Måndagslistan


  • Vi är ganska så friska just nu.
  • Det ser ut att bli bra väder.
  • Hantverkaren dök faktiskt upp på utsatt tid.
  • Jag har hunnit med allt jag tänkt göra idag och klockan är bara 09.30.
  • Jag har världens underbaraste barn.
 

Hantverkare

Nu är han här, hantverkaren som ska såga upp mina golv. Hallen och vardagsrummet kommer de närmaste dagarna/veckan/veckorna ha uppsågat golv, i alla fall delar av det. Nu ska nevellgolvet läggas rätt och förhoppningsvis blir det bra när allt blir klart. Men med tanke på alla turer med hantverkare som inte vart riktigt kloka så vet jag inte om jag vågar stanna hemma och se på när han sågar sig fram. Nerverna sitter väll på utsidan vid det här laget. Men den här hantverkaren verkar i alla fall någorlunda vettig. När han började såga sa han att han skulle ta det försiktigt fram på vissa ställen för att inte komma emot rören som ligger under. Låter vettigt och la inte ner någon större tanke i det hela förrän han fortsatte säga "för dom sågade tydligen i dom förra gången dom var här". Då hamnade nerverna lite på utsidan igen för det här var inget som dom talat om för mig att dom gjort. Men nu ska jag inte tänka mer på det. Får bli att gå ut på gården så barnen får leka av sig sen och jag slipper se vad dom gör med mitt stackars golv.
 
Oao.

Klart för idag

Nu är klockan strax efter 22 och jag har nu hunnit med alla punkter för dagen. Den sista kunde jag inte göra tidigare av vissa anledningar men nu är den klar och det är skönt att veta att man inte skjutit på en massa till imorgon.
Den här veckan har varit lite upp och ner men imorgon är det fredag och sen är det helg. Imorgon är också barnen hemma från dagis vilket är supermysigt eftersom jag inte hunnit träffa dom så mycket varken igår eller idag. Igår jobbade jag mellan kl 13-21 så då låg de och sov när jag kom hem och idag vart det bara ett par timmar efter dagis som vi fick umgås för sen åkte de iväg på deras kusins kalas och kom faktiskt inte hem förrän runt 21.40. Så nu har dom slocknat i deras sängar.
Min rygg funkar fortfarande inte som den ska så medans de var på kalas så la jag mig hemma i soffan och tittade på Jägarna 2 (som jag inte tidigare sett) och satte på TENS på ryggen. Riktigt skönt.
 
Snart dax för sängen, men först "Kniven mot strupen". God natt god natt.
 
 
 

Duschväggar och nevellgolv

Nu var det ett tag sen jag bloggade men min förklaring är att jag inte haft någon dator på ett tag men nu är jag tillbaka med en liten uppdatering innan det är dax att börja laga kvällsmat.
 
Just den här veckan känns bara jobbig och motsträvig. Mycket går emot just nu. Får hoppas att den blir bättre för än så länge är det ju bara tisdag och så mycket har redan hänt.
En sak som har hänt är att företaget som la vårat golv på bottenvåningen har äntligen hört av sig. Det var ju tur. Mindre tur var det när dom kom förbi och tittade på vad som är fel med vårat golv som knakar något katastrofalt i hallen/kök. Speciellt vid portalen mellan hall och vardagsrum. Förklaringen är att dom inte lagt nevellgolvet som det ska så nu om vi ska få det ordentligt (vilket vi vill eftersom nevellgolvet är ju en dyr sak) så måste dom riva upp hela golvet vad gäller kök och hall. Har också upptäckt en lös platta i vardagsrum så i värsta fall måste de även riva upp där. Så det blir att fixa ny matta och allt dit, vilket känns otroligt jobbigt och omständigt just nu eftersom man trodde att allt skulle vara över vid det här laget. Pust och stön. Får se om de kommer och kikar en gång till innan något blir avgjort men de verkar inte allt för nöjda med de som la golvet från första början, deras arbetskamrater alltså. Ja ja, bara att bita i det sura äpplet om man vill ha en nyrenoverad lägenhet med allt som det ska vara. Och ja, vem vill inte ha det?
 
Äntligen har duschväggarna i badrummet kommit upp nu också. Hur skönt som helst! Eftersom det måste vara specialstorlekar på väggarna och inte standard 90*90 så skulle väggarna kosta ganska så mycket mer så det har inte blivit av tidigare helt enkelt. Men nu är det klart så nu slipper man stå upp i badkaret på övervåningen och duscha. Sköööönt.