Sista inlägget...

... för i år.

Snart, väldigt snart, är det nytt år och nya möjligheter. Jag hoppas att ni alla får fira in året på ett riktigt bra sätt!
Nyårsafton går också lite i matens tecken känns det som. Här ska jag laga till chili- och vitlöksräkor till förrätt, kycklingtjosan i ugn till huvudrätt och vit chokladmousse med hallongelé till dessert. Till huvudrätten tar våra gäster med sig potatisgratäng och sedan har de med sig snacks till den senare delen av kvällen/natten. Tror det kommer bli bra.

Nu ska jag klippa min son så att han entrar det nya året med en något kortare frisyr.

Gott nytt år på er!!


God jul!

Smyger in lite snabbt och önskar alla en god jul medan julskinkan griljeras i ugnen. På något sätt är det ganska så mysigt att ha lite småsaker att pyssla med dagen före dopparedagen. Idag har jag och Liam tillsammans slagit in de sista julklapparna (hoppas han inte avslöjar något för de andra. Lägger stort ansvar på en treåring nu) och nu på kvällen griljerar vi julskinkan. Imorgon ska vi först göra baconinlindade dadlar och sen ska vi iväg och mata en kompis höns, kaniner, sköldpaddor, katter och fiskar som vi har ansvar över just nu. Sen blir det iväg till pappa och fira julen med ett brak. Hoppas ni alla har en underbar morgondag att se fram emot!

GOD JUL!!!


Äntligen!

Förra veckan jobbades det på här hemma för fullt tills torsdagen kom och alla hantverkare lös med sin frånvaro. Kvar hade dom lämnat en utelampa som inte går att släcka, en stor reva på vardagsrumsmattan och en yxa på golvet, underbart tillgänglig för en treåring. Vi försökte få tag på dom men det var omöjligt för chefen hade semester torsdag och fredag. Nu när helgen är över och måndagen har kommit och även hanterkarna med den. Nu har det gått undan igen och hall och kök har nu fått ett snyggt golv. Om man ska tro på vad dom säger så ska dom till och med komma och kakla i badrummet idag. Härligt!

Nu inväntar jag och Liam på att pappa ska komma med lite mat åt oss då vi idag inte har något spis. Tur man har honom.

Äntligen snö också!!


Det här med åsikter

Den här helgen har varit fullt upp av en massa roliga saker och nu är det söndag och en ny vecka väntar med en massa nya roliga saker som kommer att hända.
Någonting som har börjat intressera mig en hel del är vad folk har för åsikter om saker och ting som dom faktiskt inte alls vet något om. Även om det handlar om oss så blir jag inte sur eller något utan mest förundrad över vad människor tänker om saker och ting. Sen är jag självklart också nyfiken på Varför folk anser att dom måste tänka något om saker man inte vet något om. Vad ligger bakom det hela? Är det avundsjuka, nyfikenhet eller vad ligger egentligen bakom? Mycket intressant anser jag. När går det över från att man undrar över hur saker och ting ligger till till att man har åsikter om hur man tror att saker och ting ligger till? Finns det över huvud taget ett hopp över där för vissa människor eller hoppar man över till den andra delen på en gång och hoppas att man absolut har rätt? Dom som ligger där och guppar, kan dom ta till sig om någon säger att dom faktiskt har fel eller är det bäst att vara tyst i det fallet och bara hålla med dom? Väldigt intressant tycker jag och om det är någon som har några åsikter kring detta får ni gärna dela med er. Varför är folk så nyfikna, envisa, dumdristiga i sådana här fall? Vilka människor kan ta att det faktiskt inte är deras sak eller ta det som att det blir mer till en fråga än ett påstående?

Ett exempel som jag tycker är oerhört spännande (helt ärligt faktiskt) är när folk som inte vet någonting alls har åsikter kring vår ekonomi. Det är ett oerhört spännande kapitel då folk bara tänker på att vi har bostadsrätt, två barn, jag är mammaledig och S har jobb. Sen där någonstans så räcker det för foll och redan där börjar folk spekulera i vad vi kan och inte kan ha råd med. Vi är inte heller dom som går ut med allt som sker kring vår ekonomi så därför tycker jag att det är extra roligt att höra vad folk tror om saker och ting, och jag vill inte ens rätta dom. Saker och ting som kan spela in utanför den ramen men som ingen tar upp i en diskussion är:
 • Hur mycket tjänar S? Det är ju ett ganska så stort spann vad man kan tjäna på det jobbet han har.
 • Hur mycket pengar får jag in som mammaledig?
 • Vad är mina planer efter mammaledigheten?
 • Jobbar S över något?
 • Får S någon julbonus eller andra förmåner för att ha det jobb han har som kan inverka på vår ekonomi?
 • Hur mycket betalar vi för att bo där vi bor?
 • Hur mycket räkningar i övrigt har vi?
 • Fick vi någon ekonomisk ersättning med tanke på de oväntade renoveringarna som behövdes i bostaden?
 • Har vi kunnat värdera upp lägenheten och lägga om lånen?
 • Har vi sålt något som vi fått pengar för?
 • Har vi vunnit några pengar någon gång?
 • Har vi fått pengar från något annat håll?
 • Har vi några pengar sparade sen tidigare?
Ja, det finns massor av fler frågor som vi kan säga spelar in men vi kan ju börja där någonstans. Om man tänker på att alla frågor har ett svar, och väldigt olika svar så kan man sen komma fram till att spannet på vad vi har för in- och utgifter varje månad verkligen inte går att räkna ut för en utomstående och därför är det väldigt konstigt hur folk kan ha åsikter kring det, men fortfarande väldigt intressant. Det är härligt när folk har åsikter kring något som folk i vår närhet med insikt inte har åsikter om alls. Det är härligt, intressant och dumdristigt av dom. Men har man inget bättre att prata om det så go for it! Skriv gärna ett brev och berätta om era åsikter efteråt. Rolig kvällsunderhållning.

Renovering

Nu pågår renoveringen för fullt här hemma, hur skönt som helst. Håller verkligen tummar och tår för att allt kommer hinna bli klart innan jul, men vi vet ju hur hantverkare och att hålla tider kan vara. Men vi har i alla fall fått gipsskivor på väggarna i badrummet och nu isolerar dom golvet i hallen, så det pågår i alla fall.

Jag skrev ju om Liam om hur han inte vill äta min mat för några dagar sen. Igår höll nästan hoppet på att tändas för att sedan raseras på en sekund.
Jag hade gjort en sorts köttfärsgratäng som jag ställde fram på bordet.
-WOOOW, utbrister Liam. Det där tycker inte jag om.
Skitunge!