500:- i veckan

Vi är lite av en matglad familj som tyvärr lägger ner alldeles för mycket pengar på mat i månaden. Men nu ska här bli ändring! Den här månaden ska vi försöka på att enbart lägga ner 500:- i veckan på mat. Just den här veckan känns det ganska så lätt för vi har lite mat i frysen som behöver ätas upp och så. Undantaget är då det är födelsedagar och andra speciella tillfällen då dessa dagar inte räknas in.
Idag blir det potatis- och köttfärsgratäng.

Ingredienser:
Köttfärs
Scharlottenlök
Gullök
Potatis
Tacokryddor
Svartpeppar
Vitlök
Grädde (och eventuellt mjölk)
Ost

Steker upp köttfärs tillsammans med scharlottenlök och gullök (lägg i detta senare så löken inte blir för brynt). Pressar i vitlök, peppra och har i tacokrydda och vatten. Häller även i grädde redan i stekpannan.
Varvar med skivad potatis och köttfärsen. Avsluta med att hälla på all vätska som finns kvar i stekpannan och om det behövs så häller du på en skvätt med mjölk. Sedan kör du in det i ugnen i ca en halvtimme. Då tar du ut gratängen och har på ost (vi har fryst, riven ost) och sedan in med den i ugnen igen tills osten är smält. Klart.

Perfekt då vi har allt hemma. Till detta serveras vatten eller saft och eventuellt grönsaker som kan finnas i kylskåp eller frys.

Kommentarer
Postat av: Emmelie

Vi lägger också mkt pengar på mat, tror de har o göra med att jag inte skriver någon lista och inte direkt gör några storhandlingar. Planerar man maten för en vecka så tror jag man tjänar några slantar. Svårt!



Ang dagis så är de inte slut än men avslutningen var nu bara för de inte skulle krocka med skolavslutingar o allt sen, men de stänger inte förens v 28-32

Postat av: Ewa-Marie

Vi lägger ca 6000 kr i månaden på matkontot. I detta ligger även blöjor, välling och utemat ett par gånger i månaden. Men så köper vi egna luncher ute också och har sällan matlåda. Det är rätt mycket pengar men när vi började äta mindre pasta och bröd så har det ändå blivit lite billigare känns det som.

2011-05-25 @ 13:17:07
URL: http://ewamarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback