Inte min vecka, inte min vecka alls

97 dagar kvar. Eller en evighet kanske man kan säga. Är så som det känns, men det känns samtidigt väldigt bra när man ser att dagarna tickar neråt på mätaren på familjeliv. Har lite av en hatkärlek till den där mätaren, ha ha.


Idag är det bara tisdag men jag måste ändå säga att den här veckan inte är min vecka. Igår så hade jag planerat in att jag skulle få en nostalgitrip och spela ice climber och super mario 3 på ett gammalt nintendo 8-bitars. Det gick inget vidare. Det gick inte alls med andra ord. Först så blev jag tvungen att söka efter kanalen, vilket gjorde att alla tevekanaler mellan 1 och 8 bytte plats och hade ett eget liv. Sedan så ville spelet ändå inte hoppa igång, utan ville bara visa en grå ruta över hela skärmen.
Sen så hade jag tänkt att laga mat tills sambon kom hem från jobbet. Hade planerat in en kebabgryta och ris. Kebabgrytan både luktade och såg god ut, tills jag fick den "braiga" ideén att hälla i finkrossade tomater med chilismak. Det både luktade och såg ut som något som kan komma ut efter en lördag fylld av alkohol. Sen kom Simon hem. Han fixade till kebabgrytan till en någorlunda gryta, och efter att ha tryckt på spelet två gånger så hoppade det så fint igång. Sedan fick han även nöjet att lägga alla kanaler till rätta, själv kommer jag aldrig mer peta på teven så länge det inte står en siffra på knappen.


Idag så gjorde jag som alla uttråkade gravida gör, får otroligt dåliga ideér. Jag kom på den "fantastiska" idén att färga håret svart på mig själv, kan väll inte vara så svårt? Bytte tröja, och tog av mig byxorna och ställde mig framför handfatet i badrummet för att se bra. På med handskar och börja gno. Det fungerade ganska så bra, tills 3/4 av flaskan var tömd och jag tittade ner på golvet som jag självklart glömt att skydda. Svarta fläckar överallt. Sen har jag långt hår som jag självklart har viftat glatt med under tiden som jag färgade, vilket gjorde att även väggen, ett par vita byxor och en jeanskjol fick stryka med. Genast släppte jag håret, gick ut i köket och letade i städskåpet efter en flaska med rengöringsmedel. Sedan var det bara att börja skrubba. När jag väl var klar och tittade ner på mina fötter och ben så insåg jag att även de var nedstänkta av färg och självklart hade jag klivit i färgen innan jag gick ut i köket, så spår fanns det några stycken hela vägen till skåpet. Ner på golvet och skrubba igen (vet ni hur jobbigt det är gör gravida att krypa runt på ett golv och gno!?!) och sedan hoppa i badet och tvätta fötterna innan någon mer olycka sker. När jag sedan tittade mig i spegeln hade såklart det svarta håret färgat hela halsen och ja.. jag såg förj*vlig ut rent ut sagt. Böjde mig fram över handfatet för att ta lite vatten och tvätta av mig, välte såklart färgburken med den kvarvarande färgen som självklart hamnade på golvet. Så, ner och skrubba.. igen! Och resultatet av håret.. ja.. jag vet att anledningen varför jag inte har färgat håret på mig själv tidigare inte hade med lathet att göra i alla fall...


Nästa år får jag...

Tankarna flödar. Ett år kvar tills jag får fira mors dag, känns lite konstigt. Nästa mors dag har jag ett litet knyt kringkrypandes här hemma, gud vad mysigt. Den här mors dag har inte varit lika mysig. Har suttit ensam hemma hela dagen och kikat på teven och varit inne på familjeliv. Simon har varit, och befinner sig fortfarande, hos sin mamma i Hällabrottet. Själv så har jag ingen mamma är värd att fira. Vi två kommer inte så bra överens eller har någon större kontakt med varandra. Är inget som jag känner som tråkigt heller. Jag och mamma har aldrig kommit överens, så att inte ha någon vidare kontakt med henne är inget jag saknar eftersom det aldrig är något som jag direkt har haft.

Igår kikade jag på Perellis fiasko. Eller ja, hela showen var ett enda stort fiasko. Det enda som jag plussar är Björn Gustavssons sätt att ge ut poängen på för Sveriges räkning. Känns så underbart att Sverige lät en oseriös människa sticka ut bland alla superseriösa människor i denna lektävling som det faktiskt är. Ett litet plus måste jag faktiskt ge till Piraterna också. Någon mer än jag som tror att det kommer vara sommarkrogens plåga 2008? Ser fortfarande dansen och melodin framför mig, fantastiskt.

Idag har jag annars bara haft ont i ryggen mest hela dagen för att jag har en alldeles för hård säng som jag sover i. Men magen och Lill-Grisen mår bara fint. H*n ligger där inne och sparkar och gottar sig. Är riktigt kul nu när man kan se på magen hur foten sparkar innifrån. Hur mysigt som helst.


image19
(Bakifrån. Lille knytet som ligger där inne och vinkar.)





The Pricks ikväll

Yeeey.. Ikväll blir jag inte hemmasittandes, och jag ORKAR faktiskt gå ut. Vad underbart det känns när man inte jobbar och man märker att man kommer klara av att hålla sig vaken längre än 11 en fredagskväll! Underbart. Så ikväll blir det Satin och kika på när The Pricks spelar. Inte varje dag man ser dom. De är ett svenskt punkband från Kumla. Simon känner ett par av dom, är väll mest därför de är kul att gå. Sen så ska Adde och Jocke dit, så det blir nog kul. Annars hade jag bara suttit hemma ändå, Simon är iväg på jobbmiddag på Harrys så att det är en tom lägenhet som möter min blick just nu.

image17

Idag har jag varit ute på stan med lillasyster och mamma. Kikade lite i affärer och efteråt så köpte vi varsin sub på subway och fikade hemma hos mig. Var trevligt. Är supergoda mackor också. Tog en med grillad kyckling, vattnas lite i munnen bara genom att tänka på den just nu, ha ha. Mat, en riktig gravidlast som ska njutas till fullo, ha ha. Shoppingen vart inte så stor. Blev lite havandeskapsolja från hälsoaffären, Niferex och Folsyra från apoteket och (lite roligare kanske) ett par gröna shorts från HM. Fick det jag behövde i alla fall, så jag är nöjd.

Nu har mitt nya "tidsfördrivssug" blivit Familjeliv. Är en mycket trevlig sida och är lätt att hitta andra gravida i sin omgivning. Är hur kul som helst. Det som är bra med den sidan är att det inte bara är för gravida, utan för alla, men inriktningen är helt klart familjen (vilket namnet borde avslöja *ler*). Där kan man sitta många timmar då man sitter hemma och glor istället för att arbeta. Superkul.


Gravidtips! Familjeliv (länk finnes till höger)

10 kilo +

Nu är jag tillbaka igen med lite uppdatering. Har varit mycket dålig på det den senaste tiden, men det har varit en del att göra, så nu har jag något att berätta om också. Perfekt.
Först kan jag berätta om mitt besök hos barnmorskan för en vecka sedan. Fick väga mig, mäta magen (27 cm) och ge lite blod igen. Är alltid kul att se vad vågen hamnar på eftersom jag själv inte äger någon. Fick då fram att de fyra sista veckorna fram till vägning hade jag gått upp 6 kilo! 1 ½ kilo i veckan med andra ord. Och det känns i kroppen, tro mig! Annars såg allt annat bra ut. Barnets hjärtljud låg på 150 så det var ju bara fint med den lille med.

Sen har jag och Simon varit iväg på två stycken möten med föräldragruppen. Det var kul att träffa andra som är gravida och som ska ha barn nu i sommar och informationen man får från barnmorskan var riktigt bra. Sen är det aldrig fel med den lilla fikapausen man får i mitten. Utöver det så vet jag inte vad jag ska säga. Känns inte direkt som att man får någon kontakt med de andra mammorna, hade varit kul att få riktigt bra kontakt med nån av dom, men men. Förra gången fick vi se en film om födseln, men den var lite av en besvikelse. Man fick inte direkt någon information om bedövningar, lustgas eller om något egentligen. Det enda som sades var hur föräldrarna kände under förlossningen, och det är ju inget som vi kommer ha så mycket nytta av eftersom alla tycker och känner olika.

Den här veckan har annars varit trevlig. Igår så var min sista arbetsdag och min födelsedag, så den var rätt så händelserik. Nu känns det bara konstigt att inte gå till jobbet, men det är nog något man hinner vänja sig vid. Sen om tre månader så kommer ju bjessen och då har jag fullt upp så då lär jag inte ägna en enda tanke åt jobb.
När jag sedan kom hem så städade jag och Simon lite och sen så kom pappa och hans fru förbi och åt tårta och hade med sig lite presenter. Hade bara önskat mig bebissaker och det jag fick var perfekt. Fick en bärsele från Babyproffsen och en brun body och ett par matchande strumpor. Jättefina. Idag kommer mamma och syskonen med mormor och hennes man. Blir ännu mer tårta och firande. Firandet började ju egentligen redan i tisdags då Simon bjöd mig på grekisk mat, så jag känner mig lite bortskämd nu. Men ibland får man bli det med.






Sjukgymnasten

Idag har varit en riktig skön dag. Eftersom jag är ledig idag så har jag haft lyxen att få sovmorgon enda till kl 8 idag. Är lite mer sömn än att gå upp sin vanliga tid, 5.30. Gick upp och åt lite frukost och sen for jag iväg till sjukgymnasten. Kändes bra där borta faktiskt. Fick en bra sjukgymnast som visade mig ett bra bälte som jag ska beställa som ska hjälpa mig mot mina höftproblem. Kan vara bra att använda när jag ska gå, t.ex. ta promenader med hunden, eller när jag vet om att jag kommer att stå mycket. Det dåliga är att det tar drygt 10 dagar innan jag får hem "bältet" så att jag hinner sluta jobbet innan dess, men det gör inte så mycket. Kommer nog få användning av det ändå.

Nu har jag äntligen bestämt mig. Blir inte jobb för mig maj ut, utan den 21 maj så är det tack och adjö för mig. Känns hur bra som helst. Får så otroligt ont i kroppen av arbetet och eftersom jag vet att jag klarar mig ekonomiskt så känns det bara dumt att köra slut på kroppen för ett par få tusenlappar i kassan. Så nu är det nedräkning pågår. Känns lite som en stor tygnd lämnat mina axlar efter att jag bestämt mig för det. Inte för att jag inte tycker om mitt arbete, jag trivs jättebra fakitskt, utan det handlar mer om huvudvärken och höftproblemen som jag nu kommer få chans att vila ut istället för att arbeta mig igenom.

Nu ska jag fixa lite här hemma och gå iväg och byta om. Är första gången som jag och Simon ska till föräldragruppen idag. Ska bli kul. Få träffa några andra gravida par och se vad det är för andra stollar som bor här omkring. Var ju inte allt för länge sen som vi flyttade hit så vi har inte riktigt fått koll på läget än, men det ska bli roligt. Får komma med en uppdatering nån annan dag om föräldragruppen var något att ha. Pest eller kolera, dax att ta reda på.


Gravidtips! Dunderbutiken.se. Har själv fått hem en massa barnkläder därifrån nu, några av mitt absoluta favoritmärke, Lundmyr. Tog drygt en vecka innan de hamnade i brevlådan, och handlar du för över 1.000:- (vilket är lätt hänt på denna sida!) så får du gratis frakt. Sidan har många olika märken, som t.ex.  Alfons & Milla, Lundmyr, Small Paul och Lipfish. Här hittar du även, utöver kläder, t.ex. biltillbehör, leksaker och inredning. Länk finner du här åt höger. Helt klart värt ett besök!

En helg i Ullareds tecken

Ännu en måndag över. Känns lite som om man börjat räkna ner dagarna nu. Känns i kropp och själ för varje dag man jobbar, och det är inte alltid till det positiva måste påpekas. Som nu känns det som om hela höften hoppat ur led, men det är ett senare problem. Ska till sjukgymnasten den 12:e maj, inte så långt kvar. Fick reda på idag att jag fick ledigt den dagen med, skönt. Är föräldragruppen på kvällen, så det känns skönt om man får vara hemma lite och vila ut också.

I helgen så var jag, sambon och lillasyster på arton år iväg till Ullared. Var riktigt bra. De hade väldigt mycket fina mammakläder och babysaker, så det blev shoppat för sammanlagt 7000:- för mig och sambon. Men det känns bra ändå. Har köpt alla mammakläder som jag kommer behöva över sommaren. Det jag gladdes mest åt i klädväg var nog mina mammaleggnings som jag länge letat efter, och där fanns dom. Som en sol i folkmassan lös de upp. Ner i kundvagnen gled de, nästan av sig själv, ett par vita och ett par svarta leggings, och de var hur fina som helst. I sommar ska de pryda mina ben, förmodligen tillsammans med hängslejeanskjolen. Blir nog hur fint som helst. Sen magen som kommer stå mitt ut i vädret, perfekt.
Bland babysakerna fick vi med oss en massa kläder, spjälsängsmadrass, täcke, kudde, bäddset, amningskudde, babygym och en hel massa andra saker. Känns hur bra som helst att få det klart. Nu är det bara barnvagn. filmkamera och skötbord som saknas. Hittade en riktigt fin barnvagn på blocket idag för 2000:-. Har skickat in ett mejl om den, så vi får se.

Igår skruvade vi ihop spjälsängen. Simons föräldrar har skänkt den. Den var riktigt fin, en brun sådan. Hade en gul på gång, men kändes som om vi lika gärna kunde ta den här när Simons föräldrar visade den. Anledningen varför vi redan har skruvat ihop den är 1) för att vi vill veta om den skulle få plats i sovrummet eller om vi kommer behöva möblera om, vilket visade sig att vi inte behöver,  2) för att vi nu kunde lägga i alla lösa babysaker som madrass m.m. som ändå står och tar plats i sängen istället. Det känns lite spännande nu. Känns lite som om det är mer på allvar. Är en riktigt mysig känsla att ligga och titta på sängen och veta att om några månader kommer en bebis ligga i den, våran bebis.


Gravidtips! Jag vore knäpp om jag inte sa det här efter den här helgen, helt klart Ullared! Det finns verkligen allt du kan tänka dig där. Allt som du glömt av att du skulle behöva köpa in finns där, för ett väldigt lågt pris. Som ett superfint spjälsängsskydd för 120:-. Priserna är helt överenskomliga. Efter en dag där har du allt du kan tänka dig, och du kommer billigt undan. Finns allt från bröstpump till badbalja för den lille knodden. Har du möjligheten så tveka inte att åka dit. Även ett plus att du kan få med dig en och en annan trevlig sak till dig själv också ;)