Påskpyssel

Idag har jag och Liam påskpysslat lite. Det får rykten om att det snart är påsk. Det blev att måla lite snygga plastägg som vi ska hänga i lite påskris. Det blir nog finfint när det blir klart. Fisen engagerade sig till tusen i målandet och det slutade med ett lite halvdystert ägg men ändå så fint eftersom det är min prins som har målat det.

Idag har tanken också slagit mig. Bara fyra månader kvar. Helt otroligt. Vad tiden går fort. Nyss var det ju ett helt år kvar men nu är det ynka fyra månader!?!

Nu ska vi försöka ta oss ut på gården en stund. Ett annat rykte som går är att det ska bli snö i helgen så jag vill njuta av snöfri backe en liten stund idag. Om mina söner bara vill ta på sig kläder nån gång.


Bebisvila

Idag är det tisdag igen. Tisdag betyder dagis och även att man oftast kan få lite saker gjorda här hemma, men inte idag. Idag ligger jag i soffan med en bebis sovandes på mig. Han vägrar ligga ensam i sängen så det var bara att ta upp honom. Men kan inte klaga för mycket eftersom det är riktigt mysigt också. Tänk om man inte hade barn, då hade man gått miste om dessa underbara stunder. Kärlek.


Flink vs Ranelid

Trots att Melodifestivalen är över pågår fortfarande diskussionen från alla håll. Det komiska är att inte alla låtar blir jämförda utan enbart Torsten Flinks och Ranelids låt. Vilken var egentligen bäst? Eller kanske man kan fråga vilken som egentligen var sämst? Trots att så många säger att dom inte längre tittar på Melodifestivalen så pågår det hetska diskussioner landet runt. Nästa sak som är ganska så komiskt är låten som vann. Jag tror aldrig att jag har hört så mycket positiva kommentarer om vinnarbidraget någonsin. Härligt att Sverige för en gångs skull är hyfsat överens. Då får vi väll se vilken plats hon hamnar på Eurovision då. Eller vi får läsa om det. För titta det gör väll ingen?


Grillhelg

Den här helgen har verkligen bestått av grillning. Man vill ju grilla så mycket som möjligt nu när vädret tillåtit. I fredags grillade jag och Simon ensamma, i lördags kom Annika, Martin och deras tre bustroll och grillade med oss och igår kom Jonas och Erika och gjorde oss den äran. Igår vart det också en sväng till pappa som har fyllt år. Det bjöds inte på grillat men tårta och bullar åkte ner i magen. Fullt upp hela helgen med andra ord.
Nu sitter jag och väntar på att Lina ska dyka upp med en vagn som hon lånat och i eftermiddag blir det Öppna förskolan. Liam sitter och hoppar och väntar här. Inte ens barnkanalen kan distrahera just nu.

Snart bara fyra månader kvar till en rolig händelse i livet. Men först sommar. Längtar efter värmen just nu!


Vår vår härliga vår

Jag vet att alla tjatar om det men oj vilket härligt väder det har varit idag! Mestadelen av dagen har spenderats ute med barnen. Blev också en fika på Annikas och deras framsida. Så skönt nu när man kan sitta ute och fika! Sen när Simon kom hem så vart det årets första grillning och det var lika gott som jag kom ihåg det. Imorgon fortsätter grillkalaset för så kommer Annika med sambo och barn och ska grilla hos oss. Ska bli trevligt. Snart läsning för Liam som fått varit uppe mycket längre än vad han brukar få.

Trevlig helg på er! Bjuder på lite vårbilder på barnen.


Påta i trädgården

Man känner i kroppen att man har använt den idag. Efter att ha hämtar Liam från dagis kom Lina och Elis och hälsade på. Vi påtade i trädgården hela eftermiddagen. Riktigt härligt men oj va jobbigt det blir efter ett tag. Runt kl 18 tackade dom för aig och fick hemåt. Jättesnällt och roligt att hon ville komma och hjälpa till att gräva lite. Blev dock inte klara så på tisdag ska vi fortsätta tänkte vi. Hoppas det blir lika fint väder då som den här dagen har bjudit på.

Efter allt påtande i trädgården blev det en långpromenad med Erika. Riktigt skönt det med. Trevligt med sällskap på promenaden också.

Nu ska jag snart lägga mig i sängen och låta kroppen vila. Snart helg damer och herrar. Snart helg.


Bra dag

Ligger nu halft däckad i soffan efter en lång kvällspromenad med Annika och sedan en kopp te med Simon. Härlig kväll. Dagen var bra den med för då vart det Öppna förskolan. Där träffade jag Lina och hennes son så efter det blev det en underbar tisdagsfika på vårt favoritcafé. Ibland är livet ganska så trevligt.


Illaluktande floder

Den här helgen blev inte riktigt vad vi tänkt oss. Hade fixat barnvakt från snällaste Lina och skulle iväg och fira Simons kompis som fyller 30 men nej. Nemo valde att få tänder med följande diaréer och feber och sen blev även Simon krasslig. Så nu sitter vi tillbakalutade i soffan och dricker Cola och tittar på Gladiatorerna. Om 30 min ska Liam sova så vi får se om jag drar mig så långt att jag tar ett glas vin sen. Vi får se.

Något som Nemo också börjat med är att han spyr floder så fort som han får ett års vällingen. Blev att åka och handla välling för 8 månaders igen och då går det bra. Skönt att man bara behöver byta välling så blir det bra igen men jobbigt att våra sängkläder, min sköna jumpsuit och en massa andra kläder låg i träffpunkten för de forsande floderna. Bara att tvätta, tvätta och tvätta den här helgen. Har man inget roligare för sig så... Suck.


Fika

Idag har jag och Nemo varit på Öppna förskolan där vi träffade Lina och hennes lille bebis. Efter det gick vi iväg och tog vårt efterlängtade tisdagsfika vilket varje gång består av en räkmacka och en Cuba cola. Nam nam. Skillnaden denna gången mot alla andra gånger var att bägge våra söner sov. Det var riktigt skönt att bara kunna sitta och prata utan att tänka på om någon kommer dra i duken eller käka på ljuset. Härligt. Efteråt blev det en promenad runt city och sedan iväg för att hänta Liam på dagis. Där träffade vi på vår Annika som hämtade hennes barn och sen blev det hem till henne för en kaffe och pratstund.
Fullt upp alltså. Sen har även jag och Simon haft en fullspäckad kväll vilket slutade i ett par nyinköpta skor. Får ta kort och visa upp en annan dag.

Nu ska vi se om jag kan sova lite. God natt!


Firande firande

Nu är helgen förbi igen. Oj oj oj vad tiden går fort! Det har varit en fullbelagd helg. I fredags var Liam på kalas och igår hade vi kalas hos oss då vi firade Simons och Nemos födelsedag. Nemo fyller egentligen inte förrän den 15:e men vi kände att det var bättre att slå ihop det när de fyller så tätt inpå varandra.
Igår var det alltså full fart här hemma. Båda våra familjer var med och Simons farbror och fru kom också på besök. Jättetrevligt. Superfina presenter fick dom båda också. Tack tack! Idag har det bara varit att slappa då vi inte kunnat suttit ner och bara ta det lugnt på länge. Ibland behöver man verkligen ladda batterierna. Eller ja, när jag har suttit i soffan och försökt ta det lugnt har jag samtidigt uppdaterat min iphone, vilket jag har skjutit på allt för länge. Och ja, det gick ju sådär. Det tog många timmar innan jag fick rätt på allt, eller jag hoppas att jag fick rätt på allt.

Nu ropar en gnällig bebis och en sällskapssjuk treåring efter mig. Bäst att lämna skriveriet för den här gången.


30 år och 1 år

Oj nu är den här veckan redan förbi. Vad fort tiden går! Den här veckan har det inte hänt så jättemycket. Nemo har varit till bvc och fått ett godkänt och sen har Liam varit hemma från dagis för det går magsjuka där och vill inte alls att han ska bli sjuk den här veckan.
Igår var Liam iväg på ett efterlängtat barnkalas. Platsen var spindelmannenrummet på Lek och Buslandet och maten var hamburgare. När Liam kom hem hade han ett stort leende på läpparna och berättade om alla roliga sakerna han gjort. Gullunge.
Idag är det fortsatt firande. Idag ska vi ha lite släktfirande för att fira att Simon har fyllt 30 år och att Nemo snart fyller 1 år. Tänka sig att ett år redan har gått. Man förstår inte vad folk menar om att "ta vara på tiden med bebisen för den går fort förbi" förrän man själv är där. Sjukt fort har det gått och otroligt stor har han blivit. Han får inte plats i ena handen längre. Han är stor. Väldigt stor. Men han är fortfarande vår lilla bebis. Vår underbara lilla Nemo.


30 åring

Nu har min gubbe fyllt gubbe. Var en del vänner och bekanta här för att fira hans entré in i vuxenvärlden. Tack alla för att ni kom och förgyllde hans dag!
Till helgen blir det firande igen, fast med släkten. Bara att börja återhämta sig efter helgen för att ta tag i kommande helg.

Ikväll började Desperat housewifes. Känner att det är nog lite skönt ändå att det är sista säsongen nu. Serien börjar gjort sitt.

Nej nu är det nanna kudden snart som gäller. God natt!


Smörgåstårta

Imorgon är det födelsedagsfirande för Simon med hans vänner så nu på kvällen har vi gjort lite smörgåstårtor. Hoppas det blir gott. Även en vegetarisk försökte vi oss på så vi får se imorgon hur god den blir.
Nu ska jag lägga mig ner och samla lite energi inför morgondagen. God natt!