Vattenskada

Nu har det hänt lite saker så jag kommer tyvärr vara lite dålig med att uppdatera bloggen ändå, men ni kanske kommer att förstå.

När vi köpte den här bostadsrätten så var det en vattenskada i golvbrunnen i badrummet på bottenvåningen. Vi köpte bostaden i februari och skulle få tillträde den 1:a augusti så att tills dess skulle badrummet vara ordnat.
Två veckor innan vi skulle flytta in fick vi komma till bostaden och mäta lite. Då såg vi att badrummet fortfarande inte var fixat! Hon sa att det förhoppningsvis skulle vara fixat till vi flyttade in och vi hoppades på det eftersom det var sagt så och att det står så i kontraktet. När vi sedan fick tillträde till lägenheten så var badrummet fortfarande inte fixat! Det har nu gått minst ett halvår och hon sa något om något försäkringsstrul eller något, vi vet inte riktigt vad problemet är egentligen. Hon sa att dom skulle komma och fixa badrummet sen och hon kommer stå för alla kostnader. Ok då, vi har ju ändå ett till badrum tänkte vi.

Nu har dom äntligen satt igång men det visade sig snart att det krypit ut och in till vardagsrummet men att det förhoppningsvis stannat under trappen. Dom borrade upp hål över hela vardagsrummet för att tre dagar senare mäta. Skulle det vara hög procent på fukten i hålen sen så finns det hög risk att det även krypit ut i kök och hall. Nu har dom varit här och mätt och det visade sig vara 100% så att nu har dom borrat i köket också. Detta betyder att dom kommer få riva ut hela bottenvåningen och vi kommer enbart har övervåningen att leva på. Men eftersom vi förmodligen kommer stå utan kök ett tag så vet vi inte hur det kommer bli.

Ja så nu står vi här och stampar och inte riktigt vet vad den närmaste framtiden har att erbjuda och vilken ersättning vi kan kräva för allt detta. Det hade ju varit lugnt om det bara var jag och Simon (eller ja, lugnare i alla fall) men nu har vi två små barn och två innekatter också. Någon som vet något alls om vad man kan kräva i den sitsen som vi är?

Just nu så svär man mest över säljaren i alla fall. J*vla skitkärring som inte ordnat allt detta innan vi flyttade in.

Måndagslistan...  • Våran lägenhet är så underbar att bo i som vi trodde. Det känns verkligen mer som ett hus än en lägenhet också vilket bara är positivt.
  • Nemo är feberfri!
  • Vi har snälla familjemedlemmar som hjälpt oss mycket med flytten osv.
  • Katterna verkar trivas bättre i den nya bostaden än den gamla.
  • Allt känns verkligen toppen just nu!

Min bebis har blivit en stor kille

Hej hej! Nu är jag tillbaka igen. Sen jag skrev sist har det verkligen varit fullt upp. Vi hållt på och tapetserat och målat om i köket och vi ville bli klara till Liam fyllde 3 år så att vi har haft fullt upp varje kväll. När man har två små barn så får man ju tyvärr bara tid över då de sover och då blir det inte många timmar per kväll, men tillslut så blev det klart och det vart mycket bättre än vad vi trodde att det skulle bli. Bra att det går åt det hållet i alla fall.
Förutom att vi har hållt på i köket så har Nemo varit sjuk. Förmodligen någon 3 dagars feber eller något. Förra veckan hade han runt 39,6 grader i temp i några dagar och sen så vart han rödflammig över hela kroppen. Efter att febern väl släppt så blev han tokhes och nu börjar hesheten släppa men han är väldigt förkyld istället. Allt på en gång, stackaren.
Nu när jag är inne på Nemos hälsa så måste jag fråga om någon där ute varit med om det när barnen är runt 5 månader (har läst om dom som är runt 8 månader men tänkte om det är samma sak när dom är yngre än så). Nemo har fått som ryckningar eller vad man ska säga i huvudet. Han knycker med huvudet mot ena axeln och sen upp igen. Igår kväll höll han på ganska så länge med det. Ska till bvc idag och då tänkte jag att jag kunde fråga om det men tänkte ändå om någon här har någon erfarenhet av det.

För att fortsätta om vad som mer har hänt så har Liam fyllt 3 år. Det var bra skillnad på denna födelsedag och förra årets. Vi har både ett nytt boende så att vi nu kan få plats med alla hemma i vardagsrummet (behövde inte ens använda köket förutom när man skulle ta fikat) och sen så har Liam blivit större om beter sig på ett helt annat sätt. I flera dagar gick han och väntade och längtade till sin födelsedag för då skulle han få öppna presenter, det är väll det som alla barn älskar mest av allt? Han förstod mer nu om vad födelsedag är för något än vad han gjort tidigare vilket är väldigt roligt och spännande att se. Han har blivit så otroligt stor den senste tiden och man kan föra konversationer med honom på ett helt annat sätt. Min lilla bebis har blivit en stor kille nu.
Ni kanske förstår att med födelsedagskalas så kommer det lite bak, och med bak med två barn så tar det tid. Men jag lyckades i alla fall göra havrekakor, chokladbollar, vaniljbullar och två tårtor som Liam bestämde att det skulle vara godis på så jag känner mig nöjd. Hade Nemo varit frisk hade jag kanske hunnit gjort något mer ändå men det räckte gott och väl ändå.

Nu ska jag börja plocka lite här hemma och så ska jag försöka vara lite bättre på att skriva. Vi hade ju tänkt att vi skulle fixa hallen i veckan men imorgon så kommer några och ska fixa vårat badrum (en vattenskada i duschen som fanns innan vi köpte lägenheten så den gamla ägaren står för det skönt nog). Det blir alltså inget badrum fixat den här veckan så att jag får nog lite mer tid till övers för bloggandet då, hoppas vi. Men jag lovar inget.

Flyttat

Nu har jag äntligen internet och lite tid att sitta här, men bara en kortis. Sen sist så har det ju hänt en hel del. Har flyttat in till vårat nya ställe och vi alla stormtrivs! Har suttit flera kvällar på altanen under infravärmen och bara njutit, helt underbart är det. Bilder kommer senare för vi har inte kommit i ordning än och sen har vi redan börjat med lite renovering av kök, kommer nog bli snyggt när det blir klart. Men när man renoverar själv och har två små barn så tar det lite mer tid att göra allt än vad det annars skulle ta, men vi får ta en dag i taget.

Sen har Liam skolats in på dagis och idag är första dagen som han är där utan mig och Nemo. Tror det kommer bli toppen, han verkar trivas. Får se hur det har gått idag när jag hämtar honom sen men jag tror inte det är några problem.

Sen mitt i all röra så har jag hunnit med att tattuera klart armen också! Så nu ömmar den, men det är snyggt och ska man vara fin får man lida pin.

Nu orkar inte Nemo med att ligga ner längre så jag får ta upp honom. Hoppas ni alla har det lika fint som vi!