Vattenskada

Nu har det hänt lite saker så jag kommer tyvärr vara lite dålig med att uppdatera bloggen ändå, men ni kanske kommer att förstå.

När vi köpte den här bostadsrätten så var det en vattenskada i golvbrunnen i badrummet på bottenvåningen. Vi köpte bostaden i februari och skulle få tillträde den 1:a augusti så att tills dess skulle badrummet vara ordnat.
Två veckor innan vi skulle flytta in fick vi komma till bostaden och mäta lite. Då såg vi att badrummet fortfarande inte var fixat! Hon sa att det förhoppningsvis skulle vara fixat till vi flyttade in och vi hoppades på det eftersom det var sagt så och att det står så i kontraktet. När vi sedan fick tillträde till lägenheten så var badrummet fortfarande inte fixat! Det har nu gått minst ett halvår och hon sa något om något försäkringsstrul eller något, vi vet inte riktigt vad problemet är egentligen. Hon sa att dom skulle komma och fixa badrummet sen och hon kommer stå för alla kostnader. Ok då, vi har ju ändå ett till badrum tänkte vi.

Nu har dom äntligen satt igång men det visade sig snart att det krypit ut och in till vardagsrummet men att det förhoppningsvis stannat under trappen. Dom borrade upp hål över hela vardagsrummet för att tre dagar senare mäta. Skulle det vara hög procent på fukten i hålen sen så finns det hög risk att det även krypit ut i kök och hall. Nu har dom varit här och mätt och det visade sig vara 100% så att nu har dom borrat i köket också. Detta betyder att dom kommer få riva ut hela bottenvåningen och vi kommer enbart har övervåningen att leva på. Men eftersom vi förmodligen kommer stå utan kök ett tag så vet vi inte hur det kommer bli.

Ja så nu står vi här och stampar och inte riktigt vet vad den närmaste framtiden har att erbjuda och vilken ersättning vi kan kräva för allt detta. Det hade ju varit lugnt om det bara var jag och Simon (eller ja, lugnare i alla fall) men nu har vi två små barn och två innekatter också. Någon som vet något alls om vad man kan kräva i den sitsen som vi är?

Just nu så svär man mest över säljaren i alla fall. J*vla skitkärring som inte ordnat allt detta innan vi flyttade in.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback