Mammas lilla kabinunge

Nu har det gått några dagar sen jag skrev men det är för att det har hänt lite saker här.
I fredags var den här lilla familjen iväg till min pappa och grillade och hade det trevligt. Strax innan vi skulle hem så tyckte vi att Nemo kändes lite varm men det var inget mer än så. När vi väl kom hem så tyckte vi att han fortfarande var ganska så varm (varmare än bebisar brukar vara) så att vi tog tempen på honom och den visade 38,4 grader. Tänkte att det var bäst att lägga honom så han skulle få sova (alvedon är från 3 mån så att något sådant fick han inte) och att det förhoppningsvis skulle bli bättre till morgonen. Hela natten var sedan lite av en pärs. Nemo som annars brukar sova så bra låg i stort sätt och skrek hela natten så det vart knappt någon sömn för oss här hemma. Han ville inte heller äta lika mycket som han brukar utan bara tog några tag och ville sen inte ha mer.
På lördagen tog vi tempen på Nemo igen och då visade den på 39 grader. Tyckte det lät alldeles för högt så vi ringde sjukvårdsrådgivningen och hörde efter vad dom tyckte vi skulle göra. Dom sa att barn under 3 månader inte ska ha feber över huvud taget så dom ville att vi skulle åka med honom direkt till akuten.
Det blev att kasta in barnen i bilen och köra till deras farmor som kunde ställa upp och ta Liam medan vi fick fara till akuten med en liten kabinunge. Där inne tog de en massa prover på Nemo, han fick alvedon och sen fick han en liten påse över snoppen så att dom kunde ta urinprov och se om han hade fått urinvägsinfektion. Väl när dom tog på honom den där påsen så vägrade han att kissa. Innan det så försökte han kissa ner dom flesta i sin omgivning men efter det så kom det inte en droppe. Efter lååång tid kom det äntligen ut en hel mängd och de fick sitt prov som gjorde att vi sen kunde åka hem. Fast innan vi fick åka så tog dom tempen på honom igen för att se om den hade gått ner. När vi kom in till akuten hade han haft 39,2 graders feber men nu hade den gått ner till 38,5 grader. De sa att om febern skulle gå upp något så skulle vi bli tvugna att åka in igen. Eftersom det började bli sent på eftermiddag/kvällen så frågade vi Simons mamma om Liam fick sova kvar en natt hos dom OM vi nu skulle få åka in med Nemo under kvällen/natten igen. Dom sa att det gick bra så vi fick en natt med bara Nemo hos oss vilket känder lite lyxigt eftersom Nemo inte skrek speciellt mycket den natten eftersom han fått alvedon och fått ner febern så vi fick lite sovmorgon.
Nu mår Nemo mycket bättre. Hans feber har gått ner ytterligare men han är väldigt dålig i magen så vi ska kontakta bvc och se vad dom säger. Får hoppas att vi inte behöver åka in med honom för fler tester eller något, men han har varit otroligt lös i magen sen i torsdags så det är bäst att höra efter.
Sjukhuset skulle höra av sig också när de fått resultat från deras prover dom tog när vi var där borta. Hoppas att vi får något svar, det skulle vara skönt. Än så länge vet dom ju inte varför Nemo kan ha fått febern, skönare med ett ordentligt svar och inte bara en massa gissningar på vad det kanske kan vara.

Snart ska jag hämta Liam på dagis och sen ska vi gå iväg till Öppna förskolan och se om bvc-tanten är där borta idag. Har ingen koll alls på vilka dagar hon är där, förmodligen är imorgon förmiddag en bättre tid men man kan ju alltid kika. Då kan man fråga henne om hon har några förslag på hur vi ska göra med Nemos stackars lilla mage. Allt han äter rinner ju bara ut från honom så det känns ju inte så bra.

Tack för alla kommentarer jag har fått också! När jag har tid ska jag sätta mig ner och svara på dom!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback