De tekniska prylarna

Efter att ha försökt ta en leendes bild på Nemo (som så fort han ser kameran genast blir allvarlig) så uppskattar jag verkligen digitalkameran. Det måste vara en av de bästa uppfinningarna. Tänk vad mycket bilder jag har raderat i mina dagar. Tänk om man skulle framkalla ALLA dessa bilder! Oj oj, det hade inte varit roligt att varken se eller spara. Det skulle ta hur mycket plats som helst. Fast visst, hade man inte haft digitalkameran så hade man nog inte tagit så många bilder heller. Men nu finns kameran här och jag är mer än nöjd!

Någon annan fantastisk uppfinning som inte funnits i hela mitt liv är mobilkameran. Kommer ihåg när man gick på högstadiet och hade sin gamla Nokia som man kunde köra Snake på och vara coolast i gänget. Sen kunde man också gå ut på internet och leta efter melodier som man sedan fick skriva in i sin mobiltelefon så man kunde få det som ringsignal. Idag tar det bara några få klick och sen är det klart, en ny låt och en ny signal har du att stoltsera med. Inte allt för mycket krångel.

På tal om dator så har ju även den biten ändrats en hel massa. Det ser inte alls ut som det gjorde när vi fick hem de första datorerna till Fylstagatan. Nej nej. På den tiden hade man också något som kallades för Datarum, alltså ett rum där man har sin dator ståendes. Idag kallas dom rummen för kontor och du har det bara om du jobbar med något så du behöver stänga om dig ibland. Har inte sett en kotte med ett äkta datarum de senaste åren.
Datorerna var inte några små smidiga paket utan de var stora bumlingar som tog lång tid på sig att starta upp och en del hade även grön text på svart bakgrund. Det var bara platta spel som spelades på dessa och hade man internet var det billigare att gå ut på det efter klockan 18. Skulle man lana så var det inte gjort på ett kick precis. Nej då skulle man släpa med sig sin stora bumling dit ni skulle vara och det var ju inte en sladd man behövde hålla reda på precis. Att det laggade lite var ingen omöjlighet och spelens grafik var inte alls speciellt verklighetstrogen men oj så charmigt! Idag tar du din lilla smidiga dator och pluggar in med bara någon kontakt och så var det klart. En hel värld för hemmasittaren har också öppnat sig. Idag kan du på ett helt annat och smidigt sätt sitta hemma i ditt vardagrum i bara underkläderna och med hörlurar med tillhörande mick på huvudet och sen kan du vara med i spelet genom internet OCH klockan behöver inte vara efter kl 18 för att du inte ska bli ruinerad.

En hel värld av nya prylar har öppnat sig för oss. Undrar vilken värld mina söner kommer leva i om 20 år.

Tack!

Otroligt vackert väder idag som gör att man blir glad glad glad.
Idag har jag jobbat, varit på återträff med föräldragruppen och grillat hos min far. Kan det bli bättre?
Tack pappa för godaste grillat och gottiga ostar! Tack Simon för världens finaste söner som jag fått spendera dagen med! Tack.... eeeh... Gud (säger vi) för det otroligt vackra vädret som gör att jag blir på strålande humör!
Tack tackeli tack tack!

Om sanningen ska fram

Det var någon som berättade för mig att Om sanningen ska fram kommer bli årets sommarplåga. Just i detta ögonblick kände jag mig genast väldigt gammal. När jag var yngre hade man koll på alla dessa sommarplågor och oftast hann man tröttna på dom innan sommaren ens hade börjat. Varför kände jag mig så gammal nu då? Jo, för när personen sa detta så hade jag inte någon som helst aning om vad det var för låt och har inget minne av att jag har hört talas om artisten heller. Så där satt jag som ett fån och försökte gräva resultatlöst i hjärnbalken. Nej, om sanningen ska fram så hade jag aldrig hört talas om varken artisten eller låten. DÅ kände jag mig gammal! Jag är så gammal att jag inte har tid att lyssna på radio längre, om sanningen ska fram. Hemma försöker man hinna med att ta hand om barnen, städa, laga mat, blogga och på tisdagskvällar hoppas jag på att få tid över till att viga mitt liv framför teven då det är bästa tv-dagen. Sitter vi i bilen så blir det aldrig att vi lyssnar på radion heller. Om Liam är med och är vaken blir det en blandning av en massa barnlåtar som ljudar ur högtalarna (mest Astrid Lindgrens). När Liam håller på och försöka somna sätter vi på lite skönare toner från Eliza Doolittle (som också fanns med på Nemos förlossning och som vår barnmorska blev förälskad i i det ögonblicket). Är Liam inte med i bilen så blir det en blandad kompott av allt möjligt som finns på Simons usb-minne. Så att radio är något som var länge sen för mig. Trodde knappt det existerade längre.

Satt nu på morgonen och funderade på låten igen och helt plötsligt så kom det upp toner som bildade musik i mitt huvud och jag hör någon röst babbla "om sanningen ska fram la la la la la la la la" och jag inser att jag har ju hört låten. Men eftersom jag inte kan någonting om vad dom sjunger så misstänker jag att de kanske spelade den när vi var på Harrys då jag fyllde år, vart skulle jag annars ha hört den?

Så om sanningen ska fram så tror jag mig nu veta vad det är för låten MEN jag har fortfarande ingen som helst aning om vem artisten är OCH jag känner mig gammal för att jag i år måste erkänna att jag inte har någon som helst koll på sommarplågor längre. Får tänka tillbaka på de gamla sommarplågorna Hej, hej Monica, Ingen vill veta vart du köpt din tröja och alla de andra och tänka att på den tiden så var jag med i musiksvängarna. På den tiden.

Youtubenostalgi

Tagit en nostalgitripp med Liam genom Youtube till barndomens värld!

- Skogsfamiljerna
- Krambjörnarna
- Bo ko

Och nu sitter han fastklistrad framför Nils Karlsson pyssling. Livet är härligt ibland!

Fredagsmys

Jag är trött och försöker hitta källor för att få inspiration för att veta vad jag ska skriva om men den verkar gömma sig från mig. Har idag hunnit med en tur till Öppna förskolan och sen äta lite mat. Idag bestod lunchen av makaroner och en bur makrill. Mumsigt faktiskt.
Ikväll är faktiskt en av de kvällar då Simon inte kommer jobba. Han jobbade till klockan 23 igår. Själv hade jag hand om en son som kommit in i trotsåldern och en bebis som hade svårt att koppla av och var lagom missnöjd mest hela tiden. Inte konstigt att man är lite trött idag. Men ikväll får jag i alla fall spendera kvällen med Simon. Får se vad vi ska hitta på då.

Eftersom jag har total brist på inspiration just nu (kanske väcks igen om en liten stund) så tänker jag önska er en trevlig helg och lämna er nu!Vill sänka honom med ett lass kebabrullar

Ursch och tvi! Vill spy lite på Gurkan. Gärna lägga en liten spya på hans fula vita morgonrock och så perfekt lagd att spyan rinner ner lite och ger en äclig eftersmak på hans fula, gula tofflor också... eller har han dom kvar förresten? Asch, skit i samma. Ni förstår nog ändå vad jag menar. Jag är übertrött på den där Gurkan Gasi! Har ni sett program som Sveriges värsta bilförare, Robinson, Big brother och några andra program som jag just nu inte kan namnet på så vet ni säkert vem jag talar om. Mediakåt snubbe är vad han är! Nu ska han tydligen gå in och förstöra Fångarna på fortet med sin närvaro också. När tar det slut?

Men trots att jag bara vill sänka honom ute i havet med hjälp av ett lass kebabrullar så måste jag ändå, tyvärr, säga att jag på något sätt, längst in i djupet beundrar honom. Beundrar absolut inte hans personlighet som mest går ut på att rapa, fjärta och irritera MIG (ja, det känns faktiskt som att det är det han är ute efter). Jag beundrar hans sätt att försöka göra sig ett namn. Han ställer upp i alla dessa program för att göra sig till en C-kändis. Han hittar en plats i alla program och han tror att alla människor faktiskt tycker om honom. Beundransvärt! Jag beundrar att trots att jag inte vill göra något annat än att stoppa upp en plugg i rumpan på honom och örfila bort raparna så har han ändå fått mig att sitta här och skriva om honom. Trots att jag inte alls tycker om snubben så får han mig att skriva om honom och fortsätta ge honom lite oförtjänad publicitet. Eller har han förtjänat den nu?

Tänk om jag inte hade haft barn, självrespekt och ett liv, då kanske jag också hade sökt runt till en massa program och försöka göra mig till C-kändis i brist på annat. Kanske som ett litet projekt. Göra mig själv till ett projekt och se om jag också kan få mig ett namn som Gurkan. Jag kan faktiskt också gå in i Big brotherhuset och prutta och hjula tills armarna går sönder! Jag kan faktiskt också skaffa körkort och be någon anmäla mig till Sveriges värsta bilförare! Jag kan också svälta mig själv i Big brother! Jag kan göra allt detta. Tråkigt nog har jag ett liv. Men ni får inte glömma att jag kan! När mitt liv slutat fungera som det ska, då ska jag också göra mitt liv till ett projekt. Mitt liv som C-kändis! Undrar hur jag kommer trivas i det.

Föräldraförvirring

Innan jag fick barn så förstod jag mig inte riktigt på hur glömska och förvirrade en del föräldrar kunde vara, men nu förstår jag verkligen det! Vi diskuterade detta på babymassagen idag och vi kom fram till att det inte är så ovanligt att man glömmer och beter sig allmänt förvirrat när man har fått barn. Kanske det beror på bristen av sömn eller så är det någonting helt annat. Jag har ju ändå två sovande barn men lider nog lite av sömnbrist ändå eftersom jag har så svårt att koppla av på kvällarna.
En sak som var aningen förvirrat och glömskt var förra året då jag och Simon skulle boka tid för att göra min tatuering. Simon pratade med tatueraren (som är en kompis till honom) för att höra när han hade tid. De bokade in den 18:e augusti och det lät ju väldigt bra. Vi hade ingenting för oss då så det var bara att boka in. På kvällen sitter vi och tittar på tv och jag börjar fundera på datumet.
- Den 18:e augusti... Är det inte någonting den 18:e augusti, frågar jag Simon.
Han tycker också att nu när jag säger det så är det faktiskt någonting som är då men ingen av oss kan komma på vad det kan vara. Efter en lååååång stund kommer vi helt plötsligt på vad det är den 18:e augusti. Den 18:e augusti fyller ju faktiskt vårt enda barn år! Ja, så pinsamt glömska kan man vara.
Det vart ingen tatuering då och inte senare heller. Jag blev gravid och nu har vi pratat med tatueraren igen och ska boka in en ny tid för att få åka iväg och tatuera mig. Har en halvfärdig tatuering som jag gärna skulle vilja få klar snart.

Igår satt jag och kikade på
nas hemsida. För er som inte bor här så är det Nerikes Allehanda jag pratar om, den lokala tidningen här. Jag sitter där och scrollar neråt för att läsa igenom alla rubriker och se om det är något man behöver kika närmare på när jag stannar upp framför familjelivs reklam. Där är det en bild som fångat mitt intresse. Jag tycker mig känna igen bilden men kan inte komma på varifrån. Som tur var behöver jag inte sitta länge innan mitt förvirrade jag tar tag i mig och jag inser att bilden som jag fastnat för har ju JAG tagit och bilden föreställer min egen son, Nemo! Kanske inte är allt för konstigt att jag känner igen både bilden och barnet på den. Som sagt, får skylla på den förvirrade och glömska människan man ibland kan förvandlas till som förälder. Jag hoppas bara att jag inte behöver uppleva värre förvirringar än vad jag hittills har gjort, och att OM jag gör det så hoppas jag att jag snart återfår mitt sinnesfulla bruk.
Det var bebisbilden i mitten som jag av någon konstig anledning kände igen.
Föräldraförvirring på hög nivå!

500:- i veckan

Vi är lite av en matglad familj som tyvärr lägger ner alldeles för mycket pengar på mat i månaden. Men nu ska här bli ändring! Den här månaden ska vi försöka på att enbart lägga ner 500:- i veckan på mat. Just den här veckan känns det ganska så lätt för vi har lite mat i frysen som behöver ätas upp och så. Undantaget är då det är födelsedagar och andra speciella tillfällen då dessa dagar inte räknas in.
Idag blir det potatis- och köttfärsgratäng.

Ingredienser:
Köttfärs
Scharlottenlök
Gullök
Potatis
Tacokryddor
Svartpeppar
Vitlök
Grädde (och eventuellt mjölk)
Ost

Steker upp köttfärs tillsammans med scharlottenlök och gullök (lägg i detta senare så löken inte blir för brynt). Pressar i vitlök, peppra och har i tacokrydda och vatten. Häller även i grädde redan i stekpannan.
Varvar med skivad potatis och köttfärsen. Avsluta med att hälla på all vätska som finns kvar i stekpannan och om det behövs så häller du på en skvätt med mjölk. Sedan kör du in det i ugnen i ca en halvtimme. Då tar du ut gratängen och har på ost (vi har fryst, riven ost) och sedan in med den i ugnen igen tills osten är smält. Klart.

Perfekt då vi har allt hemma. Till detta serveras vatten eller saft och eventuellt grönsaker som kan finnas i kylskåp eller frys.

Svarsleenden

 

Underbara svarsleenden från underbara barn!

 


Födelsedagsfirande i dagarna tre

Nu är helgen förbi och så väl detta årets födelsedag som jag absolut inte kan klaga på. Simon jobbade visserligen hela dagen men jag satt inte ensam hemma för det utan jag, Nemo och Liam fick en heldag med bästaste Felix istället. Först blev det hem till Felix och Aleks för lite frukost och sedan ut till lekparken så att Liam fick busa av sig lite. Efter detta blev det vandring hem till oss där vi lagade till lite mat medan Liam fick sova ut på soffan. Efter att ha ätit korv och hemmagjorda potatisklyftor så blev det lite mer bus och sedan så vart det bak. Jag (med assistans från Liam) bakade kladdiga chokladmuffins med chokladbitar ovanpå som vi skulle bjuda på på söndagen.
När klockan passerat sjuslaget kom Simon hem från jobbet. Då böt han om och for sedan till Hällabrottet för att spendera kvällen med barnen där medan jag och Felix gjorde oss i ordning för kvällen. Runt klockan åtta kom även Linda och gjorde oss sällskap. Kvällen firades sedan med vin, bubbel och en massa mys och prat innan vi tog taxi mot Harrys där vi dansade resten av kvällen. Hade en toppendag!

Jag fick aldrig mina fönster tvättade eller lägenheten städad av någon som kände för att göra det åt mig men där emot så fick jag en överraskning på fredagen när jag med posten fick ett presentkort på massage från fina Malin. Hade jag inte alls räknat med. Tack så mycket! På fredagskvällen vart det faktiskt också lite firande. Jag och Simon firade lite tillsammans eftersom han skulle jobba på min födelsedag. Det vart lite ost och kex och så åt vi kinamat. Riktigt mumsigt.

På söndagen vart det tredje dagens firande. Då var vi hemma hos Simons föräldrar i Hällabrottet. Dit kom de flesta av Simons bröder samt min pappa, Maria och min lillebror. Jag bjöd på de kladdiga chokladmuffinsen och Simons mamma var supersnäll och gjorde en smarrig marrängtårta med blåbär i.

Efter helgens sockerfrossa behöver jag nog ta det lite lugnt i veckan, men det blir nog lättare sagt än gjort.Jag och Felix poppar bubblet och börjar firandet.


En bra födelsedagspresent

Äntligen kan man sätta sig ner och pusta ut i några sekunder. Det har varit fullt upp hela dagen. Först fick jag dra på Liam maskeradkläder för att gå till dagis (idag var det föskolans dag och alla barnen som ville fick vara utklädda så han gick som spindelmannen) och efter det blev det att gå iväg till spädbarnsmassagen med Nemo. Efter massagen han jag lagom laga till lite att äta som jag stoppade i magen innan jag hämtade hem Liam igen. Sedan har dagen mest bestått av städning och tvättning. Behövde ta tag i vår överfulla tvättkorg men trots att det känns som att jag tvättat tusen tvättmaskiner så har jag fortfarande massor kvar. Vart kommer alla kläder ifrån?
Idag har också Simon jobbat hela dagen (kommer hem om en och en halv timme) så jag har haft båda barnen själv här. Visst är dom för det mesta snälla barn men det är ändå ganska så krävande att vara en istället för två vuxna. Det märktes speciellt när jag skulle laga till min och Liams kvällsmat, potatis- och köttfärsgratäng. Liam har inte sovit på dagis och var lite gnällig och Nemo har gått och blivit lagom mammig samtidigt som han är mer vaken än vad han tidigare har varit. Ingen bra kombination men det gick till slut och maten blev riktigt god faktiskt.

Om två dagar fyller jag år och jag har nu kommit fram till vad som skulle vara en finfin födelsedagspresent. Om någon skjutsade mig till något ställe där jag fick en ordentlig och lååång massage för att sedan få åka hem och se att lägenheten blivit ordentligt städad och fönstrena blivit tvättade och på bordet ska det stå ett kallt glas vitt och vänta på mig. Hade absolut inte varit fel!

Av Simon har jag redan fått min present, en superfin klänning från Sweet poison. Den ska jag dra på mig på lördag då jag ska ut och göra stan osäker på kvällen. Längtar lite faktiskt.

Fult på modet

Ibland så händer det att man zappar förbi tv 11 och det råkar vara Letterman på tv. Letterman är ett perfekt program att titta på om man vill se personer som anammar det fula modet som var för förut och som vi hade hoppats att vi aldrig mer skulle behöva se. Några roliga modemissar och som jag helt hade glömt bort tills nyligen var det här med huvudbonaden. Någon mer än jag som hade helt förträngt tiden då man skulle ha två kepsar på huvudet, ett åt varje håll?! Jag kan förstå att det måste vara toppen då man vill slippa solbränna men ack så fult! Den ena kepsen skulle alltså sitta på bak och fram och sedan skulle man ha en framåtvänd keps ovanpå den andra. Försöker leta i hjärnbalken om jag kan komma fram till varifrån detta fula mode kan ha kommit ifrån men har faktiskt ingen aning. Någon där ute som vet?

Ett annat mode som jag blev påmind om var när jag tittade på Nittileaks. Då tog de upp det fula modet om att ha byxorna bak och fram. Kan inte tro att det skulle vara speciellt skönt att ha på sig så då byxor oftast är högre bak och lägre fram. Ingenting för min stora röv som alltså skulle visas mest hela tiden. Men samtidigt så kanske det var då det också var på modet med världens häng på byxorna så då hade jag ju slagit två flugor i en smäll!
Första gången jag stötte på detta mode var faktiskt när jag var i Turkiet. Vi var inne i en klädaffär och testade jeans då två tyskar kom in och ville köpa jeans men de ville ha på sig byxorna bak och fram. Kan säga att turkarna ifrågasatte dom flera gånger om de verkligen ville ha det så och stod och skakade på huvudet när de vandrade runt i butiken med byxorna felvända. Det här är nog också ett mode som jag aldrig mer hoppas kommer tillbaka.

BajsLiams och katternas bajs luktar likadant. Oroväckande.

Måndagslistan...

Har dröjt ett tag nu sen jag skrev denna. Av någon anledning har jag inte bloggat på en måndag på länge. Men nu kommer den igen, Måndagslistan!
  • Solen kikade fram en liten stund idag i alla fall.
  • Dagen på jobbet gick ovanligt fort tills jag fick träffa min familj igen.
  • Jag har bestämt med Felix att hon ska göra mig sällskap på lördag då Simon jobbar.
  • Jag har fått en superfin klänning av min underbara sambo.
  • Simon gjorde bra på ett prov idag och har nu fått lite jobbtider.

Sökes!Söker en 50-talsbaddräkt till sommaren. Helst så man kan beställa från Sverige eller från sidor som ni har beställt från så man vet att dom är ok.

Känns som att jag har letat överallt men inte hittat det jag är ute efter så jag hoppas att någon här ute kan hjälpa mig i mitt sökande och rädda min sommar på stranden.

Sextonde maj

Nu har helgen gått förbi och jag har varit urusel på att skriva igen men ni med småbarnsföräldrar kanske känner igen sig i att inte tiden alltid räcker till?
Sitter nu och försöker komma på vad jag har gjort i helgen men kan verkligen inte komma på någonting. Eller jo, vi var iväg i lördags förmiddags till Barnens ö och åkte lilleputttåg, kikade på djur och åkte trampbil. Liam var extas i några timmar. Härligt. Annars tror jag inte vi har gjort speciellt mycket.
Idag har jag i alla fall jobbat. Ska bara jobba på måndagar den här månaden ut och sen ska jag vara mammaledig till 100%, i alla fall tills vi flyttar. Sen blir det väll att börja fundera lite på om jag ska plugga och läsa upp några ämnen på distans. Ska bara försöka få tiden att räcka till.
Idag har jag också fått en för tidig födelsedagspresent (fyller på lördag). Fick en jättefin klänning som jag har kikat ut från Simon. Får ta kort på den någon dag och lägga upp så ni får se. Riktigt fin var den i alla fall!

Nu ska jag försöka hoppa in i duschen så den biten blir avklarad i alla fall. Bara jag som hatar att duscha?

Lika?

Kikade igenom kort från när Liam var i samma ålder som Nemo. Syns det att dom är bröder?

Liam t.v. och Nemo t.h.

 


Vår vanliga otur

I förrgår kväll när vi var ute och åkte bilen så tyckte vi att det luktade lite kattpiss. Vi tänkte att det säkert är någon av våras skor eftersom katterna alltid är ute efter våra skosnören. Efter att ha luktat av skorna och märkt att det inte var dom så glömde vi snart bort lukten. När jag sedan skulle ta ut Liams dagisväska från bilen fick jag svaret på varför det luktade. En av katterna har kissat på Liams väska vilket resulterat i dålig lukt på väska och innehåll. Detta betydde då att igår när jag skulle gå iväg med Liam till dagis fick jag byta ut alla bra dagissaker mot reservsaker som jag hittade hemma. Även Liams bästa gosedjurshund hade legat i väskan och fått ta del av den underbara odören så den fick vi också byta ut mot en annan. Tänkte att detta är tillfälligt så då går det ju bra.

Igår kväll stoppar vi in alla saker i tvättmaskinen och sätter på den. När vi sedan ska kolla till maskinen så upptäcker vi att den har stannat (!!) och står med vatten. Så alla Liams dagissaker ligger fångade i ett hav av vatten och tvättmaskinen får vi inte igång!!
I natt så var Nemo vaken och krånglade en massa. Han åt mängder av mat som han sedan (såklart) valde att spy upp i en alkadspya. Efter blöjbyte valde han också att bajsa på en av handdukarna. Så inte nog med att vi har en massa kattpissaker som är fångade i tvättmaskinen utan vi har också mängder med saker som är täckta av bebisspyor + en handduk som är vackert brunt färgat. Vår vanliga otur känns det som!

Pappa och Simon ska försöka laga tvättmaskinen sen så vi får se hur det går. Håller tummarna för att vi får ordning på det för att tvättmaskinen behövs verkligen och vi vill inte köpa ny nu då vi har en annan tvättmaskin som vi får när vi flyttar in i bostadsrätten om två och en halv månad.

Har fått en annan överraskning idag också. Simon var iväg och lämnade in katterna för sterilisering och kastrering imorse och det visade sig att Vargen tydligen hade ett par kulor gömda så det är två killar vi har. Gör inte oss något då det blir billigare vid kastreringen och Vargen inte är ett så feminimt namn men lite förvånande. Kommer bli konstigt att se Vargen som en kille och inte en tjej i framtiden, men det är väll en vanesak.

Vackers väder

Vilket härligt sommarväder fått! Inte riktigt lika bra väder som igår men det är absolut inte fy skam för detta väder heller. Över 20 grader kan man väll aldrig klaga på?
Klaga gör jag där emot på Nemos mage. Inte alls bra med den. Allt han äter bara rinner igenom så här får man byta blöjor OFTA. Imorgon ska vi iväg på babymassage och det är i samma lokal som bvc så jag tänkte kika in om hon har tid för att prata en liten stund, vilket hon förmodligen kommer ha.
Nu är det bara 20 minuter kvar innan Liam ska hämtas från dagis. Har lite att göra så jag hinner inte skriva så mycket nu. Hoppas ni får en toppendag!

Mammas lilla kabinunge

Nu har det gått några dagar sen jag skrev men det är för att det har hänt lite saker här.
I fredags var den här lilla familjen iväg till min pappa och grillade och hade det trevligt. Strax innan vi skulle hem så tyckte vi att Nemo kändes lite varm men det var inget mer än så. När vi väl kom hem så tyckte vi att han fortfarande var ganska så varm (varmare än bebisar brukar vara) så att vi tog tempen på honom och den visade 38,4 grader. Tänkte att det var bäst att lägga honom så han skulle få sova (alvedon är från 3 mån så att något sådant fick han inte) och att det förhoppningsvis skulle bli bättre till morgonen. Hela natten var sedan lite av en pärs. Nemo som annars brukar sova så bra låg i stort sätt och skrek hela natten så det vart knappt någon sömn för oss här hemma. Han ville inte heller äta lika mycket som han brukar utan bara tog några tag och ville sen inte ha mer.
På lördagen tog vi tempen på Nemo igen och då visade den på 39 grader. Tyckte det lät alldeles för högt så vi ringde sjukvårdsrådgivningen och hörde efter vad dom tyckte vi skulle göra. Dom sa att barn under 3 månader inte ska ha feber över huvud taget så dom ville att vi skulle åka med honom direkt till akuten.
Det blev att kasta in barnen i bilen och köra till deras farmor som kunde ställa upp och ta Liam medan vi fick fara till akuten med en liten kabinunge. Där inne tog de en massa prover på Nemo, han fick alvedon och sen fick han en liten påse över snoppen så att dom kunde ta urinprov och se om han hade fått urinvägsinfektion. Väl när dom tog på honom den där påsen så vägrade han att kissa. Innan det så försökte han kissa ner dom flesta i sin omgivning men efter det så kom det inte en droppe. Efter lååång tid kom det äntligen ut en hel mängd och de fick sitt prov som gjorde att vi sen kunde åka hem. Fast innan vi fick åka så tog dom tempen på honom igen för att se om den hade gått ner. När vi kom in till akuten hade han haft 39,2 graders feber men nu hade den gått ner till 38,5 grader. De sa att om febern skulle gå upp något så skulle vi bli tvugna att åka in igen. Eftersom det började bli sent på eftermiddag/kvällen så frågade vi Simons mamma om Liam fick sova kvar en natt hos dom OM vi nu skulle få åka in med Nemo under kvällen/natten igen. Dom sa att det gick bra så vi fick en natt med bara Nemo hos oss vilket känder lite lyxigt eftersom Nemo inte skrek speciellt mycket den natten eftersom han fått alvedon och fått ner febern så vi fick lite sovmorgon.
Nu mår Nemo mycket bättre. Hans feber har gått ner ytterligare men han är väldigt dålig i magen så vi ska kontakta bvc och se vad dom säger. Får hoppas att vi inte behöver åka in med honom för fler tester eller något, men han har varit otroligt lös i magen sen i torsdags så det är bäst att höra efter.
Sjukhuset skulle höra av sig också när de fått resultat från deras prover dom tog när vi var där borta. Hoppas att vi får något svar, det skulle vara skönt. Än så länge vet dom ju inte varför Nemo kan ha fått febern, skönare med ett ordentligt svar och inte bara en massa gissningar på vad det kanske kan vara.

Snart ska jag hämta Liam på dagis och sen ska vi gå iväg till Öppna förskolan och se om bvc-tanten är där borta idag. Har ingen koll alls på vilka dagar hon är där, förmodligen är imorgon förmiddag en bättre tid men man kan ju alltid kika. Då kan man fråga henne om hon har några förslag på hur vi ska göra med Nemos stackars lilla mage. Allt han äter rinner ju bara ut från honom så det känns ju inte så bra.

Tack för alla kommentarer jag har fått också! När jag har tid ska jag sätta mig ner och svara på dom!

Icas kalla vitlökssås

Måste puffa lite för Icas egna vitlökssås som verkligen är supergod! Den passar perfekt till potatisen och köttbiten. Annars brukar vi göra egen sås på turkisk yoghurt men ibland vill man gå utanför ramarna och köpa en färdig sås och då testade vi den här som sedan inhandlats flera gånger.
Någon annan som har en annan vara som ni vill puffa lite för? Kom gärna med ett tips så får jag köpa och sen kanske jag kan puffa för den varan nästa gång. Alltid kul att testa på något nytt!

LCHF - Det nya svarta?

För 10 år sedan så trappade folk ner på intaget av ALL mat när de ville gå ner i vikt. Man skulle inte äta så mycket och man skulle röra mycket på sig, det var det som gällde då. Vad skönt det är att man kan tänka bortom detta och att det finns alternativ som man kan testa på om man vill gå ner några kilon. Själv så känner jag att jag just nu inte har någon självbehärskning alls för detta men för ca 1 ½ år sedan så skippade jag potatis, pommes och sånt och gick ner en massa kilon ganska så fort och höll mig sedan vid den vikten jag tyckte att jag trivdes med.
Nu när man kikar runt i folks bloggar så märker jag en röd tråd genom flera av trådarna, dom följer LCHF. Alla lägger upp recept som ser mycket smarriga ut och som följer LCHF. Är LCHF det nya svarta? Är det det man ska följa för att gå ner i vikt nu? Det verkar ju faktiskt som det och det verkar fungera bra för dom som följer det också. Det är nästan så man blir lite avundsjuk på er viktnedgång, trots att jag själv inte ens tänkt tanken på att försöka göra något åt att gå ner i vikt just nu. Men den dagen som jag börjar tänka i dom banorna så kanske jag ska se mig om efter det här med LCHF. Vill jag ha recept så vet jag också vart jag kan vända mig, till alla era fina bloggar!
Någon som har något tips till mig när det är dax för mig att gå ner några kilon? Eller varför inte ett smarrigt recept som ni kan ge mig som jag kanske missar annars.

Lycka till med alla era viktnedgångar! Bättre hälsa åt folket!

Babymassage

Idag har jag och Nemo varit första gången på babymassage. Det var riktigt mysigt och Nemo var lugn och verkade gilla det. Han var dock väldigt nyfiken på vad det var för röst som pratade bakom honom (hon som visade hur man skulle göra) så han kune inte koppla av helt och hållet, men efter han fått på sig sina kläder tog det inte många sekunder innan han somnade. Jag gick på babymassage när Liam var bebis också men man glömmer så lätt och det är riktigt trevligt att komma iväg och träffa andra mammor med bebisar i samma ålder. En som var med var faktiskt med i föräldragruppen som jag gick i. Eller ja, det vart ju inte så många gånger för oss då sjukdom och lägenhetsvisning satte stopp för det men jag var i alla fall med i en grupp.

Idag har vi också haft visning på lägenheten. Kommer ett par ikväll som ska kika också. Känns riktigt bra för det känns nu att man börjar närma sig flytten med stormsteg. Bara några få månader kvar innan vi får flytta in i vår fina bostad! Har nu sagt upp Liams dagisplats, ställt oss i kö för en ny plats i nya kommunen, haft lägenhetsvisning och börjat flytta möbler. Bara några få saker kvar som man kan förbereda innan flyttdagen är här. Mycket man ska tänka på men det är riktigt roligt också.

Nu ska jag kika runt lite på vad internet har att erbjuda. Varit fullt upp i några dagar nu så har inte haft tid att kika.

Hoppas det är bra med er alla!

Återträff

Något som jag inte har skrivit om var vad jag hade för mig i fredags.
I fredags hade vi återträff med klassen från högstadiet. Så fort man får hem inbjudan så börjar man känna sig gammal. Man förstår inte vart tiden har tagit vägen. Vad har jag gjort sen dess? Egentligen har jag nog gjort en hel del då jag har satt två barn till världen och jobbat på lite olika ställen men det känns verkligen inte som att man har gjort någonting. Vi i klassen (och alla andra som slutade högstadiet för 10 år sedan) fick hem en inbjudan från
Klassfest. Dock så var det så få deltagande att vi från vår klass kände att vi istället ville dra ihop något eget ett annat datum. Sagt och gjort, i fredags var vi ute och käkade en massa god mat och efteråt så gick vi till Harrys och fortsatte kvällen där.
I fredags var också första gången som jag var ute och drack sen jag blev gravid. Måste erkänna att jag nog vart ganska så onykter men trodde faktiskt att jag skulle må sämre dagen efter än vad jag gjorde. Skönt det eftersom det var valborg då och man ville gärna inte ligga med huvudet i en hink hela dagen. Ja ja, jag bjuder på mitt onyktra jag och så får vi se när vi drar ihop gänget nästa gång. Hoppas att det inte dröjer 10 år till bara!


Platsen som Gud visst råkade glömma

Hur har ni det i erat badrumsskåp? Jag har insett att jag har ett i-landsproblem. Jag har alldeles för mycket i badrumsskåpet men alldeles för lite av det som jag faktiskt använder. Jag är nog sämst i världen på att använda en massa produkter för att få lenare hud, mindre rynkor, snyggare naglar och så vidare och så vidare.. Jag har en flaska som jag använder när jag vill få bort smink runt ögonen och en burk med någon braig creme som jag smörjer in ansiktet för att inte bli för torr. Hade jag inte blivit torr i ansiktet hade jag förresten inte ens haft den sista för att jag glömmer konstant bort att smörja mig. Det är i stort sätt det som jag använder av det som jag har. Sen har jag massor av produkter som jag just nu inte kan säga alls vad det är för några, men de fyller upp skåpen väl! Dom är rosa och vita och blåa och allt vad dom nu är, men vad fanken är dom till för? Ingen aning. Och hur mycket jag tänker på det så har jag ingen aning om varifrån de kommer heller. Mina badrumsskåp tillverkar nog dessa flaskor och burkar själva för jag kan verkligen inte komma på när jag skulle fått eller köpt dessa produkter, men de står där och tar plats i alla fall.

Alla nagellack som jag har kan jag i alla fall ta på mig att jag har köpt. Det finns flera olika lack i massor av olika snygga färger som jag ska måla naglarna med när jag går ut. Just ja, jag tänkte ju inte på att jag är tvåbarnsmamma och väldigt sällan går ut på galej och när jag väl gör det så inser jag till 90% av gångerna att jag inte har hunnit (eller glömt) måla naglarna i någon snygg färg. Så där inne står alla dessa lack och hånar mig för att jag förmodligen både går ut för sällan och är alldeles för glömsk. Det värsta är ju då man får sina infall att man faktiskt ska måla naglarna och då har ju alla lacken hunnit torka. Kasta pengarna i sjön kanske men det är det väll värt när man väl vill ha en viss färg på sig när man går ut? Dyr färg blir det med tanke på hur många flaskor nagellack som jag inte hinner använda sen.

När jag öppnar mitt badrumsskåp för att ta fram det lilla jag faktiskt använder så är det sällan jag lyckas utan att ha ner en massa andra saker. En massa flaskor och burkar som har ett lager med damm på sig och som jag tänker att det där ser ju inte så fräscht ut när jag tar upp dom från golvet och sen stoppar jag tillbaka dom in i skåpet igen. Ibland om jag inte har bråttom så sköljer jag av dom under kranen så att de ser ut som nya igen och sen stoppar jag in dom i skåpet igen och tänker att den där produkten kommer jag snart att använda igen fast jag egentligen inte ens lagt en tanke på vad det är för produkt.

Smink är också något som jag har massor av. Ögonskuggor har jag kommit fram till att de är roliga att kombinera med olika färger osv så att dom använder jag faktiskt, men hur är det med det andra? Jag har lite olika läppstift och sådant, sådant som jag använder när jag kommer ihåg vilket också är alldeles för sällan. Mascaror har jag nog fyra olika och jag kan erkänna att jag verkligen inte använder alla utan det är sånt som bara står för att mascaran inte var tom när jag hittade en ny och bättre. Jag tänker ju att den lite sämre mascaran kan vara bra att ha till vardags men det kommer aldrig längre än till tankarna.
Foundation är något som jag har och som jag använde en hel del förr i tiden och som jag fortfarande tror att jag använder men som jag inte alls gör. Varje gång jag står där och tänker att jag ska ta på mig det så överväger jag om det är värt dom sekunderna det tar att smörja in ansiktet och inser att det inte är det och att jag förmodligen måste tvätta händerna efteråt och då blir proceduren alldeles för lång. Det är inte värt energin så att säga. Så där ligger de, mina fina foundations, och samlar damm. Men en del av förpackningarna är vackra i alla fall. Och de kostar mycket!

När jag flyttar så ska jag nog ta en stor påse och bara kasta en massa saker som jag faktiskt inte använder. Sen ska jag gå igenom om jag har lack som har torkat och sen vet jag att jag har ett lack som är helt värdelöst för att det tappar färg konstant men som jag alltid glömmer att kasta. Glömmer alltid bort vilken flaska det är så jag måste nog prova igenom en gång snart igen.
När vi flyttar ska jag alltså rensa igenom badrumsskåpen (japps, vi har två överfulla och det räcker för jag har börjat placera saker på tvättmaskinen också) och sen ska jag enbart spara på sånt som jag använder. Kanske sånt som jag kommer att använda inom en snart framtid också. Kanske att jag kommer spara på förpackningarna med mycket i. Eller vi säger så här: När jag flyttar ska jag köpa ett STORT badrumsskåp eller dylikt så jag kan få plats med alla mina förpackningar av onödigt innehåll som jag aldrig kommer att använda. Hur låter det?

Mänskligt pussel

Den här natten har nog varit den värsta på länge, och min rygg har tagit den del stryk. Först så flyttade vi lite möbler och grejer ur lägenheten igår som gjorde att jag hade ont i ryggen och sen blev det att dela säng med två barn och en sambo i natt istället för enbart sambon. Trångt!
Liam sov jättedåligt så till slut fick jag bära in honom och lägga honom på min sida av sängen, där det redan låg en bebis som inte ville ligga i vaggan. Nemo är lite mammig på natten också och ska helst ligga med huvudet mot mig och kroppen tätt intill. Har försökt att vända på honom men han är alltid där ändå. Mysigt men man ligger ju inte så avslappnat på nätterna. Så inatt fick jag lägga pussel med mina barn och mig själv för att vi skulle få plats utan att riskera att ramla ur sängen. Simon sov redan och skulle upp klockan fem imorse så jag ville inte väcka honom heller. Men till slut så sov bägge barnen (efter en massa krångel då Nemo skulle ha nappen men tappade den hela tiden och Liam ville att jag skulle ligga vänd mot honom så jag fick ligga med ryggen mot Nemo, ena handen på Liam och den andra bänt bakåt för att kunna försöka peta in nappen i munnen på Nemo *pust*). Imorse när klockan ringde var det enbart jag som vaknade. Barnen sov gott och själv så var man helt slut i kroppen. Hade man kunnat hade man gärna lagt sig och tagit en liten lur nu men det är för mycket som ska göras. Sova får man göra när man dör!Så här sov vi i natt.. Undrar varför jag har så ont i ryggen idag?


Första maj

Hoppas ni haft en trevlig valborg! Här såg jag skymten av en brasa som vi åkte förbi mot affären, annars så var det ont om sådant firande. Tyckte det var alldeles för kallt för att stå ute och kika på brasa och än så länge är barnen för små för att förstå vad det hela går ut på. Istället blev det först en dag hos svärföräldrarna och sedan iväg till Simons bror och sambo och bli bjudna på lite mat.

Idag har det varit fullt upp. Blev tapetsering i kök och Liams rum. Köket hade fått fula fläckar efter ett barbord vi hade uppe för 3 år sedan (och ännu inte gjort något åt!!) och Liam har rivit i sina tapeter. På torsdag ska det bli visning av lägenheten här så det var dax att justera lite. Blev riktigt bra. Kan dock inte ta åt mig äran för det då min pappa gjorde det mesta jobbet. Tack för det!

Nu har vi precis lagt barnen/barnet (Nemo kommer vakna igen ju och ligger i soffan). Ja ja, det blev lite sent idag men vi får ju lite sovmorgon imorgon då Simon är pappaledig och jag inte börjar förrän efter Liams utvecklingssamtal på dagis. Så nu blir det snart myskväll!

Nu får ha en fortsatt trevlig kväll!


God natt från världens finaste söner!