Nostaligi...

Underbar dag idag. Trevligt väder och en liten charmbulle som sover istället för att envisas med att ligga i mammas knä när hon äter.
Var iväg idag till bvc med Liam. Han gjorde läkarundersökning och mättes och vägdes. Han hade gått upp en hel massa i vikt. Har fört in hans vikt i bilddagboken nu... Han var riktit snäll under hela läkarundersökningen. Försökte även att sova genom halva men det är lite svårt att titta honom i ögonen då, ha ha.

I vanliga fall så är Liam vaken ganska så många timmar i sträck nu, vilket är skönt eftersom han då kan sova lite längre på nätterna. Här om natten sov han från 23.00 till 05.30, och det är riktigt mycket för en enmånads spädis! Varken jag eller Simon klagade i alla fall. Var riktigt skönt att få sova lång tid i sträck.

Idag kommer även gräddbullen Emilie förbi och hälsar på oss. Ska bli trevligt. Hon har varit förkyld och eftersom det smittar så bra över till små barn så har jag inte träffat henne sen 25 augusti, en hel månad sen dess ju! *känner hur jag börjar hyperventilera av emiliesubstans*

Igår var jag, Liam och lillasyster Emma ute på stan och shoppade lite. Var mycket trevligt. Var tvungen att köpa lite kläder eftersom jag gått ner för mycket i vikt för att använda mina senaste inköp och gått ner för lite för att använda mina vanliga kläder. För dom vanliga kläderna är det nog mer mjölktuttarna som är för stora än magen, men de går väll kanske ner när jag slutat amma.

Letade även efter kläder som jag kan ha på mig när jag ska ut på krogen. Jag och Emma ska ut nästa helg. Ska bli riktigt kul. Då vet jag en som kommer att bli riktigt full (och det är inte Emma *ler*). Förmodligen blir det Satin, men vi får se. Emma har ju nyligen fyllt 18 år och har inte varit ute på krogen i Sverige än så det är första gången för henne. Vet inte riktigt vart det är kul att gå som 18-åring idag. När jag var 18 år så var det K5 som hägrade, för att sedan gå över till Klaras. Det var tider det. Tequilarose och Xider kaktus/lime var det som dracks mycket då. Tequilarose drack man för att det var gott och smakade jordgubbsmilkshake, och cidern var inte för att det var den som var godast utan mer att det var den enda som man visste om.
På förfesterna var det en del tequila som dracks. Gick alltid ner en eller två eller tretton (! japps) stycken innan det var dax att dra ut på krogen. Förfesterna är ju egentligen dom som är roligast också, men när man kom ut till krogen så var det samtidigt då man kunde spana in dom snygga killarna och dansa fula danser på dansgolvet. Underbart.
I denna nostalgihärva så tänkte jag att jag lägger upp en massa olika bilder från olika förfester och även från krogen. Gamla nostalgiska bilder. (dom sitter inte riktigt i tidsordning)

 Förfest. 4/10 2002. Jag och Mysan.

  Förfest. Princess fyller 18 år och vi hävde i oss 13 tequila var på 50 min.

 Förfest. 19/3 2004. Jag och Princess.

 Förfest. 17/9 2004. Jag och Sandy häver i oss drinkar.

 Nyår 2006. Linn och Mia är hos mig och partar i sina finaste blåsor.

 Jag och Sofie på Klaras.

 Linn, jag och Joel på Klaras.

 Karro, Linn, jag och Felix på Klaras. Felix fyller 18 år!

 Malins pöjk, Malin och jag på Frimis.


Hej baby, hej baby, hej.

Äntligen kan man sitta ner i 2 sekunder och försöka sig på att få ner några ord här innan Liam vaknar och vill ha min uppmärksamhet igen. Vad har hänt sen sist jag satt här och delgav mig av min vardag? Jo, i söndags så var det första familjeutflykten. Simon, jag, Liam och Älva drog ut till skogen och plockade kantareller. Är riktigt skönt att lunka runt i skogen faktiskt. Är frisk luft, tyst och så får man röra på sig på ett roligare sätt än att traska runt i betongdjungeln. Det enda som var ett minus var alla dessa mygg som envisades att bita en i huvudet. Som tur var så fick inte Liam ett enda bett, men en annan kliade sig bra länge.

Idag for vi iväg och tog kort till "Hej baby!". Förutom att vi fick kämpa med att lill-grisen skulle hålla sig vaken och hålla ögonen öppna så gick det ganska så bra. Men ursch vad envis lille killen var! Man fick lyfta på honom, göra en massa ljud, blåsa på honom och försöka med allt för att han skulle hålla ögonen öppna i 2 sekunder. Lagom till det var dax att ta kortet så hade han ju till 90% stängt ögonen igen och då var det bara att börja om från början igen. Som man kan tänka sig så var det självkart att han kunde hålla ögonen öppna så snart som fotograferingen var över. Men men, nu har vi fått vårat kort. Jag såg ut som en flodhäst, men Liam vart i alla fall söt :) Så om ett par veckor är det bara att hålla ögonen öppna. Då blir vi lokalkändisar på "Hej baby!" ;)

Han bara växer och växer...

Kan inte tiden gå lite långsammare? Man hinner knappt få på honom bodyn innan han börjar skolan ju. Det är så det känns i alla fall. Liam har nu blivit 3 veckor gammal. Han har vuxit ett par centimeter på längden och gått upp några hundra gram. Men han är underbar. Är så härligt att bara få vara hemma om dagarna och få vara mamma. Man skulle kunna sitta och titta på honom hela dagarna. Tyvärr blir man ganska så hungrig utav det men det är ju en småsak, ha ha.

Nu slutar Simon på jobbet. När han kommer hem ska jag ta en kisspromenad med Älva och sen ska vi iväg till Game och köpa ett spel. Skönt att komma utanför dörren lite. Har ju inte direkt varit väder för så mycket idag. Var iväg till barnmorskan förut idag, det enda som vi har gjort. Där så fick Liam vägas och mätas. Han hade växt en hel massa, men tyvärr så skrev hon inte ner det i den gröna boken så jag kan inte återge det här. Ska ringa till henne imorgon och fråga för nu ska vi inte dit förrän om 2 veckor och då är det läkarundersökning som gäller.

Har tagit lite kort på knodden idag. Tänkte att jag sätter in några här så att ni kan få se några av hans grimaser som han lyckades med för en timme sen. Han är så otroligt söt när han ler. Påminner mig om en gullig kommentar som sambon sa när Liam bara var några dagar gammal: "Det är så konstigt. Man blir så glad när han ler.... och då kan han inte ens le än!"              

(fler bilder på trollungen hittar ni på bellasoderek.bilddagboken.se)

En vaken knodd

Idag har min lilla knodd verkligen varit vaken hela dagen. Han somnade en halvtimme runt kl 12.00 och då fick jag tillfälle att äta, och nu så somnade han för ca 5 min sen och har nu fått på mig lite kläder. Är mysigt när han är vaken och vill vara hos mamma, men samtidigt så har man ju lite saker som man själv skulle behöva få gjort. Hör redan nu hur han ligger och vrider och vänder på sig i vaggan och kommer nog vakna vilken sekund som helst. Det är en liten omställning att vara hemma ensam med Liam och inte ha någon annan hos mig som kan hålla honom och så när jag behöver gå på toa eller äta. Trösten är att Simon just nu är pappaledig på fredagar så att imorgon så är han hemma med mig, och idag så är det bara en kvart kvar på hans arbetsdag. Sen ska vi en snabbis till Systemet, sen till Hällabrottet och hämta upp lite filmer och sedan iväg för en fika hos någon av mina föräldrar. När det är klart är det dax att åka till Maxi och shoppa mat som man ska laga till kvällen.

Nej nu är det slutkskrivet för mig idag. Lill-grisen har vaknat.


Bland bad och bebisdoft

Nu har min lille knodd blivit stor. Han har lagt till 2 veckor och 1 dag på åldern, 70 gram på vikten och 1 cm på längden. Trots att han blivit lite äldre och visare (*ler*) så är han fortfarande samma mysiga lilla lugna kille och han luktar fortfarande hur gott som helst av sin bebisdoft. Just nu ligger lillkillen och sover och gör sina grimaser, man undrar ju vad man kan drömma om i den åldern. Han har ju inte varit med om så mycket. Det mesta han har varit med om har innefattat äta, sova och byta blöja och undrar vilket av det som är roligast att drömma om.
Idag ska han få vara med om sitt andra bad också. Första badet var en blandning av skrik och tystnad. Fick han ha nappen i munnen så var han ganska så nöjd, men innan det så var vattnet inte så roligt att vistas i. Men man förstår ju honom med. Massor av vatten som är blött och i stora mängder, det kan vara lite av en skräckupplevelse för en liten knodd som bara har sin mamma och pappa att förlita sig på.

Nu börjar lillkillen röra på sig i vaggan och göra sina små grymtande ljud (som han gör istället för att skrika som normala små barn). Detta är ett tecken till mamma att hon måste snart gå fram och ta upp sin missnöjda son. Blir lite amma och "Christine" som nu började på teven. Ganska så mysigt ändå.