Lägenheten är vår!!

Äntligen!! Idag är jag glad! Nu har vi äntligen gjort det som jag skrivit om tidigare, eller det som jag inte skrivit om lättare sagt eftersom jag inte vill jinxa det. Vi har skrivit på papper för en bostadsrätt! Vi har alltså vunnit en budgivning och skrev imorse kl 8.00 på papprena för den! Känns hur skönt som helst. Vart lite nervös ett tag för att det skulle hända något så att det inte skulle bli av. Skulle egentligen ha skrivit på papprena i måndags men då ringde mäklaren och sa att säljaren blivit sjuk, riktigt jobbigt. Hade vunnit budgivningen redan på torsdagen så vi hade gått och väntat hela helgen på att få skriva på och sen vart det inte förrän idag, men NU äntligen är det klart! Papprena är påskrivna och i sommar blir det flytt!

Det vi ska flytta till är en tvåvåningslägenhet med stor veranda och en liten gräsplätt utanför det. Det är en fyra på 108 kvadrat och är i riktigt bra skick med parkettgolv i stort sätt överallt. Det är bara på två ställen vi vill tapetsera om men dom ytorna är så små (hall med en massa dörrar + trappuppgången) så att det kommer inte gå åt så mycket tapeter. Längtar verkligen till vi ska flytta nu!

Och min lösning till i sommar med katterna har att göra med det nya boendet. Antingen kan man "stänga av" halva lägenheten så de inte kan gå in i sovrummen och föra oljud eller så kan man sätta upp spärrar på dörrarna så de inte kan öppna dom så pass mycket att de kan komma in. Ska också bli såååå skönt!! Men nu har faktiskt katterna lugnat ner sig lite igen. Var bara en liten period där, men det var också då det var fullmåne och jag har hört att dom kan bli lite knasiga vid fullmåne så det kanske var därför.

Budgivningen gick förresten också bättre än vad vi trodde att den skulle göra där ett tag. Hade först tänkt att lägga ett bud men redan på visningen så var det en annan tjej som la ett bud på så mycket som vi hade lånelöfte för. Men vi pratade med banken och fick höjt lånelöfte och sen har vi fått låna pengar till kontantinsats både av svärföräldrarna och pappa och hans fru (TACK!) och sen kunde vi buda igen. Vi hade bestämt att vi skulle gå upp max till ett visst pris, något som vi ett tag trodde att vi verkligen skulle få gå upp till. Men som hon som vi budade mot (många var intresserade av lägenheten men hoppade av när de såg att budet gick upp så mycket) hoppade av budgivningen och lät oss ta lägenheten för 40.000:- mindre än vad vi trodde. Inget vi klagar över precis!

Ikväll ska vi fira lite med potatissallad och kött till mat. Sen ska vi öppna en flaska alkoholfri mousserande och äta ost, kex och vindruvor. Lite måste man får fira såklart!

Vår första bostadsrätt är nu vår, och den är underbar!

Kommentarer
Postat av: maria

Grattis till lägenheten, hoppas ni kommer trivas!

Postat av: Magdalena

Grattis! Vad roligt!

2011-02-24 @ 21:50:11
URL: http://malikon.wordpress.com
Postat av: Emmelie

Vad roligt för er, stort grattis! =)

2011-02-25 @ 06:44:03
URL: http://emmgus.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback