Ouppfostrade katt

1, 2, 3, 4, 5, 6, 6... Idag är jag ledig så nu sitter man och räknar snöflingor. Har ju varit lite snökaos de senaste dagarna, själv tycker jag att det är en blandning av mys och elände.
Idag ska jag inte bara sitta och räkna snöflingor. Nej, jag har satt igång en tvättmasknin och ska försöka att plocka lite här hemma. Har skrivit en liten lista för vad jag ska försöka åstadkomma idag, får se om min kropp vill arbeta med mig eller mot mig.

Igår var jag på sista vattengymnastiken för i år. Älskar vattengymnastiken och den gör undervärk för min rygg! Ska ringa till min sjukgymnast nu (eftersom det tråkigt nog inte är hon som håller i vattengymnastiken utan en annan sjukgymnast) och fråga om jag kan låna TENS. Ska testa om det kanske kan hjälpa min rygg då jag inte har vattengymnastik och min rygg vill strejka.

Man kan tro att katterna inte får någon mat här. Nyss satt Vargen och åt på en blomma och nu sitter Bamse och äter på lamporna i adventsstaken som står i fönstret.

Någon som har någon bra idé på hur man får katter att lyssna lite mer? Testat att spruta lite med vattensprutan och Vargen svarade genast på det och nu behöver man bara skaka lite på flaskan så går hon ifrån stället där hon inte får vara. Bamse är det värre med. Vattenflaskan funkade toppen i början, men nu när vi kommer med den så sitter Bamse bara still och tittar på oss när han får sig en liten dusch. Fattar inte alls vinken. Flyttar man bara på honom så kan man få sitta hela dagen. Man kan ta ner honom 20 gånger från t.ex. bordet men 10 sekunder senare är han uppe där igen. Det är också han som är värst och inte lika uppfostrad. Han som hittar på allt buset här.
Vi vill ju faktiskt inte ha någon av katterna på borden eller bitandes i våra tår när vi ska sova!
Alla tips är välkommna!
Annars är de verkligen världens mysigaste katter!





Kommentarer
Postat av: Svan

det lättaste är att ni ser till att dom inte vågar hoppa upp på bordet när ni sitter där, för katterna kommer hoppa upp på bordet iallafall. så lika bra att dom får göra det. Annars blir dom bara ögontjänare.



Våra katter hoppar ner från borden så fort dom hör att vi öppnar våra dörrar.

Postat av: Madde

Hej!

Mina katter är precis likadana...Alice lyssnar direkt och Sigge sitter som ett frågetecken när vi skäller och sprutar vatten på honom...



Det vi gör är att vi sprutar vatten och man kan även lägger ut lite clementinskal eller apelsinskal....de gillar inte den starka doften från skalet.

Lycka till!

2010-12-17 @ 12:31:51
Postat av: Bella

Svan: Vargen hoppar inte upp på bordet, även om vi inte är där. Hört när dom är där. Bamse hoppar där emot upp på bordet oavsett. Så det går faktiskt att bli av med. Hade en katt tidigare som inte heller var uppe på bordet.



Det är inte bara bordet som är problemet, utan en massa annat med. Bordet ett bara ett av exemplena. Vill inte heller att Bamse ska äta blommor eller tugga på ljusstakar heller.

2010-12-17 @ 12:38:43
URL: http://bbella.blogg.se/
Postat av: Bella

Madde: Ska testa det där med skalen. Ska se om det ger någon effekt på Bamsepojken.

2010-12-17 @ 12:39:24
URL: http://bbella.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback