgossar som Liam och Nemo brukar leka med men nu var hennes minsting på dagis så då undrade hon om Liam ville komma över och leka! Att man kan bli glad över så lite, men så är det när man har en riktig dagiskille hemma som bara tycker att "hemma" är tråkigt. Snart hade Liam fått kläder på sig och borstat tänderna och tassade iväg för lek. Själv kunde jag slänga in en tvätt i maskinen och umgås med Nemo. Idag är en bra dag.


Tråk

Gud vad tråkigt det är med vattkoppor. Liam är överenergisk men vi kan ju inte gå till Öppna förskolan eller någonstans eftersom lillebror är sjuk. Det jobbiga är att om Liam blir sjuk ska jag lyckas hålla honom hemma och på humör under den tiden det tar för kopporna att torka ut. Ser fram emot långa dagar de kommande veckorna... Eller inte.

I natt sov Nemo äntligen hela natten igen. Den sista tiden har han vaknat allt mellan en till fem gånger per natt men nu fick vi äntligen sova ut. Sov i sin egen säng gjorde han också så det kändes nästan lite konstigt att ha så mycket utrymme då den som tar upp halva sängen vanligtvis är Nemo. Får hålla tummarna för en till sån natt, men sån tur ska man väll inte ha? Får vara nöjd med det jag får.


Vattkoppor

Hur kommer det sig att när man är barnfri och får sova så vaknar man klockan åtta och inte alls kan somna om? Jobbigt.

Igår hade vi hit lite vänner av vissa anledningar. Det var mycket trevligt. Det blev tårta, alkohol och en massa prat till in på småtimmarna. Först vart det lite osäkert på hur det skulle bli igår för Nemo har nämligen fått vattkoppor. Men eftersom vi hade beställt tårta och en hade tagit ledigt från jobbet för gårdagen så bestämde vi att barnen trots allt fick sova hemma hos farmor och farfar. Liam var nöjd i alla fall och jag tror inte att det gick allt för stor nöd på Nemo heller. Det är "skönt" att Nemo har fått vattkoppor ändå. Det känns ju bra att han får det när han är liten och nu hoppas vi på att Liam också får lite koppor på kroppen så att han också har fått det.

För att prata om något annat så var ju jag och Liam på cirkus i torsdags tillsammans med Simons bror Jonas och hans sambo Erika. Det var Liams första cirkus så man visste ju inte vad han skulle tycka om det. Djuren var i alla fall väldigt intressant. Speciellt kamelerna med deras storlek. Något som han inte blev impornerad av var akrobaterna för "det där kan mamma och pappa också göra". Härligt med barn som ännu inte vaknat upp och upptäckt omgivningen riktigt, ha ha. När vi till exempel såg en kvinna klättra upp för rep och snurra sig omking det högt upp i luften så vände sig Liam till mig och sa
- Det där kan du göra imorgon mamma.
Kände att jag behöver nog gå hem och öva lite om jag ska klara det där. Liam var sedan inte så intesserad av dessa akrobater utan vände sig istället mot ljusen som blinkade och tittade väldigt fascinerat på de istället.

Nu ska jag ta ett glas cola och titta på debatt. Idag bjuds det på en bild av Liam utanför cirkusen. Nöjdaste killen i stan.Min morfar

Nu har det gått några dagar och jag kan inte direkt säga att jag har så mycket positivt att skiva om. Min underbara morfar genomgick en operation för några dagar sedan och fick en stroke under operationen. Han låg i respirator efteråt men nu har han vaknat och tyvärr har stroken tagit på rösten så han kan inte längre prata. Just nu är det enda man kan tänka på är att man vill höra hans röst igen. Något som man förr såg så självklar finns inte där lägre. Får hoppas att han blir bättre så småningom. Min älskade morfar!

Ikväll ska jag och Liam på cirkus och tänka på lite annat. Ska bli kul. Har inte varit på cirkus sen jag var liten. Spännande.


Räddningspatrullen

Helgen är förbi igen, hann knappt märka av att den började ju. Men nu är det i alla fall söndag igen och vi har spenderat halva dagen (känns det som) med att titta på Räddningspatrullen så snart spyr jag väll ekorrar.
Men det är roligt med lite tecknat från när en annan var yngre. Räddningspatrullen, Bumbibjörnarna, Duck tales och en massa annat. Härligt tecknat, härlig söndag!


Bästa frukosten

Tack Lina för bästa frukosten! Kanske inte den nyttigaste men god chokladig, precis som jag vill ha den.


Kök

Vet intevarför förra bilden blev så suddig, eller är det bara så det ser ut hos mig?
Har fått lite förfrågningar om bilder på vår lägenhet som vi köpte för ca ett år sen. Har inte så mycket bilder nu men lägger ut bild på vårt kök och Nemos rum så länge.


Nemo

Nu är helgen och påsken förbi, hann knappt fatta att den börjat innan den var slut. Det mesta var bra. Har varit och käkat hos Simons bror och sen har vi firat att det är 5 år sen vi träffades och 1 år sen vi förlovade oss. Mysigt. Sen det som är mindre bra är att Nemo ramlade från soffan och hamnade såklart med huvudet på bordskanten och slog upp ett jack så det vart en tur till akuten där det vart tejpning. Men han var duktig vår lille hjälte. Men jag är glad att vi slapp sy för det skär i hjärtat när man måste sy på så små barn. Vi har ju lite erfarenhet från Liam som valde att göra ungefär samma sak för ca ett år sedan. Mina barn, soffor och bord går tydligen inte alls ihop. Får väll plocka bort alla bord här hemma snart så bröderna bus inte behöver fler turer till akuten av den anledningen.
Här kommer en bild på lillen från när vi var på väg hem från akuten. Då var allt som bortblåst och han var på bra humör igen.


Rosatorsdag

Nu är det skärtorsdag! Vet inte riktigt vad innebörden med skärtorsdagen är och det känns lite dumt så efter jag skrivit klart detta inlägg får jag gå in på google och söka fram information.
Det händer inget speciellt idag i alla fall. Simon är ledig imorgon, skönt. Blir att ta fram stora piskan då för nu ska hallspegel och tavlor upp på väggarna!
Härligt med lite lediga dagar tillsammans, och på lördag är det ett år sen som vi förlovade oss och 5 år sen som vi träffades. Tiden går fort. Mycket har hunnit hända på den här tiden. Härligt.


Överaskning för 30 åring

Nu är jag trött. Känner att all sömn jag missat i helgen vill tas igen, och helst nu med en gång. Helgen har varit fullspäckad av aktiviteter, som vanligt känns det som nu för tiden. Fredagen har jag för mig vart hyfsat lugn men lördagen vart det att gå upp tidigt. Då kom Malin och Erika och hämtade mig och så tog vi sikte mot Degerfors. Skulle sy upp en klänning där och sen åkte vi vidare till Marieberg och spenderade några timmar där. Efter det vart det mat på Rosalis i Örebro och skjutsa hem Malin. Ingen rast och ingen ro efter det för sen vart det att åka hem och byta om och slå in en present för att hinna tillbaka in till Örebro igen. Den här kvällen var det planerat att överraska min vän Lina som har fyllt 30 år. Överaskningen startade på Kinamuren där det vart mat och dryck. Forsatte sedan mot O'learys för att sedan avslutas på Harrys. Det var mycket trevligt i alla fall och jag tror att Lina också hade ganska så kul.

Söndagen var kommen och jag gick upp med barnen klockan tjugo i nio så Simon fick dra sig lite extra i sängen denna morgon. Frukost och mysförmiddag vart det och sedan lagade jag till spagetti och köttfärsås innan det var dax för stt besöka granngården för en fika. Med granngården pratar jag om Annika, Martin och deras tre guldgossar. Efter fika där tog vi sikte mot Hällabrottet där det i snön vart grillning och Simons bror Jonas och Erika. Som sagt, full fart hela helgen men riktigt trevlig var den. Tack för den här helgen alla ni!