Ny bild på Nemo

Kom att tänka på att det var länge sen som jag la upp någon bild på Nemo så jag tänkte att jag kunde dela med mig av ett kort som togs när det var fotografering på Öppna förskolan. Visserligen har den en månad på nacken men han ser i stort sätt likadan ut idag så den får duga.


Budgivning pågår

Nu måste jag vara lite tråkig och skriva om lägenheten igen, men det är ju en stor del av vårat liv nu när den inte är klar.
Imorgon kommer det komma hit lite hantverkare och börja med badrummet. Sååå skönt! Äntligen känns det som om det händer något igen nu när allt har stått helt stilla ett tag. Nu håller vi bara tummarna för att allt är klart till jul. Dom har sagt att dom ska vara det, men man vet ju aldrig.

Just nu följer vi också budgivningen på en bostadsrätt här i området som är precis likadan som våran. Det är spännande att se vad dom landar på för pris eftersom vår lägenhet sen kommer vara fräschare än den lägenheten som dom budar om nu. Vi kommer sen också ha ett kaklat badrum och det var det inte i den andra lägenheten. Det enda som var bättre med den andra är att deras kök var lite lite finare men vi ska ju ändå byta ut vårat sen så... Dom ligger i alla fall på 390.000:- i budgivningen sist vi kollade och vi gav 230.000:- för våran så att vår lägenhet känns som ett klipp just nu!

Idag har också Jessica varit här. Tack för henne! Vet inte hur jag hade klarat mig utan henne så det känns toppen att det finns så bra människor i den här världen. Det jämnar ut sig mot alla onda.


Jag vill klämma och känna

Jul, jul, strålande jul. Dax för jul, julklappar, julkort, julgardiner och all eventuell stress som kan komma där till. Känner ni igen er? I år måste jag dock säga att jag inte känner igen mig speciellt mycket. Julklapparna är redan införskaffade och inslagna och med tanke på att vi nu ska få renovering på bottenplan så lär inte julgardinerna komma upp förrän veckan innan jul så stress känner jag inte alls. Men hur är det med julkorten?

Idag lever vi i internets underbara värld. Internet är fantastiskt till mångt och mycket men tyvärr måste jag säga att jag tycker det är ganska så trist när en del människor gått över till att bara "skicka vykort" elektroniskt och undviker att skriva på sitt namn och sin julhälsning på ett gammalt vanligt vykort och sätter på ett gammalt hederligt frimärke. Kan förstå att det är skönt att bara skicka iväg elektroniskt men hur roligt är det egentligen att få om man tänker på ett gammalt hederligt vykort i brevlådan som du kan klämma och känna lite på? Någonstans försvinner charmen när man inte kan sätta upp vykortet på kylskåpet och sedan lägga ner det i en låda när julen väl är över. Någonstans försvinner charmen för mig.

Nu ska jag ordna lite mat åt min underbara familj och sen ska jag sjunka långt ner i soffan med en kopp te, eller är det för tidigt för glögg?

Finsmakaren

Jag har nu fått tillbaka min lust att laga mat så här testas det nya och goda maträtter. Har varit inne på Kenyanska grytor, indiskt och en massa annat gott. Min son Liam petar mest i maten oavsett vad som serveras. Nån storätare är han verkligen inte känd för att vara.
Här om dagen var vi lite sjuka och jag tänkte att jag gör det enkelt. Delade en kycklingfilé och kokade det tillsammans med potatis och en buljongtärning. Mosade sedan allt och hade i lite smör och mjölk. Väldigt enkelt med andra ord. Ingen Kenyansk gryta här inte. Liam åt tre portioner och säger sedan ljudligt:
- Mmmm... Vad gott! Vad duktig du är mamma!
Kanske bäst att lägga bort receptboken och göra makaroner och korv hädan efter. Första gången min son, finsmakaren, säger att min mat är god. Jag kapitulerar!