Fira Valborg som en halvkoala

Valborg. Ja, vad säger man? Valborg. Vad är meningen med Valborg egentligen? Mer än det "vanliga" supandet och förfrysandet av diverse kroppsdelar framför en liten sketen brasa som är mer eller mindre en besvikelse varje år. Idag vet jag faktiskt inte vad som sker. Blir nog lugnt. Försökte mig på att gå till jobbet idag, men jag blev yr och fick en väldans massa svimattacker så att det blev hemgång efter drygt 2 timmars lidande. Väl hemma drack jag lite vatten, fick i mig ett par mackor och sov ut ordentligt. Nu känner jag mig lite mer som en människa, men inte fullt ut. Kanske halvkoala, vem vet hur en sådan egentligen känner? De ser ut att ha det ganska så skönt i alla fall...

Igår beställde jag och Simon hem en massa barnkläder och en och en annan nappflaska från dunderbutiken.se. Det mesta av det vi beställde var av märket Lundmyr, ett märke som jag älskar. Tycker att de har jättefina kläder, och eftersom det ändå är vårat första barn så får man lägga ner lite mer pengar på vissa klädesplagg än vad man kanske inte vanligen hade gjort. Men vi var duktiga och valde kläderna i en massa olika storlekar, allt mellan 60-80 bara för att den ska ha något att växa i. Hellre det än att han/hon redan vuxit ur kläderna efter en vecka. Får se hur lång tid det tar för leverans o.s.v. Man vill ju bara ha kläderna här och nu. Efter att vi beställt klart kläderna så var vi inne på blocket och kikade lite på barnvagnar. Hittade 2-3 stycken som var väldigt intressanta så att vi skickade lite förfrågningar om de, sen får vi se vart vi hamnar.
Fick reda på att en släkting till Simon hade en spjälsäng hemma som han kunde skänka oss. Det tackar man ju inte nej till. Känns bra att få en sak mindre att lägga pengarna på. Citrongul skulle den tydligen vara. Det blir nog bra det där. Är färgen hemsk så är det bara att måla om, blir i alla fall billigare än att köpa ny spjälsäng.

Nu inväntar jag att min syster och hennes kompisar ska landa med bussen här i Baronhills. Hon behövde tydligen låna ett midjeskärp av mig till en teater (hon går estet/teater på gymnasiet). Självklart ställer man upp på sin syster, jag kan i alla fall inte ha skärpet längre så vad är det att sakna?
Ha en trevlig Valborg nu alla... Här kommer en liten bild på ett plagg från dunderbutiken.se. Självklart av märket Lundmyr ;)Gravidtips! Anmäl dig till Libero.se. Här hittar du en massa bra tips att tänka på när du är gravid och fram till att barnet är 2 år. Här kan du även gå in på Föräldrasnack och prata med andra människor, kanske de finns i din närhet? Gå in på "Ankomstgrupp" och sen den du hör till, som t.ex. jag som hör till "Ankomstgrupp 2008-08". Där kan jag tala med alla som ska ha barn i augusti 2008. Man kan få tips, råd eller bara få tala ut om vad som helst. Sen när barnet väl kommer så är det aldrig fel med de gratisprylarna du får från Libero. Har även hört att du ska få en stor rabatt på blöjor då också, men det är inget som jag själv kan bekräfta eller tagit reda på mer information om. En sida helt klart värd att ta en titt på!

En fullt rörlig liten Lill-Gris

Idag är man hemmasittandes. Var till jobbet igår, men kände att kroppen inte riktigt klarade av en till dag utan vila. Så idag är det vila som gäller, jag ska ju ändå jobba en månad till innan jag blir ledig så att det är ingen bra idé att slita ut sig redan nu. Det värsta är när man är hemma och ser all röran som är i lägenheten och inser att det bästa vore att städa, men samtidigt så känner man att börjar jag kämpa kämpar på med städningen här hemma så får inte kroppen vila i alla fall. En ond cirkel det där.
I helgen har det bara varit lugnt, så det är egentligen konstigt att jag inte känner mig mer utvilad än vad jag är. Men det som har tagit en del på krafterna är att Lill-Grisen har hållt igång hela helgen. Sparkarna blir bara hårdare och hårdare, och allt mer ofta. Har skett så ofta att Simon har fått tillfälle att för första gången få känna av några av sparkarna. Verkade som han tyckte att det var riktigt kul för sen har han tagit mig lite mer på magen mot vad han brukar, och lite kel på magen är aldrig fel när skinnet bara känns spänt. Men att Lill-Grisen håller igång mer nu är inte bara negativt. Är hur mysigt som helst att, som nu, sitta vid datorn och känna hur den rör sig där inne och sparkar mig lite i sidan. Få känna att den faktiskt finns där, en fullt rörlig och levande bebis. Känns inte riktigt som om livet blir helt fulländat om man aldrig skulle få vara med om de mirakel som faktiskt sker i en gravid kvinnas mage. Att få känna hur ett barn som inte sett världen än röra sig som en liten fisk, eller idag, en stod gädda. Även om man själv kanske aldrig får uppleva att vara gravid så tror jag att man skulle gå miste om mycket om man gick genom livet och aldrig fick känna på en gravid kvinnas mage. Kanske är det bara jag som har ett hormonflöde av sköna känslor just nu och att det är därför jag säger det, men det här hormonflödet är viktigt, i alla fall i skrivandets stund, och det är allt som räknas.


Det gör ont att vara gravid

Dagarna går så otroligt fort, och man bara växer och växer. Det känns både roligt att dagarna går så fort, men samtidigt lite ledsamt. Det är hur kul som helst att dagarna går fort när man tänker på att varje dag som går är en dag närmare att få se Lill-Grisen. Det sorgliga är tanken på att varje dag som går är en dag mindre att vara gravid. Det är inte det att jag kommer sakna huvudvärken och allt det jobbiga, mer att man kommer sakna att ligga och mysa i soffan med handen på magen där Lill-Grisen ligger och rör sig. Bara att känna det lilla livet som växer där inne är hur underbart och mysigt som helst, även om det inte alltid är så skönt. Den här senaste veckan har det inte alls varit skönt. Han/henne har valt att flytta sig framåt vilket gör att vissa rörelser känns som om hela magen går sönder. Sen när den lagt sig så långt fram så gör det att jag genast får mycket svårare att ta på mig skorna och sådana saker, Simon har t.om. fått börja med att hjälpa mig varje gång han är i närheten och jag ska ta på mig skorna, det går inte alls. Varför har aldrig något berättat att det ska göra så ont? Alla andra verkar tycka att det enbart är mysigt att vara gravid och att det inte alls känns när den ligger där inne och rör sig, men ärligt talat så är det verkligen inte hur härligt som helst då det känns som om den ska sparka sönder magen på mig!..


Att magen växer i den takten den gjort har gjort att jag har fått bytit ut mina arbetskläder ganska så ofta. Det är lite så att min chef kommer börja säga, "Vilken storlek är det nu du ska ha?" när hon ser mig, men hon verkar enbart tycka att det är roligt så att det känns bra. En tjej jag jobbade med slutade för en månad sen för att hon ska ha ett barn i maj. Tänkte ta den smarta, snabba vägen och börja använda hennes tröja som hon hade när hon slutade, så att jag skulle slippa byta så ofta. Har haft den i ca en vecka, igår fick jag nya kläder igen... Det är nu man känner av flodhästsyndromet, när jag som är i vecka 21 inte kan ha en tröja som en tjej som var i månad 8 kunde ha. Är det jag som är stor eller var det hon som var liten? Jag tycker inte att jag har gått upp såå mycket, så att jag håller på det senare alternativet.


Den här veckan har jag också fått massor av problem med eksem. Tror jag har någon form av allergi, men jag orkar inte hålla på att strula och ödsla tid på att kolla upp vad det kan vara och prata med en läkare om det. Har tänkt igenom allt jag ätit, men kan inte komma fram att det skulle kunna vara något i matväg, kanske det är något medel på jobbet jag använder, eller så kan det vara att jag har blivit lite parfymallergiker. Funderar på att testa oparfymerat tvättmedel både på jobbet och hemma (det är ändå slut) och hoppas på att det ger resultat. Som det är nu så svider det som om jag skulle ha blivit solbränd, och benen och armarna är knallröda, hyn känns stel. Sen kan man ju fundera på hur bra det är att jobba på sjukhus när man är gravid och mycket känsligare mot alla sjukdomar m.m. men det är en annan femma. Orkar inte söka läkare igen, känns som om jag har varit på läkarbesök allt för ofta senaste tiden pga huvudvärken. Sist jag var iväg fick jag en remiss till sjukgymnasten också, så att idag ringde jag och bokade tid, 12 maj bär det av dit.


Någon som läst om matforskningen förresten? Någon mer än jag som är oerhört skeptisk? (känns som om jag är skeptisk mot allt numera) Den ska tydligen gå ut på att om du äter mycket under graviditeten så blir det en kille, äter du lite så blir det en tjej. Tänk om man äter normalt och sen så när könet redan blivit "bestämt" helt plötsligt börjar hetsäta, vad blir det då? En cykel kanske...

Flintastek och jordgubbsvin

Äntligen helg igen. Dagarna går så otroligt fort ibland. Tycker nyss att det var måndag, men redan lördag och en sovmorgon förbi. Det är så jag räknar veckorna nu mera, i sovmorgnar. Blir lätt så när energin sipprar ur kroppen pga graviditeten och då är sovmorgnarna väldigt uppskattat. Men det är bara en månad kvar, nio sovmorgnar bort innan jag eventuellt kommer vara ledig och vila upp mig inför timmar av barnafödande.
Huvudvärken sitter fortfarande i, plågar mig dag ut och dag in. Har nu varit iväg till läkaren och gjort lite tester igen. Var ju frågan om jag skulle få remiss till neurologen, men nu har de kommit fram till att eftersom jag är gravid så är det inte så jättebra ändå. Ska jag dit så ska jag röntgas och få i mig en massa preparat som inte är så bra för barnet, och det känns inte riktigt som om man vill riskera något då. Så jag får stå ut ett tag till. Vi ska vänta och se om det blir bättre, sämre eller likadant.

Igår var det fredag. Var en rätt så mysig fredag ändå, lugn men ändå lite lagom händelserik för en gångs skull. En kompis till Simon kom hit, och även, lite oväntat, en kompis till mig. Var riktigt trevligt. De drack några öl och lite vin, jag drack alkoholfritt mousserande jordgubbsvin och så grillade vi flintastek. Var riktigt gott. Första flintasteken för i år, var hur gott som helst. Sen så spelade vi nintendo wii, mario kart. Var riktigt trevligt. Roligt att få göra någonting, och glömma bort sin roll som HORMONSTINN (ja ja andreas) flodhäst och bara ha en trevlig kväll.
Idag blir det troligtvis den nya bion med Jack Black, och innan det blir det kanske lite indisk mat, var länge sen.

Nej, nu blir det att byta om och åka hem till pappa och ta en fika. Ni får ha en fortsatt trevlig helg!


Gravidtips! Måste säga det mousserande jordgubbsvinet från systembolaget (Mousserande Jordgubbsvin Alkoholfri (nr 1918)). Smakade mycket jordgubbar och funkar helt bra som substitut för alkoholen. Priset låg på runt 35:-

En hormonstint ragata, stor som en flodhäst

Jag är ingen glad och snäll liten flicka just nu, jag är en hormonstint ragata och bryr mig inte alls om det. Nån mer hormonstint ragata där ute som känner igen sig? Glömde jag säga att jag är en hormonstint ragata, stor som en flodhäst (eller så det känns), har ont och går som en gammal sur tant men grinar åt Barnmorskorna på SVT som en liten flicka? Nej, då har vi fått det bekräftat. Jag tänkte att när jag ändå sitter här så är det lika bra att avslöja de dåliga sidorna som inte så många vill berätta om från deras graviditet. Men jag är det, jag är en hormonstint ragata, stor som en flodhäst och känslig som en baby.

Idag har den här ragatan varit på Bara Vara och fikat med en kompis. Var mycket trevligt. Är alltid lika kul för mig och Lill-Grisen att få komma utanför dörren och göra någonting annat för en liten stund. Sen är det aldrig fel att träffa trevliga människor som man kan skratta tillsammans med, ett bra paket, ett bra paket med vänskap den där Andreas!.. Sen efter fikat som bestod av fruktsallad med glass och en Coca-Cola så var vi ute och gick en liten stund på stan. Var när man skulle dra igen dragkedjan på tröjan som man märkte att det är dags att köpa en långärmad mammatröja, för det är inte många millimeter kvar innan den här tröjan är för liten. Ack, den som är så skööön.... Ser hur ytterligare en femhunring får vingar och flyger iväg..

På tal om pengar... dax att skicka iväg ytterligare 2.000:- till sambons konto för en cykel som ska införskaffas imorgon... Och huvudvärken, ja, den fortsätter...

En söt liten kista i barnstorlek

Stora rubriker över hela Sverige "Engla är funnen!". Mördad, som inte kändes speciellt förvånande men hugger ändå i hjärtat. Stackars föräldrar! Man tror aldrig att man kommer få begrava sina egna barn, det är i alla fall inte någon tanke som finns i mitt huvud nu när jag går runt och bär på ett nytt liv i min mage. I mina tankar är det en självklarhet att Lill-Grisen kommer att överleva mig. Hos mig är det en självklarhet att jag ska bli den där jobbiga mamman som aboslut måste bo hemma hos Lill-Grisen istället för att flyttas till ålderdomshem, inte alls att jag ska få arrangera en begravning med en liten söt kista i barnstorlek. Hörde något om att man ska sätta ett ljus i fönstret kl 21 ikväll för Engla. Eftersom det hela började som ett sms som man skulle skicka runt, som ett kedjesms, så fick jag den där kusliga känslan av att det mest är tomt prat för att folk ska synas och verka bry sig. Men jag ska se bortom det här och tänka på den vackra tanken som det egentligen är, så för Englas mammas skull ska jag absolut sätta ut det där ljuset i fönstret. Ge en vacker tanke åt ett vackert barn.

Skrev den här dikten när en annan ängel lämnade vår jord men tänkte att den ändå kan passa in en dag som denna.

"Första gången jag såg dig, dina händer var så små.
Du var det vackraste jag sett ,och jag älska dina tår.
Trodde aldrig att jag någonsin skulle kunna känna så här,
Inte känslan för en som fick plats i min ena hand, känslan kär.
Underbara, mjuka hy.
Vackra, bruna ögon.
Önskade bara att du kunde finnas kvar lite längre.
I min famn.
I min hand.
I min värld."
(Engla, källa Aftonbladet.se)
Imorgon är det dax för att träffa läkaren och ev remiss till neurologen. Önska mig lycka till!


Gravidtips! Frossa i reor! Jag vet hur många av er tänker när ni smyger er in på lågprismagasinet och ser de där små söta bodysarna för 15:-/st. Något om kvalitet och priset kan jag tänka mig, eller har jag helt fel? Men jag har pratat med flera spädbarnsföräldrar som säger att något av det bästa man kan göra är att shoppa loss bland lågprisbodysarna. De är billiga, håller färgen när man tvättar de och det känns bättre när din lilla baby växer ur ett 15:- plagg än ett 150:- plagg.

Pinsamma teknik från gårdagens idag

Tapetklister och Ingen vill veta var du köpt din tröja. Kan tänka mig vad mina barn kommer tänka om mig när jag sitter där och drömmer mig bort till bättre tider då den stora plattskärmen gör intåg, och facebook inte är en bok med ansikten utan en internetsida som Alla har. Den sidan som gör rubriker i tidningarna pga att människor blir beroende och sitter och surfar på nätet. Tänk när du sitter där brevid dina barn och säger; "Jag kommer ihåg på min tid då den stora sommarplågan hette Dunka mig gul och blå. Blev ramaskrierier och vissa radiokanaler vägrade spela den". Barnen kommer tänka på dig som den gamla grå figuren som inte alls hört den senaste musiken och att de faktiskt lever på den tiden då musiken i radion är som en skräckfilm för 2000-talets början. Det hemska av alla tankar är egentligen att vi kommer bli precis lika pinsamma som våra egna föräldrar inför våra barn. Det spelar nog ingen roll vad man gör, man kommer att hamna i det där landet av pinsamhet då det är en barnlek att skjutsa barnen till skolan med mjukisbyxor och det oborstade håret i en hemsk orange toffs, helt normalt. När jag var i den åldern då Dr Bombays plåga Calcutta spelades överallt så tyckte min pappa och min morbror att det skulle vara hur kul som helst att dansa bugg i köket till låten. Vi barn tyckte inte att det var "hur kul som helst". Vi sjönk genom våra köksstolar och hoppades innerligt att vi skulle vara adopterade eller råka blivit förväxlade på BB. Någon mer än jag som kommer ihåg den där känslan?
Tänk er dagens teknik, den kommer vara något som människor samlar på och skrattar åt hur omodernt det är. Vi skrattar när vi ser de första klumpiga mobiltelefonerna, eller så skrattar vi åt tanken att det faktiskt funnits en tid, för inte allt för länge sedan, då radion var mittpunkten för familjens musikintresse, då Beatles var som störst. Med tanke på hur fort dagens teknik går så är det inte omöjligt att den tidslinjen som vi har till "radiotidens inneår" är lika med fem år imorgon. Frågan är om det egentligen inte går lite för fort? Kommer vi hinna ha nytta och lära oss av allt som människan känner för att åstadkomma?

Med tanke på att jag är gravid så kanske det är lika bra att ta upp en modern sak som den gravida kvinnan förmodligen kommer möta inom en snar framtid på de flesta kvinnokliniker. Idag när vi åker iväg och gör ett ultraljud och får hem den där gråskaliga bilden så tycker vi att det är hur häftigt och underbart som helst att kunna se sitt barn, ändå så klart. Men tänk då på om du kunde komma iväg till ett ställe i stockholm där de gör ultraljud med hjälp av 3d. Du kan se minsta detalj och fatiskt se att det är en liten människa som än så länge ser ut som en rymdvarelse där inne. Det första som slår mig när jag tänker på den här "fantastiska" uppfinnigen är inte "Gud vad häftigt att man kan se allt det där. Tänk om jag fick tillgång till den där maskinen. Tänk att se sitt barn så detaljerat. Jag skulle älska varje sekund". Nej, egentligen så är min första tanke, "behöver vi verkligen det där?". Jag låter kanske lite gammalmodig nu, trots mina ynka 23 år. Visst älskar jag och beundrar jag allt nytt som kommer, men till en gräns. Det jag, som kommande mamma åt ett barn som jag faktiskt inte vill veta könet på, är tanken mer fasansfull. Det måste vara svårt att "gömma undan" könet för föräldrarna när bilden ändå är så klar. Kommer effekten inte bli mer "Ser den ut att bli söt? Ser den frisk ut? Ser det inte ut som om den har lite inslag av autism? Ser jag verkligen tio fingrar?". Kommer det istället inte bli så att det blir en maskin som väcker mer tankar och oroligheter som egentligen inte behövs? Jag vet faktiskt inte, jag kan bara tro och tänka hur jag själv skulle reagera om jag fick möta en sådan apparat. Om jag fick stå öga mot öga med framtiden. Jag tror inte att jag skulle njuta av varje sekund, jag tror att jag skulle få dåndimpen. Jag tror att människor inte behöver veta allt. Jag vet att jag inte behöver det, behöver du det?

(Bilden på huvudet funkar alldeles utmärkt utan 3d)Gravidtips! Ta inte åt dig av alla goda tips som vi överöses av. Läs igenom allt, men ta det med en nypa salt. Tänk att du kan äta allt, men inte jämt. Undik att äta för mycket av det som inte är bra, men inte till den grad att det kan bli en börda så fort du ska stoppa något i magen. Om ditt barn ser ut som en överkörd groda när den kommer ut så betyder det inte att du ätit något knasigt eller gjort något dumt, det betyder att ditt barn ser ut som en slemmig groda men kommer om en snar framtid vara det finaste du sett.

Nyttigheter för fröken Gravid

Ännu en fredag har börjat. Underbara helg. Underbara dag mot sovmorgon.
Har idag ögnat igenom ännu en gravidtidning (samtidigt som jag biter mig i läppen för att jag var så dum som inte köpte gravidbibeln när den var ute i handeln). Något som man kan läsa i många av gravidtidningarna är något som nästan är lika underbart för själen som sovmorgon, Chokladbollar är bra för gravida kvinnor att äta. Här har man gått genom livet och försökt att hålla sig undan från de där fettbomberna, som självklart inte har fungerat det minsta, medans "allt jag behöva göra" var att bli gravid och vipps så är de som en underbar aura för själen. Tänk vilka vändningar livet har att erbjuda. Underbara liv. Underbara fredag.

Ikväll får jag se vad som sker. Kanske jag kommer ut och få skaka mina lurviga på ett dansgolv tillsammans med en vän, men det beror på när hon hinner landa i Örebro från Sthlm. Får se, får se. Känner ett stort sug av att använda mina kalasfina skor jag köpte in här om dagen. Endast 800 papp för ett par veckors lycka och inombordlig värme. Kan det bli bättre? Sen så hittade jag en nice väska för enbart två hundralappar, så nu är jag redo att ta på mig allt det fina och med kulan i vädret intåga mot örebros nattliv, om det nu vill sig så.

Dags att knapra lite Pringles och dricka lite onyttig Coca-Cola. Säg till om ni hör att den någonsin kommer vara bra för gravida, för då ska jag försöka få nästa lilla gris att stanna i magen ett par veckor längre *ler*. Nyttig Coca-Cola och chokladbollar, någon som kan komma på någon finare mening?


Gravidtips! Köpte hem ett par fina tröjor från Pippilotta (du hittar länken till sidan här brevid!). Tog längre tid än de tre dagar att få hem men det var det värt. Jätteskönt material och tröjorna har bra storlekar som stämmer överens med "normala affärstorlekarna" vi är vana vid.Neurolog och sura drinkar

Nu har det gått några dagar sen senast. Detta har två förklaringar...
1) Min blogg har strulat och inte velat släppa in mig.
2) Mitt gratisinternet hemma hade sagt upp sig, så nu är jag en betalande människa som alla ni andra vanliga dödliga svenskar, lite bättre dock *ler*

Har varit iväg och fått skallen genomsökt i alla fall. Fick inte reda på så jättemycket, men jag fick några receptbelagda tabletter som jag skulle äta i en vecka. De skulle hjälpa mot huvudvärken och vara hur beroendeframkallande som helst. Skulle ta de två gånger om dagen med 2 alvedon till, och sen en extra alvedon emellan den tiden. Kan säga att det inte kändes allt för bra att stoppa hela kroppen full med 7 smärtlindrande tabletter varje dag, speciellt inte när de inte fungerade heller. Det enda jag kände av tabletterna var att jag kände mig yr och salongsberusad (stackars patienter på jobbet som trodde jag var full efter att ha vimlat runt som en annan tok mellan avdelningarna) och att jag blev väääldigt illamående av de. Men nu har jag äntligen klarat av min vecka och slutat ta de där tabletterna, så på lördag blir det läkaren och ev remiss till neurologen. Känns lite smålarvigt, men ändå bra att få det genomsökt ordentligt eftersom de inte riktigt tror att det är vanlig graviditetshuvudvärk. Får hålla tummarna att de hittar något...

Veckorna är aldrig så roliga att beskriva eftersom det inte händer inte så mycket mer än jobb, men förra helgen så var det rätt så kul. Träffade en kompis som bor på Gotland som jag sedan gick ut med tillsammans med ett gäng andra människor, varav en britt. Fick öva mig på min knaggliga engelska, men jag tror han förstod mig rätt bra.. Sen var det extra kul att få träffa lite människor som man inte sett sen man gick ut högstadiet. Har hänt en del i allas liv, så det fanns en del att prata om.
Kvällens plus och minus
Plus för mig)
Trevliga människor att snacka med om allt och inget.
Plus för lill-grisen) En full gotlänning som viskade hemligheter hela kvällen i form av raggningstips och annat som en alkoholpåverkad människa kan tycka vara värt att berätta om.
Minus) Björnstugans alkoholfria drinkar som enbart smakar sur lime, som de kallar för "jordgubbssmak". Blääh