De tekniska prylarna

Efter att ha försökt ta en leendes bild på Nemo (som så fort han ser kameran genast blir allvarlig) så uppskattar jag verkligen digitalkameran. Det måste vara en av de bästa uppfinningarna. Tänk vad mycket bilder jag har raderat i mina dagar. Tänk om man skulle framkalla ALLA dessa bilder! Oj oj, det hade inte varit roligt att varken se eller spara. Det skulle ta hur mycket plats som helst. Fast visst, hade man inte haft digitalkameran så hade man nog inte tagit så många bilder heller. Men nu finns kameran här och jag är mer än nöjd!

Någon annan fantastisk uppfinning som inte funnits i hela mitt liv är mobilkameran. Kommer ihåg när man gick på högstadiet och hade sin gamla Nokia som man kunde köra Snake på och vara coolast i gänget. Sen kunde man också gå ut på internet och leta efter melodier som man sedan fick skriva in i sin mobiltelefon så man kunde få det som ringsignal. Idag tar det bara några få klick och sen är det klart, en ny låt och en ny signal har du att stoltsera med. Inte allt för mycket krångel.

På tal om dator så har ju även den biten ändrats en hel massa. Det ser inte alls ut som det gjorde när vi fick hem de första datorerna till Fylstagatan. Nej nej. På den tiden hade man också något som kallades för Datarum, alltså ett rum där man har sin dator ståendes. Idag kallas dom rummen för kontor och du har det bara om du jobbar med något så du behöver stänga om dig ibland. Har inte sett en kotte med ett äkta datarum de senaste åren.
Datorerna var inte några små smidiga paket utan de var stora bumlingar som tog lång tid på sig att starta upp och en del hade även grön text på svart bakgrund. Det var bara platta spel som spelades på dessa och hade man internet var det billigare att gå ut på det efter klockan 18. Skulle man lana så var det inte gjort på ett kick precis. Nej då skulle man släpa med sig sin stora bumling dit ni skulle vara och det var ju inte en sladd man behövde hålla reda på precis. Att det laggade lite var ingen omöjlighet och spelens grafik var inte alls speciellt verklighetstrogen men oj så charmigt! Idag tar du din lilla smidiga dator och pluggar in med bara någon kontakt och så var det klart. En hel värld för hemmasittaren har också öppnat sig. Idag kan du på ett helt annat och smidigt sätt sitta hemma i ditt vardagrum i bara underkläderna och med hörlurar med tillhörande mick på huvudet och sen kan du vara med i spelet genom internet OCH klockan behöver inte vara efter kl 18 för att du inte ska bli ruinerad.

En hel värld av nya prylar har öppnat sig för oss. Undrar vilken värld mina söner kommer leva i om 20 år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback